Ktorý doktor vyšetruje pankreas?

8. máj 2023

Ktorý dr vyšetruje pankreas?

deti95060810
8. máj 2023

gastroenterológ

autor
8. máj 2023

@deti95060810 on to nerieši chcem ísť na CT už 3 roky bolesti robil len utz a hadičku ,tak som myslela či nie internista?

mandarinka555
8. máj 2023

Určite nie internista, ale gastroenterológ...Po všetkých vyšetreniach mi diagnostikovali chronickú pankreatitídu. Gastroskopiu mi robili už mnoho krát, cca 20x za niekoľko rokov.

autor
8. máj 2023

@mandarinka555 bojím sa rakoviny pankreasu,to by už niečo videli na usg alebo gastroskopii?prečo mi nechcú dať CT?

mandarinka555
8. máj 2023

CT nenavrhujú preto, lebo evidentne tam nevidia žiaden nález...

stanulienkat
8. máj 2023

Prepac, ale kde sme, aby si pac. ordinoval CT? Predpokladam, ze lekar vie, co robi. Keby si mala rakovinu pankreasu, ver, ze by si o tom vedela.

autor
8. máj 2023

@stanulienkat tak to by som veľmi nesúhlasila!!!!!očividne nevedia mam nie jednu skúsenosť! Bohužiaľ aj s mäkkou takže to má.nikto nepresvedčí cest vynimkam

inga93
8. máj 2023

@stanulienkat ked sa ohlasia priznaky rakoviny pankreasu, je neskoro... a sono nador na pankrese vacsinou neodhali, viem, o com pisem :( cerstva, velmi zla skusenost

deti95060810
8. máj 2023

skús vymeniť lekára - gastroent., alebo choď ku niekomu aj na priamu platbu - poradiť sa...
čo som čítala tak chodia maminky aj tu na mk sa poradiť ku ďalším lekárom

stanulienkat
8. máj 2023

@inga93 Ja viem že to by hneď videla, pretože ten človek sa ma veľmi zle. Len chcem povedať, že keď je nespokojná s jedným lekárom, treba vymeniť za druhého a nie si ordinovat sama. Viem, ze je aj vela lekarov, co nic neriesia. No su aj pac, ktori vela googlia a potom si sami diktuju, co im ma dr. odobrat a ake vysetrenia dat.

janulka155
8. máj 2023

Chirurg 🙈 a on pošle prípade ďalej kam bude treba a skôr dá CT ako na gastre

inga93
8. máj 2023

@stanulienkat ono vobec je problem sa k nejakemu gastro dostat, nie este najst druheho :( cakacky su hrozne.. ale dr by mal mat zdravy usudok a pri podozreni pacienta na CT poslat, pretoze sono nador naozaj vo vacsine pripadov nevidi, onkomarkery vobec nemusia vyskocit... keby som to cerstvo neprezivala vo svojom blizkom okoli, neverila by som

lucia147852
8. máj 2023

Keby máš 3 roky rakovinu pankreasu už tu nepíšeš. Ale ak nie si spokojná s postupom lekára, treba ho vymeniť

simca06022011
8. máj 2023

Chirurg a gastroenterológ. Nik viac. Odbery krvne ešte nejaké vie aj prakticky urobiť. Asi nevidí dôvod na ct... lebo bez problémov tam posielajú. Mňa chirurg poslal hneď.

mandarinka555
8. máj 2023

Daj si vyšetriť onkomarkery na vlastné náklady...platila som tuším 20€.

inga93
8. máj 2023

@mandarinka555
@mandarinka555 Hladiny CA19-9 sa často zvyšujú u ľudí s nádorom pankreasu, hoci niektorí pacienti môžu mať onkomarkery aj v medziach normy a naopak, iní pacienti môžu mať tento marker zvýšený aj bez prítomnosti nádorového ochorenia. Tento nádorový marker by sa preto nemal používať ako jediný test na diagnostiku nádoru pankreasu.

mmoni89
8. máj 2023

Tak chod na chirurgiu. Pýtaj si listok od obvodného
Si si istá ze sú to bolesti pankreasu?

autor
8. máj 2023

@mandarinka555 a to.kde ako?

autor
8. máj 2023

@mmoni89 a čo má chirurgii?

petulienka01
8. máj 2023

Gastroenterolog potvrdil problém s pankreasom?

autor
8. máj 2023

@petulienka01 nie nikto n vienz čoho boli brucho

petulienka01
8. máj 2023

Ale bolesť brucha hneď neznamená problém s pankreasom.

mmoni89
9. máj 2023

No mne prave na chirurgii potvrdili bolesti od žlčníka

lolitkaxi
16. dec 2023

@mandarinka555 ahoj, prosím ťa ako ti to zistili, aké si mala problémy? vďaka

mandarinka555
16. dec 2023

Krv na vyšetrenie onkomarkerov ti vezme obvodná lekárka...Mala som v norme, následne mi urobili gastroskopiu na gastroenterológii + USG. Zistili mi chronickú pankreatitídu a syndróm dráždivého čreva. Mám pravidelne predpísanú No-Spu injekcie, ktoré si v prípade záchvatu viem pichnúť aj sama. Bolesti začínajú v oblasti epigastria, ktoré následne prejdú do záchvatu...je to bolesť jak sviňa, až na odpadnutie.

lolitkaxi
16. dec 2023

@mandarinka555 vďaka. Mňa to trápi už asi 5 rokov, ale nemám také silné bolesti ako ty popisuješ, skôr len taký tlak, akoby mi tam niečo zavádzalo. Bola som na gastro na hadicu(, už 2x) aj sono v roku (2022). Cítim väčšinou taký tlak väčšinou na úplnom boku vľavo, raz vyššie,raz nižšie až akoby v boku pri bedrovej kosti. Chytí ma to tak 2-3 x do roka, trvá to pár týždňov, niekedy je deň v pohode, inokedy horšie... Není to strašná bolesť, skôr ma to obťažuje. A hlavne mám vtedy z toho nervy a strach.. Zatiaľ neviem vlastne, že čo a z čoho ma to "bolí".. Doktorka povedala, že pravdepodobne z chrbtice.

petulienka01
16. dec 2023

@mandarinka555 Ako Ti zistili chronickú pankreatitídu?

lolitkaxi
16. dec 2023

@petulienka01 však píše vyššie ⤴️😉

petulienka01
16. dec 2023

@lolitkaxi Na hadici sa to zistiť nedá. Preto som zvedavá, že na sone sa to ako dá zistiť. Ale myslím, že keď sa to týka jej ona mi vie na to odpovedať

lolitkaxi
16. dec 2023

@petulienka01 však v pohode 🙂😉. Ja som to brala tak, že podľa výsledkov vyšetrení.