Ktorú ústnu vodu odporúčate?

16. nov 2024

Dobrý deň, ktorá ústna voda je podľa vašich skúseností najlepšia?

Nechcem takú ktorá len osvieži dych ale skutočne aj zlikviduje baktérie na zuboch a jazyku.

Ďakujem

minenkak
16. nov 2024

Žiadnu,ničí nielen zle, ale aj tie dobré baktérie Treba čistiť zuby a aj jazyk

biba_18
16. nov 2024

moj muž má najradšej colgate zelenú, herbs či také niečo je tam napísané…

ktobytobolpovedal
16. nov 2024

Za mna je momentalne tato top

taktotedanie
16. nov 2024

Odporucane zubnymi lekarmi a dentalnymi hygienickami- ziadnu
Zameraj sa na kvalitnejsie cistenie zubov, pouzi zibnu stierku ak treba, elmex gel ci dalsie na prevenciu zubneho kazu, probiotika na mikrofloru v ustach
Bakterie ti ziadna zafarbena voda s milionkrat zriedenym alkoholom veruze nezabije

biba_18
16. nov 2024

@taktotedanie môj muž začal používať práve na základe odporúčania zubárky… ale nepýtala som sa na aký problém…

taktotedanie
16. nov 2024

@biba_18 ja som toto riesila opakovane avsak uz na medicine v prvom rocniku ked sa preberala ustna dutina profesorka prve co povedala, ze ak mame ustne vody vyliat do vylevky, toto iste sa opakovalo aj na predmete stomalogia, taktiez to opakoval profesor stomatochirurg/zubar
Moja dentalna hygienicka prve co ked som sla k nej prvykrat bola otazka dufam, ze nepouzivate ustnu vodu hovorim ze nie, odpoved chvalabohu super
To iste aj moja zubarka ma na to upozornovala, ze to kedysi velmi ficalo ale nie je to vhodna volba

taktotedanie
16. nov 2024

@biba_18 nehovoriac o tom, ze autorka tu chce zabijat bakterie v ustnej dutine ale v nej su prevazne len tie zdraviu prospesne a spravnou hygienou ustnej dutiny , probiotikami na ustnu mikrofloru atd atd urobi lepsie ako keby investovala do tohp zafarbeneho alkoholu

sovica
16. nov 2024

@autorka, @taktotedanie
Ústna voda áno, ale nie na každodenné používanie. Tá, ktorá má protizápalový a antibakteriálny účinok, tak používať pri zápaloch v ústnej dutine, aftách, krvácaní ďasien alebo po chirurgických zákrokoch. To sa určite odporúča. Mám skvelú dentálnu hygieničku a tiež nie je za denné používanie ústnej vody, ale vo vyššie uvedených prípadoch áno.
@autorka, ja, keď je to potrebné, používam Meridol
https://www.mojadm.sk/meridol-ustna-voda-bez-al...

biba_18
16. nov 2024

@taktotedanie pýtam sa muža - tak mal to na krvácavé ďasná…

taktotedanie
16. nov 2024

@biba_18 ak je nejaky chorobny stav ok jasne
Ale ked nic nieje tak akoze na co
Ustna voda nekvalitne zuby veruze nevycisti

taktotedanie
16. nov 2024

@sovica tu sa nebavime o chorobnych stavoch
Jasne bola som po chirurg zakroku a bolo mi odporucane ale to nieje pripad na ktory sa autorka pyta
Zase moja slova neprekrucajte

autor
16. nov 2024

@taktotedanie Ďakujem za informácie, mne dentálna hygienička nikdy nepovedala o ústnej vode.