Poraďte prosím kvalitné magnezium ktoré vám aj pomohlo
Magnerot moja záchrana 🙏
@deni9 magnézium ktoré pomáha je to, vo forme vyššej vstrebateľnosti. Magnézium ororát =Magnerot, a na internete vyhľadať Magnézium chelát, malát, bisglycinát. Určite nie magnézium laktát, citrát a oxid= treba čítať etikety 🤔Pre porozumenie komplexnej témy horčíka odporúčam knihu
https://www.martinus.sk/?uItem=249957
@deni9 magnerot a magnosolv no ten je na predpis
@kvietok2891 Magnosolv síce obsahuje vyššiu gramáž horčíka, ale zlú formu, vstrebateľnosť len 4%. To že je na predpis mu dáva punc dôležitosti, avšak opak je pravdou...
Od jamieson
Na mňa je magnerot SLABÝ!!
Ja musim brat Magnezium Glycinát (najvstrebatejnejsia forma) 400mg denne.
@konikvrany Kde ho kupuješ? Objednávaš či v lekárni?
@loliki na slovensku je malá ponuka, ja si ho objednávam z USA , nazbieram viac produktov a za 4 € mi to za 10 dní doruci kurier rovno domov.
@konikvrany Pekne. 🙂 V EU sa nedá nájsť?
@jamimo Ty zháňaš odkiaľ a čo odporúčaš?
@loliki
https://gymbeam.sk/chelated-magnesium-gymbeam.h...
https://www.hlavnezdravo.sk/obchod/magnesium-l-...
ja vyhľadávam aj podľa kľúčových slov v google v anglickom jazyku, alebo nemeckom a objednám v najlepšom pomere gramáž, kusy, cena... Dá sa zohnať ale aj u nás, tak ako som priložila linky. Ešte dodám, že Horčík treba užívať spolu s vápnikom v pomere miligramov, Vápnik: Horčík = 3:1, vtedy sa navzájom podporujú vo vstrebávaní, ináč sa vylučujú! Napr. vychválená voda Magnézia obsahuje presne to opačné zloženie, čiže zle. Gemerka skoro optimálne, Kalcia tiež, kuk etikety. Ak užíva osoba železo, tak s odstupom užívania minimálne 2 hodiny, železo sa tiež z horčíkom neznáša.
@loliki myslim ze by sa dalo, ale mate to za rovnake postovne. Mne vyslovene vyhovuje magnezium v Glycinatovej forme (= t.j. bisglycinat ci ako sa to pise)
@loliki ja beriem magnézium kvôli tetánii. Ja som mala úplne šialené stavy, dostala som sa z toho tak na 98%, normálne fungujem, chodím do obchodov, tunelov, lanovky, výšky... Keď som začala užívať tieto magnézia začalo sa mi fyzicky uľavovať, normálne som to cítila, menej časté návaly tŕpnutia, menej stiahnutý krk, kľudnejšie srdce, psychika...
@deni9 Kazde lahko vstebatelne magnezium Vam pomoze.
A este aj to kazdemu prizvukujem, ze nielen magnezium treba brat, pretoze to vytesni vapnik. Tieto dva mineraly funguju v bunkach ako na hojdacke, ak je jeden mineral prilis hore, ten druhy bude dole. A Tetania pokracuje dalej bezo zmeny. Pomer Vapnik Horcik musi byt v tele 2:1. Musite brat aj vapnik, pripadne este aj Draslik
@deni9 tak ako som písala, vyššie vstrebateľné formy horčíka napr. ja som začínala s magnézium ororát= Magnerot, v letáku sa píše 3x denne 2 tablety prvý týždeň. Potom som prešla na magnézium chelát, bisglycinát. Určite nie Magne B6, magnesium lactici a šumivé magnézium z regálu od pokladne v potravinách. Ak si pozrieš obal magnézií alebo popis príbalových letákov, zistíš že mnohé majú zloženie magnézium oxid, citrát, horečnan a to je tá najlacnejšia forma horčíka a najmenej vstrebateľná v medzibunkovom priestore=tam kde ho je najviac treba.
@konikvrany
@jamimo A čo sa týka vápnika, ten sa vstrebáva v pohode? Tam môžeme hociktorý užívať? Odporúčate 3:1 alebo 2:1, to máme rátať na mg? To nie je hotová zmes v správnom pomere? 🙂 Čo sa vlastne môže stať, keď sa neberie Ca, len Mg? (Môj prípad.)
@loliki ja užívam vápnik citrát. Ale pomohol mi aj vápnik od Galvexu. (Žltý obal) Vápnik sa odporúča brať oddelene s 2h odstupom od Magnézia. Je potrebné pre správne vstrebanie brať D3 súčasne s vápnikom. Je dokázane v stúdiách že D3 zvýši vstrebávanie vápnika až 20x. Ale aby sa vápnik uložil kam treba a nie do artérií treba brať K2 vitamín.
A pozor, nie dlhodobo. Taka 2 týždňová kúra je OK. Ale nie pol roka.
mne zabera horcikovy komplex od sunday natural od vitariana, mam tetaniu a citim sa lepsie ked ho beriem
@jamimo Ahoj, neskusala si priamo magnezko od doktorky Dean co napisala tu knihu? ReMag? Uvazujem nad nim.
@drahomirrra nie, neskúšala... kedysi dávno som však natrafila na český blog jednej kočky, a ona myslím, že užívala. A tiež bola v havarijnom stave a dostala sa z toho. Ak má ten horčík dobré zloženie, prečo nie...
@drahomirrra pozerám to magnézium a má výborné recenzie 👍
@deni9 Odporúčajú Magnerot, ale ja mám rada aj iné.