Kúpeľná liečba po endoskopickej operácii chrbtice/ambulantná kúpeľná liečba

kristella
13. aug 2022

Krásny deň všetkým.
Nájde sa tu niekto, kto riešil kúpeľnú liečbu po endoskopickom odstránení hernie platničky? Prípadne niekto, kto absolvoval kúpeľnú liečbu len ambulantne, bez pobytu v kúpeľoch, aj s inou diagnózou? Rada by som sa popýtala na pár vecí. Ďakujem 🙂

oli18
13. aug 2022

@kristella ja som bola na riadbej kupelnej liecbe po opercii chrbtice. Procedury, ktore poskytuju sukromne rehabilitacne pracovisla sa nazyvaju ambulantna KL? To pocujem prvy krat. Ja tomu hovorim rehabilitacia.

kacena4
13. aug 2022

ja som bola aj aj ale klasicka operacia chrbtice

kristella
autor
13. aug 2022

@oli18 Nie, nie je to klasická rhb. V zásade človek dostane rozpis procedúr v kúpeľnom zariadení ale iba na ne dochádza, nebýva v kúpeľoch. https://kupele.net/ambulantna-kupelna-liecba/amp/
Prosím Ťa, a schválili Ti A alebo B, ak máš za sebou endiskopickú operáciu?

kristella
autor
13. aug 2022

@kacena4 Prosím Ťa, ambulantná KL trvá časovo rovnako ako pobytová?

oli18
13. aug 2022

@kristella ak ma trvale bydlisko v kupelnom meste, je to logicke. Ak nie, byvat niekde musi. Ja som bola po klasickej op na A do polroka.

kristella
autor
13. aug 2022

@oli18 Bývam 15 min cesty od kúpeľov po diaľnici a doma mám malé dieťa, preto ma táto možnosť zaujíma. Nehovoriac o tom, že po miniinvazívnom zákroku mi Ačko možno ani neschvália.

kacena4
13. aug 2022

@kristella ano trva rovnako, mozes si ubytko zabezpecit sama (ako pises byvas nedaleko - hoci zalezi kam ti ho daju) a nahlasis sa na lieceni ako pacient dostanes karticku s terminami ale rataj s tym ze to moze byt rozhodene v rámci celého dna 3-4 procedury. ak chces dochadzat z domu popri malom dietati na jednoduchsie je dohodnut si terminy priamo s liečebným domom ci su schopny vyjst ti v ustrety

kristella
autor
13. aug 2022

@kacena4 Ďakujem Ti za odpoveď. A ešte dve veci by ma zaujímali, ak môžem - keď si žiadala o ambulantnú KL, tak si uvádzala aj preferenciu zariadenia? A pokiaľ si už bola medzi operáciou a kúpeľmi v práci, platila ti počas liečby PN?

kacena4
13. aug 2022

@kristella pn plati, ziadala somna konkretne miesto dr to napisala do ziadosti

kristella
autor
13. aug 2022

@kacena4 Vďaka, veľmi si mi pomohla 🙂

oli18
13. aug 2022

@kristella Kúpele, aj termín si vyberáš sama. Aspoň pri B je to tak. Sama som si vybrala termín a po telefonickom hovore s kúpeľami som si ho nechala rezervovať do vtedy, kým im nepošlem vyplnený a ZP potvrdený Návrh. Samozrejme, ak majú práve ten termín voľný. Neviem, ako je to teraz, ale niekedy do pol roka po operácií bolo treba absolvovať kúpeľnú liečbu A. Inak prepadla. Ak kúpele, do ktorých chceš ísť, nebudú mať do polroka voľný termín, budeš si musieť vybrať iné kúpele, alebo ti nárok prepadne. Pre istotu sa o tom prepadnutí a nároku informuj v tvojej zdr. poisťovni. Potom daj rýchlo vypísať lekárovi Návrh na KL. Postup, ako sa posiela Návrh do kúpeľov, si over v ZP, alebo ti ho povie lekár. Ja to neovládam. Ak už budeš mať termín nástupu na liečbu, dôjdeš do kúpeľov a pôjdeš na vstupné vyšetrenie k pridelenému lekárovi. Ten ti predpíše druh a množstvo procedúr. Na tie sa časuje sa v na to určenej kancelárií. Až tam poprosíš o "dobré" načasovanie, keďže dochádzaš a máš doma malé dieťa. Držím palce.

kristella
autor
13. aug 2022

@oli18 Ďakujem za podrobné info 🙂