Kúpele po onkologickom ochorení

clarissss
10. apr 2022

Ahojte chcem sa spýtať či niektorá bola v Kúpeľoch po onko liečbe. Ak áno kde ste boli? Zohľadňuje sa niak bydlisko alebo podľa čoho vyberajú kúpele. Ja by som najradšej išla Turčianske Teplice tam je to že wau 🙂 Procedúry Vám pomohli ?
Ďakujem za info 🙂

melanta
10. apr 2022

Turčianske sú wau ak ideš do plateného ubytovania. To čo prepláca poisťovňa je o inom. Druhá vec, aké onkologické ochorenie? Podľa toho by som vyberala, aby to bolo ideálne kúpele pre daný druh ochorenia a nie že Turčianske sú wau. Z pohľadu kúpeľov sú určite lepšie miesta. Poisťovňa môže aj nemusí prihliadať na tvoju preferenciu kúpeľov.

clarissss
autor
10. apr 2022

@melanta ja som pozerala čo prepláca poisťovňa pri onko a je tam aj LD Aqua aj Veľká, Mala Fatra. Preto sa pýtam na skúsenosti 🙂 ale je mi to v podstate jedno kam.
A ide o rakovinu krčka maternice, som po hysterektomii, chemo a oziaroch.

terina25
10. apr 2022

@clarissss ked si podas ziadost,tak ti potom pride domov do kt.kupelov mozes ist a z tych si vyberies..teda aspon ja som tak mala. No ja som bola na preukaz B, ty budes asi A. Neviem ako je to tam

melanta
10. apr 2022

@clarissss to som aj ja (hysterektomia, chemo). Za mňa Lúčky, celé roky sú to najlepšie hodnotené kúpele čo sa ženských veci týka. Turčianske by som ja osobne vôbec neriešila.

marca12
10. apr 2022

@clarissss kazde kupele sa specializuju na nieco ine. V tvojom pripade by boli najvhodnejsie Lucky,tie su pre zeny po onko ochoreni.

mogaa
10. apr 2022

@clarissss pri A skupine kúpele určuje poisťovňa, pri B skupine si vyberáš zo zoznamu čo ti poisťovňa pošle lebo tam si ubytovanie platíš....a posielaš žiadosť o kúpele, môžeš tam napísať do ktorých by si chcela ísť (a ktoré sú určené na danú diagnózu)- poisťovňa môže vyhovieť a nemusí....

clarissss
autor
10. apr 2022

@melanta a ako bolo v Lúčkach, pomohli procedúry ? Respektíve aké boli ? Ja mam dosť zrastov aj po operácii a stále bolesti. Najprv som ani nechcela ísť na takú dlhu dobu od deti ale cítim že to budem potrebovať niaky reset po tej liečbe ..

marca12
10. apr 2022

@clarissss moja teta chodi do Lucok a velmi jej to pomaha. Urcite chod,ak sa vies na niekoho spolahnut,kto pomoze s detmi. Deti potrebuju zdravu maminu.

melanta
11. apr 2022

@clarissss ja som si v žiadosti napísala, že chcem ísť do Lúčok a aj mi ich schválili. Bola som voči tomu dosť skeptická, ale bol to úžasný oddych. Neviem, nakoľko mi to pomohlo fyzicky, ale psychicky mi to pomohlo neskutočne. Chápem, že odísť od detí na 2-3 týždne je náročné, ale určite odporúčam.

clarissss
autor
25. apr 2022

@marca12
@melanta Ďakujem moc za info a odpovede 🙂

ewula192
25. apr 2022

@clarisss ja zajtra nastupujem na A skupinu do Lúčok, akurát mi prišiel doplatok (do teraz to nebolo) aj na skupinu A .. 3€ na deň + ešte tam je povinná turistická daň.. takže už ani A skupina nie je zadarmo i keď viem že to nie je taká veľká suma ale...

clarissss
autor
25. apr 2022

@ewula192 do akého ideš hotelu prosím ?
Akurat som to pozerala nemáš aspoň ZŤP preukaz ? Je tam buď 50% zľava alebo oslobodenie od toho poplatku ak som to pochopila správne

ewula192
28. apr 2022

@clarissss ahoj nemám ztp mala som ísť do hotela Choč ale išiel nakoniec so mnou aj priateľ tak nás presunuli do "hotela" Maja alebo kúpeľný dom či čo to je, nakoľko on išiel ako samoplatca.. Áno áno pre ztp je tu viacero zlav ktoré poskytujú

clarissss
autor
29. apr 2022

@ewula192 a ako zatiaľ páči sa ti tam ? Strava a procedúry a tak

ira25
27. júl 2022

@clarissss je to ešte aktuálne,alebo si už liečbu v Lúčkach absolvovala?
Ja tam bola tiež pred mesiacom

clarissss
autor
25. aug 2022

@ira25 nakoniec idem v októbri do Turčianskych Teplíc

ira25
25. aug 2022

@clarissss práve som bola pozrieť v Turčianskych Tepliciach....oproti Lúčkach je tam viac kde ísť posedieť... v Lúčkach krásna príroda tu viac ako mesto.... procedúry v turčianskych neviem posúdiť ,ja môžem o procedúrach v Lúčkach napísať len to najlepšie,išla som síce na dg. po Covide,ale dala som sa do poriadku po onkologickej stránke a preto sa tam mienim vrátiť.
Ak budeš ubytovaná vo Veľkej Fatre ,vyzeralo tam byť pekné,len oproti Lúčkam kde sú procedúry pokope tam myslím,že je to rozhádzané,aké môžem sa mýliť,lebo bola som len na recepcii.
Pekný pobyt a hlavne nech pomôže na dg. na ktorú tam ideš.

ira25
25. aug 2022

Veľká Fatra

ira25
26. aug 2022

@clarissss ešte poznámka zrejme nemáš všeobecnú zdravotnú poisťovňu,lebo Turčianske Teplice s ňou nemá uzatvorenú zmluvu.