Máte niekto skúsenosti (vlastné alebo aj nie) s novými vlasmi po chemo? Mala som rovné, narástli mi kučeravé. Zaujíma ma, či to tak už zostane, alebo sa to časom vyrovná. Husté a lesklé sú, celkom kvalitné, len teda kučeravé. Jasné, že ma to netrápi, len by som tomu chcela porozumieť. Kučeravý vlas má oválny prierez a to je dané geneticky, tak ako je to možné?
Nemyslím si, že je to dané striktne iba geneticky. Poznám viacero ľudí, ktorým rástli kučeravé po chemo. A napr moja spolužiačka bola kučeravá a po pôrode jej zostali vlasy rovné, aj jej už tak rastu, netuším ale prečo 🤷
Moja kolegyna mala kliestovu encefalitidu a lekarom sa to podarilo diagnostikovat doslova v hodine dvanastej. Strasne dlho sa liecila v nemocnici a je rada, ze vobec prezila. Neviem, ci nasledkom liecby alebo toho, ze jej zacal zlyhavat organizmus, prisla o takmer vsetky vlasy. A nove vlasy, ktore jej narastli, su kucerave. Nie uplne kucierka na kucierke, ale take pekne vlny. Uz je tomu viac ako 5 rokov a stale sa jej vlnia.
Kolegyni po chemo narastli kucerave, časom ako jej dorastali sa vyrovnali
@aurelia2000 mojej kolegyni sa časom zas narovnali
Ano poznam osobne znamu, ktora mala rovne a po chemoterapii ma nove vlasy uplne kucerave. Doteraz take kucerave ma, uz par rokov.
@aurelia2000 ano, stava sa po chemo...svokra tak mala...brutal sivy barancek bola 🤣 Casom mala zase normalne vlasy ako predtym, je to docasne.
Poznám jednu ženu, ktorej po chemoterapii narástli kučeravé. Ale napríklad som mala najlepšiu kamošku na ZŠ, ktorá nebola chorá, neprišla o vlasy, ani neviem o žiadnej chorobe, ktorú by prekonala a napriek tomu jej niekedy v puberte postupne skučeraveli vlasy. Z úplne rovných na dosť kučeravé.
@aurelia2000 poznala som jednu pani doktorku, ktorej narastli kucerave. Ale naozaj neviem ci jej aj ostali