Ktorý spôsob náhrady zubu je podľa vás najlepší?

jana9884
27. dec 2020

Ahojte, rada by som spýtala, ktorý spôsob náhrady zubu je podľa vás najlepší? Mám vonku už dve stoličky ale z toho čo som počula. by som sa asi chcela vyhnúť mostíkom. Zostáva už len jediná možnosť - implantát? Poprípade ak má niekto skúsenosti s implantátom rada by som vedela ako dlho sa hojí taký implantát a ako dlho ste si "užili" bolesti kým sa zahojil.
Ďakujem veľmi za každú odpoveď 🙂

polodrahokam
27. dec 2020

.

marcellka32
27. dec 2020

Mám už 3 inlay keramické náhrady, nie korunky ani mostíky, je to drahšie ale vydržia dlho..ževraj do konca života, chodila som tam ako na klavír často 🙂 ale musím pobedat, že som spokojna, potom som brala dalacin antibiotiká

vulka
27. dec 2020

@jana9884 Nie každé ústa(sánka) sú vhodné na implantát. Spýtaj sa na to zubára.
Samozrejme je aj iná možnosť, než len mostík. Ale to Ti má vysvetliť Tvoj zubár.Ak Ti to nenavrhne, tak asi nieje ktovieko dobrý.

ivka21
28. dec 2020

Ja mam implantát. Pol roka po vytrhnúť ideš na konzultáciu tam to povie ci je všetko ôk. Zákrok 30 min a bolesť minimálna, netreba sa vôbec báť vrtanie zuba boli viac. Hojenie cca 2 dní som bola doma niekto to zvláda aj bez. A po 4 mesiacoch mi na implantát dali korunku. Mam už presne 2 roky a som veľmi spokojná. Ale treba riadne čistiť mefzizubnymi kefkami a chodiť raz do roka na dentálnu hygienu. Ja som si dala lebo mi vytrhli 5 ku a nechcela som. Si dat obrusit zdravé zuby a cenovo by ma to vyšlo rovnako.