Kúpele pre celú rodinu

evinqua
30. dec 2023

Nemáte tip na zariadenie, kde by sa dal absolvovať pobyt pre rodinu - dospelých aj deti, s častými ochoreniami dýchacích ciest, alergikov ako samoplatcovia?

janinah
30. dec 2023

V lete pri mori aspoň na 14 dní.Bude to lacnejšie aj lepšie na zdrav.stav.

zalka
30. dec 2023

@evinqua skús pobyt pri mori, výjde ťa to lacnejšie ako pobyt v slovenských kúpeloch, bohužiaľ.
Ja mám dobrú skúsenosť s čiernym morom, z jari po bronchitíde a laryngitíde som sa rýchlo dala do kopy.

evinqua
autor
30. dec 2023

@zalka
@janinah na Slovensku 🙂. More je samozrejmost

zalka
30. dec 2023

@evinqua tak potom ma napadajú už len tatry https://sanatoriumpolianka.sk/liecebne-metody/ inhalácie, oxygenoterapia a čistý tatranský luft ... ale more aj teraz naozaj len na prechádzky a dýchanie ... a aj lacno ...

slavkadi
31. dec 2023

@evinqua kamoška bola s deťmi v kúpeľoch Lučivná

viestta
31. dec 2023

Nie vsetky kupele poskytuju procedury aj pre deti. Deti v pohode ubytuju aj nakrmia, ale bez procedur. Deti berie Nimnica, Lucivna, Ciz a Bardejovske (ostatne neviem)

madeincssr
31. dec 2023

@evinqua velmi pekne kupele, areal aj mestecko (zamok, ZOO, rozhladna, celkom pekne male centrum) su Bojnice. Je tam aj maly "termal" navstevovatelny asi aj nezavisle. Aj mini jazierko s lodkami a snack-om na ostrovceku. Ale ci beru aj deti si treba zavolat.

kacena4
31. dec 2023

ahoj my sme boli teraz v oktobri v nimnici. je tam super. beru aj deti na procedury. dokonca maju solnu jaskyňu kde prirovnavaju hodinovy pobyt k pardnovemu pobytu pri mori. nam pomoli vsetky procedury. odporucam

evinqua
autor
31. dec 2023

@viestta prave toto, ze bud dospelí alebo deti

misinka20
31. dec 2023

@evinqua Jednoznačne Lučivná... aj pre deti aj pre dospelých...

viestta
1. jan 2024

@evinqua nie, nie je to bud dospeli alebo deti. V Cizi boli aj deti aj dospeli, aj v Bardejovskych a Nimnici. Bud v detskej casti alebo tam boli s rodicmi a procedury mali v ramci balika, ktory si rodina kupila alebo na vymenny listok od obvodaka ako ambulantna kupelna liecba a ubytovanie a stravu mali ako samoplatcovia.

janinah
1. jan 2024

Ak dych.cesty.tak jednoznačne v horách.co napr.bojnice nespĺňajú .Teda Tatry.lucivna

evinqua
autor
1. jan 2024

@viestta sú tieto kúpele na dychove ústrojenstvo?

evinqua
autor
1. jan 2024

@janinah áno

viestta
1. jan 2024

@evinqua kazde kupele maju na svojej stranke indikacie, ktore maju schvalene. Ked idete cez poistovnu, tak je indikacia dolezita, ak ideteako samoplatcovia, tak je to jedno.

lukbe
1. jan 2024

Tatranské Zruby.

evinqua
autor
1. jan 2024

@viestta práve tá indikácia- časté ochorenia DC je dôležitá

viestta
1. jan 2024

@evinqua vsak si pozri stranky kupelov a potom si vyber

zalka
1. jan 2024

@evinqua vieš ono aj napr. v bardejovských kúpeloch sa liečia astmatici, aj cez poisťovnu.
Co viem, tak mávajú inhalácie, solné jaskyne , alebo aj spievanie v pare to je taká divná procedúra, ale ide o tie plúca .. potom oxygenoterapiu .. a také veci naozaj súvisiace s dýchacími cestami. Tiež je tam čistý vzduch, lebo priemysel moc v okolí sa nenachádza, kúpele sú v lese, okolo je kvázi kyslíková cestička tiež využívaná pri terapiach pri dýchacích cestách alebo pri kardiakoch. Ale hovorím, kúpele na svk sú oveľa drahšie ako pobyt pri mori. Idem radšej k moru ako do kúpelov, a to som tam chodila roky rokúce práve do bardejovských.