Ktoré kúpele so zameraním na ženské choroby odporúčate?

ivkazba
17. máj 2021

Ahojte, mám vo vyhliadke kúpele Turčianske Teplice, Nimnica, Sliač, Vyšné Ružbachy a Lúčky. Nie som si však istá, či som do niektorých ochotná ísť. Som totiž dosť fajnová (nie, nehanbím sa za to a príde mi úplne v poriadku byť náročný na tieto veci), čiže očakávam ozaj peknú izbu - pekná znamená voňavá, čistá (čistá všade, nielen na oko), žiadne 20 ročné koberce, staré matrace, vodný kameň v sprche, polohrdzavá sprchová batéria a pod.. Stravu viem, že nezjem nikde a budem ju riešiť individuálne mimo kúpeľov, čiže toto nejak neriešim. Samozrejme, pri kúpeloch tiež čakám 100% čistotu a hygienu a žiadne obyté kachličky a pod.

Mám nárok na kúpele zo zdravotnej poisťovne, ale kľudne si to aj celé zaplatím sama, ak bude treba z dôvodu mojich požiadaviek (ak vôbec niečo také v rámci spomínaných kúpeľov v SR existuje). Máte niekto typ z vlastnej skúsenosti alebo zo skúsenosti niekoho blízkeho, ktoré zo spomínaných kúpeľov (prípadne aj iné) by spĺňali moje požiadavky?

Ďakujem za každý typ. Posielam aj modré srdco. 😉

rene007
17. máj 2021

@ivkazba Lúčky, je tam pekne , aj som tam istí čas praxoval , ľudia si to tam vychvaľujú, všetko je tam vynovené proste čisto

meredithh
17. máj 2021

@ivkazba Zo skusenosti mojej mamy - Lucky uplne perfektne, spokojna, priplacala si za samostatnú izbu. Myslim si ale ze by bolo najlepšie pozriet internetove stranky jednotlivých zariadení a napisat im co sa da za prípadný príplatok ponúknuť.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@rene007 vďaka

irusa
17. máj 2021

Vyšné Ružbachy..no investície tam dlhé roky neboli

ivkazba
autor
17. máj 2021

@meredithh vďaka

ivkazba
autor
17. máj 2021

@irusa Ružbachy sa mi po kúpelnej stránke pozdávajú najviac, ale aj podľa netu mi to príde ako píšeš, že moc sa tam neinvestovalo. Takže zrejme by som tam neprespala ani noc, lebo s tým mám ozaj obrovský problém. Ale dik.

irusa
17. máj 2021

@ivkazba no po chodbách ešte tie červené koberce... a v bazéne som si rozrezala nohu

diana999
17. máj 2021

Mama bola v luckach pred rokmi a veľmi pomohlo, nakoľko sme tu so sestrou😄😄

nafka0483
17. máj 2021

@ivkazba Ked som si zistovala, tak Lucky maju moznost, ze ubytovanie si riesis svoje a dochadzas len na procedury. A pozerala som si tam ubytovanie v ramci arealu a nasla som krasne a na urovni, neviem teraz z hlavy, idem to pohladat a dam ti link.

dilino
17. máj 2021

Turčianske Teplice je tu aj kvalitna voda,a ked chceš super TOP konfort tak je tu aj pre naročných lenže to poisťovňa neplati platiš z vlastného vrecka ja som si doteraz myslela že kúpele majú človeku pomôcť a nie pridem do luxusu na Slovensku to tak nefunguje.Neviem kde je v sprchách vodny kameň kedže sú to kúpele kedže sa tu schadzajú ľudia po operáciách ked si naročna tak si príprav peniaze a budeš sa mať ako v bavlnke.Bud rada že ti tie kúpele schvália moja znamej kúpele po 2 Onko operáciach neschválili až ked sa o to začali zaujimať media vtedy jej ich schvalili.Takže naročna môžeš byť na život na svoje sukromie žiť v luxuse ale kúpele na Slovensku za štátne peniaze schvaľuje poisťovňa a pokiaľ ja viem kúpele sa nedajú vybrať schvaľuje to revizni lekár ale už bez výberu.Ked je choroba luxus ti je nanič.Alebo sa nebodaj mylim.

