Ktore probiotika mate odskusane , overene? Hlavne na obnovu mikroflori po dobrati ATB , a preventivne na posilnenie imunitu...lactobacilus 6, nitrilon B , dolphinus?
My celá rodina užívame tieto, každý deň jednu kapsulu (nezávisle od užívania antibiotík). Naozaj to pomáha, lebo vyše 70 % celkovej imunity je práve v črevách. Ja som ich objednávala cez iHerb.com, čiže ich máme z Ameriky. Sú odolné proti žalúdočnej kyseline, čiže sa pekne nezničené dostávajú do čriev, kde ich najviac treba.
Zloženie majú 30 miliárd živých kultúr v jednej kapsli a 8 rôznych kmeňov dobrých baktérií. V balení je 60 kusov kapsúl, čiže dávka na dva mesiace.
My už iné probiotiká ani nekupujeme, iba tieto, a užíva ich aj moja 6-ročná dcérka.
Ak by ste mali záujem ich vyskúšať, mám k dispozícii jedno neotvorené balenie.
Expirácia: december 2019
Cena: 25 €
@hettinka toto je velmi zastarale a nevedecke tvrdenie.
bryndza probiotika obsahuje-ale len ta nepasterizovana.
kde taku zozenies,ked zu eu vydalo nariadenie a zakaz predaja nepasterizovanej bryndze?
a po druhe,ta nepasterizovana ma popri probiotikam aj Vela inych,neziaducich bakterii,ktore tie probiotika prebiju...
takze toto je uplne ze bud.
to by som neriskla.
mozno ten domaci jogurt co spominas,este hej,to neviem...
ja uzivam od Jamieson,neviem ci su najlepsie,skusala som aj daky prasok-tusim omnion...ale treba to pouzivat.
1. probiotika laktera allergy free (vypestovane na kozom mlieku, neobsahuju bielkovinu kravskeho...). To popri antibiotikach, len nie v rovnakom case a par dni po douzivani.
2. Domace kyslomliecne produkty (v nasom pripade tiez z kozieho mlieka).
Mlieko ako take (nezkysene) nepouzivame vobec (zo ziadneho zvierata). Horsie je, ze detom musim nosit stravu, lebo v skolkach a skolach sa bez mlieka nevedia zaobist: este sa nas stat hrdi mliecnou stravou: dokonca bezi program: mlieko pre skoly: co je platene z EU a nakupuju krabice UHT mlieka (vedecky dokazane: skodliveho). My mame nan alergiu: mne to ako dietatu nikto neveril, takze mlieko skutocne nenavidim a z probiotik nas bolia brucha tiez: kym sme neprisli na tie kozie... . Su drahsie, ale kvalitne a pre vsetkych, co maju alergie mozem max odporucat. My uz alergie akoby ani nemame: teda ziadna nadcha, ziadny exem, na pele nereagujeme (ani ja ani syn: okrem testov u alergologovov). Tie kozie probiotika asi synovi pomahaju aj proti alergii, mam taky pocit, ale zatial nezjedol ani jednu celu skatulku a je to prva nasa sezona bez prejavov (musim otestovat viac, aby som to mohla tvrdit).
Ja urcite odporucam od LR. Je tam az 12 kmenov a plus su tam aj prebiotika. To vela ludi nevie, ze bez nich su probiotika zbytocne. A mam ich aj odskusane na detoch. Nie len po atb ale aj ako prevenci, na podporu imunity, pri zapale stredneho ucha ako liecba v zaciatocnom stadiu. Ak chcete info, piste.
Ahoj, ja som vyskúšala Probiodom- https://www.kompava.sk/p/probiotika-probiodom
sú super, pretože obsahujú až 8 bakteriálnych kmeňov. Sú super na obnovu mikroflóry. Za mňa number one 🙂
U nás jedine od LR, majú výborne výsledky
LR Lifetakt Pro 12 - dobry vtip teda. Za prve 30tbl ze 50€ akoze sorry...a za druhe obsahuju laktozu, soju ...to akoze vazne? Za taku cenu? No vidno, ze len biznis je cele LRko :D
https://www.lr-slovak.com/lr-lifetakt-pro-12-ka...
