Kučeravé vlasy po chemo

aurelia2000
11. jún 2023

Máte niekto skúsenosti (vlastné alebo aj nie) s novými vlasmi po chemo? Mala som rovné, narástli mi kučeravé. Zaujíma ma, či to tak už zostane, alebo sa to časom vyrovná. Husté a lesklé sú, celkom kvalitné, len teda kučeravé. Jasné, že ma to netrápi, len by som tomu chcela porozumieť. Kučeravý vlas má oválny prierez a to je dané geneticky, tak ako je to možné?

viestta
11. jún 2023

@aurelia2000 poznala som jednu pani doktorku, ktorej narastli kucerave. Ale naozaj neviem ci jej aj ostali

snehulak77
11. jún 2023

Nemyslím si, že je to dané striktne iba geneticky. Poznám viacero ľudí, ktorým rástli kučeravé po chemo. A napr moja spolužiačka bola kučeravá a po pôrode jej zostali vlasy rovné, aj jej už tak rastu, netuším ale prečo 🤷

diewcatqoo
11. jún 2023

Moja kolegyna mala kliestovu encefalitidu a lekarom sa to podarilo diagnostikovat doslova v hodine dvanastej. Strasne dlho sa liecila v nemocnici a je rada, ze vobec prezila. Neviem, ci nasledkom liecby alebo toho, ze jej zacal zlyhavat organizmus, prisla o takmer vsetky vlasy. A nove vlasy, ktore jej narastli, su kucerave. Nie uplne kucierka na kucierke, ale take pekne vlny. Uz je tomu viac ako 5 rokov a stale sa jej vlnia.

monillia
11. jún 2023

Kolegyni po chemo narastli kucerave, časom ako jej dorastali sa vyrovnali

akinomel
11. jún 2023

@aurelia2000 mojej kolegyni sa časom zas narovnali

colsami
11. jún 2023

Ano poznam osobne znamu, ktora mala rovne a po chemoterapii ma nove vlasy uplne kucerave. Doteraz take kucerave ma, uz par rokov.

euka210
11. jún 2023

@aurelia2000 ano, stava sa po chemo...svokra tak mala...brutal sivy barancek bola 🤣 Casom mala zase normalne vlasy ako predtym, je to docasne.

h2
12. jún 2023

Poznám jednu ženu, ktorej po chemoterapii narástli kučeravé. Ale napríklad som mala najlepšiu kamošku na ZŠ, ktorá nebola chorá, neprišla o vlasy, ani neviem o žiadnej chorobe, ktorú by prekonala a napriek tomu jej niekedy v puberte postupne skučeraveli vlasy. Z úplne rovných na dosť kučeravé.