Dobrý deň chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s nejakými kúpeľmi . Poisťovňa mi dala termín 22.4.2019 , vtedy mi to nevyhovuje na zdravotnej poisťovni mi povedali že mám zavolať na nejaké kúpele a dohodnúť sa skôr. Tak som sa dohodla ale vôbec mi neodpovedajú na moje otázky . Povedali že mám pošlať návrh kúpeľnej liečby . A neviem či mám poslať všetko čo mi prišlo s poisťovne alebo len ten návrh čo vypisoval doktor .
@oli18 niesom po operácí . Už dlhodobo mám problémy s chrbticou . A keďže som študent a vtedy mám pred maturitnými skúškami tak mi termín nevyhovuje . Bola som na poisťovni že ako mám postupovať keď mi termín nevyhovuje povedali mi že mám odvolať niektoré kúpele zo zoznamu a sa snimi dohodnúť . Ale nikde mi nedvíhali telefón tak som napísala email . A v jedných kúpeľoch má chcú zobrať v auguste a žiadajú aby som im poslala prvou triedou cely kúpeľný návrh . A neviem či poslať len to čo doktor vypisoval alebo aj tie dva papiere čo mi poslala k tomu poisťovňa o schválení kúpeľnej liečby
Dátum 22.4.2019 bude asi platnosť návrhu na kúpeľnú liečbu. Do vtedy máš absolvovať KL. Jeho platnosť je 1 rok od jeho vystavenia. Inak poisťovňa termíny neurčuje. Ten si určíš sama po dohode s kúpeľami. Vyber si sama kúpele, podľa zoznamu, ktorý si od poisťovne dostala, zavolaj tam a pýtaj sa na voľný termín, ktorý ti vyhovuje. Povedz im, že máš v ruke poisťovňou schválený Návrh na KL a ak majú voľný ten tvoj termín, tak im Návrh na KL pošli doporučene. Kúpele ti spätne písomne oznámia, že obdržali tvoj Návrh a rezervovali ti termín, na ktorom ste sa telefonicky dohodli. To je všetko. Do kúpeľov sa posiela len Návrh. Je to papier, ktorý to vypísal tvoj lekár a buď ty, alebo on, ste ho zaslali do zdravotnej poisťovne na potvrdenie. ZP potvrdila a zaslala ho tebe. Ja som bola nedávno v Bojniciach, sú to najlepšie kúpele, kde som doteraz bola. Termín som si rezervovala ešte v januári. Takže termíny sa vybavujú zavčasu, ak chceš dobrý. Ak by mali ešte teraz niektoré kúpele voľné termíny, tak predpokladám, že na zimné mesiace. Ešte raz si pozri ten dátum 22.4.2019, či je to platnosť. Ak áno, tak si dojednaj termín od 1.4.2019 do 21.4. 2019. Apríl už býva pekný. Do kúpeľov cez ZP na návrh B sa chodí na 21 dní. Návrh B znamená, že ZP ti platí len procedúry, pacient platí ubytovanie, stravu a cestovné. Nájdi si www stránky jednotlivých kúpeľov a pozri si ceny. Tie sú rozšpecifikované podľa A, B , samoplatcov a pod. Vyber si podľa vlastných finančných možnosti. Ja som platila 21,- eur na deň, za celý pobyt 441 + kúpelný poplatok 1,- e/ deň, spolu za 21 dní 462,-e + cestovné. Nie je to málo, hlavne ak si študentka. Tá cena však závisí od úrovne ubytovni. Lacnejšie to vyjde v liečebných domoch, ktoré stoja samostatne a na stravu a procedúry dochádzaš peši do hlavnej budovy asi 50-100 či viac metrov. Ak si niečo nepochopila, opýtaj sa, poradím 🙂
@blondyss presne ako podrobne pise oli18, treba si dohodnut telefonicky termin, ktory ti vyhovuje s kupelmi. Moje skusenosti: Bola som s chrbticou v Bojniciach, je tu krasne upravene prostredie, no velmi vela ludi na dost malom priestore 🙂 co sa prejavilo aj na procedurach (hlavne v bazenoch hlava na hlave), kedze zatial pribuda len ubytovanie a pacienti vyuzivaju to, co bolo, ked sa ich tu liecila polovica. Podla mna su Bojnice skor pre starsiu vekovu kategoriu. Najlepsie, co sa tyka rozmanitosti a mnozstva procedur (aj atmosfera, kultura, sport, blizko Trencin, kupalisko Zelena zaba,...) mi sadlo mestecko Trencianske Teplice. Je tu niekolko termalnych bazenov, ktore su priamo na pramenoch a voda sa meni kazdy den (na rozdiel od Bojnic, kde ju chloruju a menia raz za tyzden). Chodievame do Viktorie (bez recepcie), kde je doplatok za ubytovanie a stravu 17,50 - 20,50 podla terminu. Standard vybavenie, izba s wc, kupelnou, tv. Dochadzanie na stravu a procedury je kusok. Personal velmi prijemny a ochotny, bonus pre B - kazdodenny vstup do vonkajsieho bazena Grand (aj v Bojniciach to bolo pre B). Spolubyvajucich sa snazia "vekovo zladit" , da sa vsak doplatit za 1lozkovu izbu.
https://www.kupele-teplice.sk/uvod/
@ma Termálne bazény v TT sú vnútorne a máš ich ako procedúru. Na Zelenú žabu si platíš, lebo je to bazén verejný. Vonkajší bazén "na námestí" je /predpokladám/ v rámci procedúry prístupný pacientom na 1 hod. denne. Ak chceš byť dlhšie, musíš si doplatiť, či?