@veriine LR, nepoznám, ale, to že je napísané, že : "Môže obsahovať stopy laktózy a sóje." Ešte neznamená, že to obsahuje, veď to je teraz skoro všade písané. Raz som čítala, že prečo to píšu, ale neviem to nájsť
MÔŽE OBSAHOVAŤ STOPY SÓJE, MLIEKA A LIESKOVÝCH JADIER. Neznamená to však, ŽE ICH TIETO VÝROBKY AJ OBSAHUJÚ! Nebojte sa, môžte ich bez obáv jesť! Jedná sa o uvedené alergény, ktoré sa môžu do výrobku dostať, pretože sa vyskytujú vo výrobných priestoroch alebo u dodávateľov surovín pre výrobcu, ale priamo do výrobku sa nepridávajú. Povinnosťou výrobcu je uvádzať na obale výrobku všetky alergény, s ktorými prichádza pri výrobe do styku. Takže pokiaľ priamo v zložení nemáš uvedené, že je tam lepok, tak tento výrobok môžeš jesť skutočne bez obáv. ;) Poznámka, ktorá je uvedená za zložením výrobku je každý výrobca povinný uvádzať zo zákona.
@veriine
@veronikaveronik toto ja ovladam, ide o to, ze uz kazdy druhy clovek zacina trpiet nejakou potr.alergiou alebo intoleranciou, ci taka ci onaka. Preto su na trhu lacnejsie a kvalitnejsie, presne ako pise @monika2012 kupujem kvalitu, kde su tieto doplnky bez akychkolvek alergenov a o minimalne 1/2 ceny lacnejsie 🙂 A este aj s omnoho silnejsim ucinkom ;)
@veriine však ich nemusíte kupovať ani užívať. Nikto vás nenúti. Každopádne tie probiotika v zložení ako sú spravené sú výsledkom 40 ročnej štúdie a prace MUDr, ktorý bol za to nominovaný na nobelovu cenu. Pokladám za super, že všetky aj minimalistické stopy možných zložiek (ktoré tam ani nemusia byť) sú napísané. Nemusíme sa baviť o 12roznych kameňoch, ani o mikropuzdrene dokonca ani o výžive pre probiotika, čo je dôležité sú účinky a tie množstvá pozitívnych skúsenosti, ktoré sú. Veď kto by si druhý krát objednal v takej cene niečo s čím nebol spokojný? Ľudia, keď vyskúšajú na vlastnej skúsenosti už nevymenia.
@veriine môžem sa opýtať, ktoré zvyknete kupovať? My kupujeme Swiss. Ďakujem
@smoni ved ja nikde nepisem, ze si ich chcem aj objednat. Len som pisala dostupne info, stacilo mi to prejst ockom na webe a vidim 🙂 to len pre tych, ktore sa nevyznaju v probio - som dala info.
A vidim, ze LR zastupkyne tu uz skacu 10 metrov :D :D :D 👍 Moje peniaze to nie su, nech si kazdy kupuje co chce 😎
@lusmel urcite dophilus kapsule..drzia sa v chladnicke..hlavne pre tych co beru casto atb..my sme pokazde mali crevne virozy a divila som sa preco ,preto ze to co mi vzdy ponukli ako dobry reklamny tah v lekarni samozrejme neobsahovalo to co ma..preto sa nam nikdy creva nenapravili po dobrati atb..toto uzivame treti rok a aj ked kamene zjeme tak nam nic nie je..su sice drahe ale ucinne..a navyse bakteria dophilus je najvyznamnejsia bakteria ktoru potrebuje crevo na napravu..a preto ich aj tieto probiotika obsahuju vela..pozri recenzie a pochopis o com hovorim..
@veriine po registrácii sú o dosť lacnejšie a teraz je aj akcia, takže sa dajú fakt za super cenu kúpiť. A vidím, že fakt pomáhajú. Radšej dám 30eur za tieto, je to mesačné balenie ako za nejaké mŕtve z lekárne, veď skúste si vyhľadať nejaké testy, že koľko tých lekárňových prepadlo.
@veriine a môžem sa spýtať, či máš nejaké odskúšané? Ďakujem
@veronikaveronik mam odskusane tie vyssie z iherb.com a momentalne mam dalsie z iherb este s vacsim poctom nakolko potrebujem silne (teda aj mnozstvo tych kmenov, nie len druhy kmenov). Tie este nemam odskusane, ale budem musiet teraz, lebo zasa som dostala atb :(
@veriine Ďakujem. Pozriem. Skoré uzdravenie
ahoj, ja užívam biopron, sesternica je sestrička a tá my to odporučila. Zvykla som aj nutrolin b+. Zatial som spokojná, užívam každý deň.