Kúpeľňá liečba - Smrdáky

lenuska9999
4. jún 2022

Ahojte baby, už som sem písala dávnejšie.. môj syn (koncom leta bude mať 3 roky ), má extrémny ekzém na tele. Hlavne chrbát, nohy, rúčky. Riešime to už od februára a neúspešne. Vyskúšali sme niekoľko lekárov, mame pochodene kozne, alergologiu atď.. vyskúšané qsi všetky možné lieky, proste nič nepomáha. Niekedy sa to zlepší samé, potom zasa zhorší. Je mi už z toho všetkého popravde do plaču keď ho vidím ako sa v noci budí, škrabé sa , lebo ho to svrbí a plače. Samozrejme na zmiernenie mu dávam fenistil kvapky alebo dithiaden, ale na tom sa predsa nedá fungovať celý život. Na nete som našla, že takéto kozne choroby sa liečia v smrdakoch, tak rozmýšľam, ze dám vypísať kožnej papiere. Nechápem prečo nám to nenavrhla aj sama keď je taka možnosť. Baby mate niekto skúsenosť s tymyto kupelami ? Pomohli Vám alebo vašim deťom? Plus ako sprevadzajuca osoba môjho syna by som musela akú čiastku zaplatiť? Syn ešte nemá 3 roky, bude mať až v auguste. Vôbec sa do týchto veci nevyznám, ešte nikdy som neriešila žiadne liečenie. Ďakujem vopred za odpovede

loginexistuje
4. jún 2022

tych 25 eur (najlacnejsie) na den doplatok za seba krat pocet dni podla poistovne tj cca 500-600 pocitaj ze doplatis
u lekarky koznej si over ci mate dostatocnu indikaciu

makova333
4. jún 2022

@lenuska9999 boli sme minuly mesiac na par dni ako samoplatcovia a nikdy viac. Radsej ine kupele a zaplatim si plnu sumu. Cez poistovnu tie sluzby musia byt este horsie. Nam pomaha napriklad voda v Turcianskych aj na kozne veci, ale neviem ci poistovna ma kozne indikacie do tychto kupelov.

lenuska9999
autor
4. jún 2022

@makova333 môžem vedieť prečo nikdy viac ? O Turčianskych Tepliciach som popravde ani nerozmýšľala, ale idem pozrieť keď tak.

makova333
4. jún 2022

@lenuska9999 mali sme zlu skusenost co sa tyka dietnej stravy, hotela, personalu aj prostredia pre deti. V podstate tam nie je s nimi kam ist.

janage
4. jún 2022

@lenuska9999 berú tam deti až od 3 rokov. Preto ti to zrejme dr nenavrhla. Bola som s jedným dieťaťom, neskôr s dvoma. Prvýkrát pomohlo úžasne, druhýkrát menej.

Deti majú len kúpeľ na par minút denne väčšinou ráno podľa počtu rokov ak si dobre pamätám.

Sírovy kúpeľ bol len raz do týždňa, inak striedali hypermangan, ovos perličky.
Kúpele boli skoro ráno, lebo potom mali procedúry deti väčšie bez rodičov. Bola ešte uv terapia, ale tá sa v lete nahrádzala slnenim. A ošetrovanie sestrami takým roztokom plus krém sme dostali a natierali už sami
Raz týždenne kontrola lekárom.
Je tam obrovsky park, ale celý program bol orientovaný na dospelých, ktorých je tam podstatne viac.
Ak máš ale auto môžete si urobiť menšie výlety po okolí.
Stravu je nutné si ustriehnuť.
Ak to nemáte ďaleko zvazila by som absolvovať ambulantne.
Ja som kúpila morskú soľ, hypermankan, ovseny prášok na kúpele, sírový (ale s tým veľmi opatrne) a robila som kúpele doma.

janage
4. jún 2022

@lenuska9999 *hypermangan

cacianka
7. jún 2022

Obrovská škoda že padli kúpele v Trávnici.....
Voda z Podhájskej je top na kožné problémy, aj produkty z nej. Má účinky ako more, a stovky mamičiek boli spokojnejsie s výsledkami s ňou ako od mora.
Skús pobyt súkromne, chodiť na kupko ,je to veľký areál, a voda je 100% lepšia na atopický ekzém, aj iné problémy kože, kĺby,

janage
7. jún 2022

@cacianka na verejné kúpalisko v Podhájskej by som si veľmi dobre rozmyslela. Poznám 2 prípady, keď si odtiaľ doniesli molusky.
A vo všeobecnosti verejné termálne pre exematikov nie je vhodné. Ľahko chytia akúkoľvek kožnú infekciu, hlavne ak je koža narušená škrabaním
Iné je kúpeľ vo vani individuálne, ktorú pred a po umyju a vydenzifikuju.
Za mňa lepšie kúpiť soľ a robiť kúpele doma.

cacianka
7. jún 2022

@janage ja netvrdím že majú dieťa supnut medzi staré chrastave babky, ale píšem o vode ako takej, čo sa dá riešiť najprv vyskúšanim vody z prameňa, v bazeniku pre deti, , napr., alebo sa tam poradiť ako riešiť malé deti. Samozrejme nie keď má dieťa mokvave rany, ale to už mamy atopikov vedia ako sa dá liečiť urgentne, a potom ďalšie kroky.
Ja zas poznám stovky prípadov, keď voda pomohla.

janage
7. jún 2022

@cacianka dala sa kúpiť priamo soľ z Podhájskej. Voda môže pomôcť ale nesmela by byť z verejne prístupného bazéna. Nemusí mať dieťa mokvajuce rany, stačí škrabanec na koži. Som mamka 2 atopikov.

makova333
7. jún 2022

@cacianka ta voda v Podhajskej je tak velmi nariedena v detskom bazeniku, ze pre atopika nema nijake extra ucinky. Travnica bola super, vanove kupele paradne a je velka skoda, ze to zrusili. Ale verejne kupko za mna nie.