Dobrý deň, viem, že sa pýtam "o 5 minút 12",ale akí ľudia vlastne patria do kategórie rizikových ľudí, ktorí sa nemusia zúčastniť testovania?
Moja mama ma 51 rokov a ma cukrovku, tak ma zaujíma ci tam musí ísť aj ona, keďže sa o ňu veľmi bojím.. Ďakujem za odpovede.
@graceyf sú výnimky ľudí ktorí testovania nemusia zúčastniť ale patria tam onkologickí pacienti, ľudia s imunodeficitom a podobní pacienti ktorým zdravotný stav neumožňuje testovanie.....cukrovkári tam nepatria....aj dôchodcovia sú riziková skupina a tiež nepatria do skupiny výnimiek, testovanie sa im síce neodporúča, ale ak nejdú na testovanie, majú zákaz vychádzania s výnimkami.....rizikové skupiny sú jedna vec a ľudia ktorí majú výnimky na testovanie iná.....
Moji svokrovci tiez nechceli ist su vo veku 65r a 63r a svokra tiez cukrovkarka, a ma kontrolu buduci tyzden, tiez nevie ci nebudu dr vyzadovat od nej negativny test, ona ale stáť nevydrží, ma polyneuropatiu a dost velke bolesti nôh... nevie vôbec ako sa ma zariadiť...
Ved je to v jej zaujme. Este je mlada a neverim,ze kvoli cukrovke sedi cele dni doma. Mam v okoli ovela vaznejsie chorych a aj mladsich a idu.
@stanulienkat v jej záujme? To si robíš srandu, nie?
@jaroe ona sedi cele dni doma a nevychadza? Ludia teraz vymyslaju milion chorob,len aby nemuseli ist. Cakam,kedy sa zacnu ozyvat obezni,lebo aj ti su ohrozeni. A tlstochov tu mame teda pozehnane.
@stanulienkat ja sa len pýtam, v čom jej ten test pomôže. Posilní jej imunitu? Alebo v prípade pozitivity ju začnú hneď liečiť, aby mala ľahký priebeh alebo? Lebo mne z toho vychádza, že keď tie testy vedia vykázať aj falošne negativnych, je zodpovednejšie sa nezúčastniť a odsedieť si doma tých 10 dni. Pracujúci sa žiaľ zúčastniť musia -dobrovoľne nasilu. Načo sa trepu dôchodcovia mi hlava neberie....
Co ti hlava neberie? Ved sa tu pol roka denne o tom hovori.
písala som čo. O čom sa pol roka hovorí? Testovanie je na pretrase len posledné tyzdne.
@graceyf nemusí..zdravotne je to tiež riziko - stáť niekde dlho vonku.. kartičku a výsledok od nej nikto nemože žiadat / ak aj kvoli tomu sa pýtaš../ UOOU nepovažuje Vyhlášku za dostatočný právny dokument, ktorý by umožnoval hocikoho žiadat info o tvojom zdravotnom stave.. https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk?fbclid=Iw...
mam cukrovku (uzivam lieky plus si aj picham) mam polyneuropatiu plus kardiodiagnozu na teste som bola
nie je tam taka vynimka chodim do prace a bez testu by sa nedalo
@graceyf a chodí normálne do prace? Ak hej tak musí ísť, všetci zamestnávatelia to vyžadujú