nafka0483
17. máj 2021

@dilino Ved ona nechce od poistovne aby jej platila luxus. Pise, ze je narocna, cize rata s tym, ze si bude za "luxus" doplacat. Pise, ze si to pokojne zaplati aj sama.

hsara99
17. máj 2021

Lúčky su top. Ružbachy, poznám majiteľa a nešla by som tam...

ivkazba
autor
17. máj 2021

@dilino ja si kľudne zaplatím aj 300 eur za noc, ak dostanem to, čo chcem. Príde mi úplne normálne, že žijem v nejakom štandarde a ten nemienim výraznejšie opúšťať ani v kúpeľoch. Ak ty máš štandard nízky, okej, mne to nevadí a akceptujem to. Ja ho mám vysoký, tak akceptuj aj ty mňa. A áno, kúpele majú pomôcť. Ale ak nebudeš spať, pretože máš fóbiu so špiny či smradu, tak je logické, že ti nepomôžu, pretože človek musí byť v prvom rade okej psychicky. A vodný kameň v kúpeľni je na Slovensku bežný aj v 4* hoteloch, mne osobne sa to hnusí, pretože vodný kameň = špina a slabé upratovanie, nevidím dôvod, prečo by som mala ísť niekam, kde mi je na grc zo špiny. Navyše, píšeš, že na Slovensku to tak nefunguje. A vieš prečo? Pretože ľudia sú ochotní akceptovať nízku kvalitu služieb. A ak niekto tie služby chceme kvalitné (čo mi príde úplne normálne), tak hneď sa zletia "múdre" supy.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@hsara99 ďakujem za tip 😉

dilino
17. máj 2021

@nafka0483 teraz sa to všetko rozbieha väčšinou kúpele teraz boli uzavrete.Turčianske Teplice tu sa liečia ženy zo ženskými chorobami.Aj z onkologickým ochorenim.Je tu aj možnosť vyberu ak bude chcieť doplatiť je tu aj luxusne ubytovanie.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@nafka0483 dik 🙂

dilino
17. máj 2021

@ivkazba ja nežijem ani v špine ani v nizkom štandarde žijem si tak aby mi na všetko eura stačili. Zijem v 5 izbovom dome a nemám ani špinu ani bordel moje priority sú v živote ine. A chcela by som vydieť 4 hviezdičkovy hotel že je špina no to určite.

katpox
17. máj 2021

@ivkazba dobry den, moja mamicka bola v Luckach a spokojna, sice to bolo uz nejaky rok dozadu, procedury jej pomohli, bolo to aj viditelne, mala amputovany prsnik a v oblasti podpazusia dost opuchnutu siroku ruku, no a teda sa jej to tam pekne stiahlo, aj si oddychla, chvalila si aj personal a starostlivosť, rovnako doktorov.

ksulka
17. máj 2021

ahoj, ja nemam odpoved, ale ak neva, rada by som sa spytala, ze narok zo zdr. poistovne ti odporucili na gynde? ja si myslim, ze tiez by som mohla mat, ale nikto mi to nenavrhol. dakujem 🙂

