Ahojte, potrebujem radu. Chcela by som pribrať, resp nabrať svaly a mať vyváženú stravu 😀 Ale stáva sa mi, že mi podľa tabuľky chýbajú sacharidy. Väčšinou prijmem veľa tukov. Aj dva krát toľko ako mám prijať. Vlákninu dopĺňam chia semienkami, ale tie obsahujú tiež veľa tuku. Bielkoviny zas proteínom. Príklad -dnes som si neplánovane dala zemiakový šalát a rybie filé, čiže mi vychádza, že už nič tučné nemôžem, ale sacharidy nemám žiadne 🙈 Takže, potrebovala som príklad na nejaké potraviny čisto sacharidové. Suchú ryžu nechcem. Ďakujem za rady 🙏
Čerešne, mango, chlieb, hocijaké krekry...
Banán, orechy, pohánka, sladké zemiaky, bulgur, kuskus, datle, cicer
V tom zemiakovom šaláte si mala určite dosť sacharidov, ak si toho teda nezjedla 1 lyzicku
Ovocie, výrobky z celozrnných obilnín, natur ryža,
@elizabet173 bielkoviny nám hlavne z toho proteínu
@dominikamacakova aj si to vazila ci ken odhad. Daj si bormalne ranajky, napr ovsene vlocky, do toho banan, lyzicku medu a hned ti skocia sacharidy, alebo hrozno miesto bananu. Alebo miesto medu , susene datle
@dominikamacakova svaly Ti nenarastu zo sacharidov.Ked budes jest normalne maso, strukoviny polievky, ci tuniakovy salat so sosovivou doplnis bielkoviny.Naco chces doplnat sacharidy na silu?ten jedalnicek je strasny, ale tak asi ho chces zmenit.
Vyvazena strava??? v tej 1. tabulke mas samy sajrajt. Chrumky, vyprazane, majonezove.
🙈🙈🙈 že arašidové chrumky na raňajky a káva.Ten jedálniček je hrôza
Prosím ťa koľko vážiš a meriaš keď máš taký príjem? A tuky sa ani nedivím že sú plné keď samí syr
@luccija hlavne mi ide o to aby som pribrala. Ja viem, že je hrozný. Sú horšie dni a sú lepšie dni. Dnes som mala hroznú stravu no. Pýtam sa čím doplniť sacharidy, keďže mi chýbajú a do večera ešte ďaleko. Ešte budem hladná tak čo mám zjesť
@stanulienkat som napísala, že sa snažím a chcela by som 😉
A svaly nenaberies pitim proteinu ake silovym treningom
@dominikamacakova snaha sa ceni😉
@gubcikova 162 a 45kg... Áno, dnes som bola vo farmárskom obchode a žiaľ nakúpila som si syry a zjedla 😀
Zacni normalne rano rozok, sunka, vajce, zelenina
Obed maso ryza, strukovinova polievka...
Tuniak, losos ved ty hladujes😆si vegetarian?
@luccija ako môže byť vegetarián keď tam má ryby?
@dominikamacakova hladna budes, lebo Ti chybaju ranajky, desiata....potom obed Ta musel zatazit...to, co vecer si daj rano
Kuraci salat, tuniakovy...daj si ranu kasu, oriesky, ovocie...tvaroh desiata
...zo sacharidov budes rychlo najedena a rychlo hladna
@dominikamacakova tak ako píše
@luccija . Začni normálne jesť.Ranajky rožok,chlieb, vločky, cereálie. A ako píše
@sense svaly nenaberieš proteínom a sacharidmi.Keby to šlo len jedálničkom tak je zo mňa Arnold.🤣
@luccija mäso jem iba príležitostne. Buď ryby sem tam, alebo kuracie mäso. Dajme tomu raz za dva týždne.
@blondinka95 niektori vegosi ryby jedia.
Ja by som dala viac bielkovin ved ty sa nemusis v nicom obmedzovat s takou vahou len nech su to plnohodnotne potraviny a nie protein a hlavne ranajky jedz normalne
@gubcikova sú aj lepšie dni 😀 Väčšinou jem vajcia na raňajky a najčastejšie iba kávu s mliekom. Ono v podstate to ani nie sú raňajky, ale desiata. Svaly nechcem mať ako Arnold, ale svaly ako má každý normálny človek.
@dominikamacakova to je ok že nie ako Arnold ,myslela som to zo srandy,ale svaly sa robia v posilňovni,nie jedalnickom
@sense niečo som vážila a niečo odhadom
@dominikamacakova co potom jedavas na obed?
Nie si anemicka?Vecer omeletu zeleninu chlieb...skoda, lebo hovadzie maso je fajn.Kuracina Ti vela neda.Ale, ak si bola vzdy chudy typ bude to tazke.Ci mavala si vyssiu vahu?
Zemiaky, ryza, ovsene vlocky, cestoviny, pecivo