Lebo tak je to v Bojniciach. Do vonkajšieho bazéna môžeš denne na 1 hod + 15 min. na prezlečenie. Ak chceš byť dlhšie, doplatíš si. Je v ňom preto veľa ľudí, lebo tam chodí asi od 15,00 hod. aj verejnosť, keďže je napustený teplou liečivou vodou. Vo vnútri sú tiež termálne 2-3 bazény s rôznou teplotou, predpísované ako procedúra. Ja som bola v Bojniciach na B a mala som za celý pobyt 95 procedúr. Je pravda, že pacienti sú na 99 % seniori. Čo sa kultúry týka, ani v TT nie je nič moc, jedine kino. Najviac kultúry poskytovali kedysi Piešťany, lebo majú pekný Dom kultúry a tam bolo veľa vystúpení. Neviem, ako je to dnes. blondyss si ťažko nájde partiu, lebo je maturantka a takých mladých je v kúpeľoch ako šafranu 🙂
@oli18 ano, vonkajsi bazen je rovnako ako v Bojniciach bonusovy k proceduram na 1h20min. Vnutorne termalne bazeny su podstatne vacsie a je ich viac ako v Bojniciach, tu nehrozi ze by bolo vela ludi, aj ked su pristupne verejnosti (byva to vacsinou v sobotu, nedelu, po procedurach). V Bojniciach v zelenom bazene (procedura plavanie) byvali aj hadky, byvalo nas tam aj 40☹ , takze plavanie ziadne. Pocet procedur "prideluju" poistovne cca rovnako, na kazdy den aspon 1"vodna", v Bojniciach prevladala elektrika, magnet, cvicenie, obklady. V TT je aj bahno, prisadove kupele...(vacsi vyber). Paci sa mi tam aj "cerstva" lieciva voda, na rozdiel od chlorovej bojnickej. V Bojniciach je krasne, no na menej dni (zoo, zamok su super). v TT byva okrem kina viac akcii (hudobne leto, promenadne koncerty, rozne vystupenia na namesti, literarne vecery, divadlo v kursalone, festivaly, farmarske dni, rozne tematicke jarmoky - burciakovy, ludove remesla....) Viac to tu zije. Zaba je ako prijemny doplnok na vyuzitie volneho casu (na 3hod za 6€). Mladych je tu tiez pomenej, ale najdu sa. Hlavne cez leto, ked su prazdniny. Bol snami kamaratkin synovec, nechcel ani ist, ze co bude medzi "starymi", no nakoniec sa mu pacilo, aj partia sa nasla 🙂.
Kam na kupelnu liecbu po trimaleoralnej zlomenine clenka. Piestany, Tren.Teplice?
Dobry den. Prosim vas vedeli by ste mi poradit ako ste boli spokojna s ubyt. vo Viktorii v Trenc.Tepl. a ci nahodou sa neviete vyjadrit k lieb.domu Atlantis co do urovne ubyt. Viem ze v nom poskytuju len ubyt. Prosim vas a stravovanie ste mali zabezpecene v Gurmane? Alebo je stravov. v inej budove? Boli ste spokojna so stravou a procedurami? Dakujem vopred za ochotu.
@ma den. Prosim vas vedeli by ste mi poradit ako ste boli spokojna s ubyt. vo Viktorii v Trenc.Tepl. a ci nahodou sa neviete vyjadrit k lieb.domu Atlantis co do urovne ubyt. Viem ze v nom poskytuju len ubyt. Prosim vas a stravovanie ste mali zabezpecene v Gurmane? Alebo je stravov. v inej budove? Boli ste spokojna so stravou a procedurami? Dakujem vopred za ochotu.
Viktoria je taky standard, ziadny 5*, ale vyhovuje (kupelna s wc, tv, chladnicka). Teraz vsak je otvoreny len Krym a Pax. Atlantis -ten je asi na rovnakej urovni ako Viktoria. Stravovanie bolo v Gurmane, vsetko ok okrem 1pani co si pomylila liecebne kupele s pionierskym taborom 😀. Ale uz tam nepracuje. strava ok, aj bufetove stoly (teraz zrusene), ani strava v gurmane teraz nefunguje. Najlepsie zo vsetkeho procedury. Vela moznosti na vyber (da sa aj zmenit, ak nevyhovuju) termalne bazeny, vane, masaze, bahno,... Aj mily personal.
@ma Dobry den. Dakujem krasne za info. Je mi jasne, ze spominane liec.domy su standard, len som nenasla Viktoria a Atkantis foto izieb. Tie co su uvedene fota su podla mna izby apartmanove. A na jednej foto som nasla kupelnu kde bolo umyvadlo a vedla sprcha len tak zahaknuta na stene. Cize po sprchov."pláve" priestor pred umyvadlom. Som po zlomenine clenka tak mam obavy z padu. I napriek tomu, ze mam poukaz A by ma vysiel pobyt v Pax, Krym min 400 spolu s poplatkami v 2 postel.izbe obsadenej 2 osobami. Tak zato zvazujem, ako sa rozhodnut. Pekny den.
@blondyss Ja som bola v kúpeľoch, ale im to posielala priamo poisťovňa. Ja som v poisťovni povedala, kam chcem ísť a nechala som tam návrh kúpeľnej liečby. Po schválení mi to oznámili a ja som si medzitým (vopred) dohodla vhodný termín v kúpeľoch a na ten mi potom prišlo predvolanie na kúpeľnú liečbu alebo ako sa to volá. Ja som neposielala nikam nič.