ivkazba
autor
17. máj 2021

@dilino aj ja žijem tak, aby mi mnou zarobené eurá stačili. Ja si na ten luxus zarobím, tak prečo by som si ho nedopriala. Moje priority sú, aby som mala ja a moji blízky spokojný a šťastný život. A príde mi normálne, že čistota a hygiena k spokojnosti patria. K tým 4* hotelom, spomeniem hotel Jasmin v KE (v izbe bol prach neutretý niekoľko týždňov, sprchový kút celý od vodného kameňa, chrobáčiky na wecku) a hotel Patria na Štrbskom plese (špinavý koberec na izbe, špinavý vyležaný matrac, rozbité zrkadlo v kúpeľni, polohrdzavá sprcha, v lobby bare dievčina jednou handrou utrela barový pult a potom ňou utrela trysku na mlieko, ktorú ponára do pohára s kávou). Pekný deň.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@katpox ďakujem pekne a dúfam, že mamina je po tom všetko v poriadku, držím palce.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@ksulka áno, odporúčanie mám od lekára, on sám mi to navrhol. ja som viac krát mala zápal maternice, opakované potraty, teraz laparoskopická myomektómia (1 malý a 2 veľké myómy). Opýtaj sa lekára priamo. Ak cítiš, že by ti to pomohlo, tak sa určite treba opýtať.

bellovag
17. máj 2021

Lúčky

ksulka
17. máj 2021

@ivkazba vdaka!

janinka112
17. máj 2021

Toto je izbička v Lúčkach, ale v novom komplexe, ktorý sa volá tuším Kubo, je tam aj starý hotel, do ktorého sme sa chodili stravovať a ten je ešte taký socíkovský typ.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@bellovag ďakujem
@janinka112 ďakujem aj za foto 🙂

ludinka
17. máj 2021

@ivkazba Lucky sú čo sa týka procedúr určite najlepšie na ženské choroby, ubytovanie krásne. Krásna príroda, vzduch.
Jediné mínus strava. Ale mne to stačilo.

ivkazba
autor
17. máj 2021

@ludinka ďakujem

bolarazjedna
17. máj 2021

Ja som bola v Luckach pred 4 rokmi, vtedy sa Kubo iba stavalo, ta je najnovšia ubytovacia jednotka. Ja som bola ubytovana v Maja, podla mňa tam bola čistota a bolo útulne. Pre mňa najkrajšie 3 týždne života. Pôvodne som tam ani nechcela ísť (nakoniec som tam stretla môjho manzela♥️).
Procedúry rôznorodé a výborne zrelaxujuce. Boli sme super partia žien, čo sme sa tam stretli. Strava pre mňa výborná, neviem, prečo naslepo odmietas stravu v kúpeľoch, ale teda v Luckach na raňajky máš bufetové stoly, minimálne 20 rôznych jedál, aj zdravé alternatívy, kopu šalátov, ovocie atď. Obedy a večere si môžeš vybrať z 6 rôznych jedál, ak máš nejaké osobne požiadavky co sa týka stravy, vedia ti vyhovieť - diabetická, bezlepková, bezlaktozova strava je podľa mňa v takýchto zariadeniach základ, taktiež vieš nahlásiť potravinové alergie, alebo kamoške napr stačilo iba povedať vedúcej kuchyne, že chce jedla bez glutamanu sodného a pripravili jej to bez problémov.
Voľnočasové aktivity boli tiež úplne super podľa mňa, možno tvojim nárokom nevyhovujú, to už ty musíš vedieť, čo robíš vo voľnom čase, teraz je to určite obmedzené, aké pred covidom si tam jazdy večer mala zábavu formou tanečnej rehabilitácie (každý večer iná živá kapela), blízkosti je bowling, taktiež raz do týždňa bolo divadelné predstavenie v hlavnej budove, cez víkend výlety - na Oravský hrad, do Demänovskej jaskyne, Vlkolínec a pod, ale aj sama sa môžeš vybrať na prechádzku, okolie je krásne, vodopád priamo v dedine ☺️ a veľa aktivít - maľovanie pieskom, pletenie košíkov, zdobenie medovníkov, do ktorého sa zapájali aj 20- aj 60-rocne s radosťou. Je tam aj veľká knižnica pre milovnicky kníh.
Porovnať to s inými kúpeľami neviem, e ha by som sa do Lúčok vrátila kedykoľvek ☺️