Ahojte, mám vo vyhliadke kúpele Turčianske Teplice, Nimnica, Sliač, Vyšné Ružbachy a Lúčky. Nie som si však istá, či som do niektorých ochotná ísť. Som totiž dosť fajnová (nie, nehanbím sa za to a príde mi úplne v poriadku byť náročný na tieto veci), čiže očakávam ozaj peknú izbu - pekná znamená voňavá, čistá (čistá všade, nielen na oko), žiadne 20 ročné koberce, staré matrace, vodný kameň v sprche, polohrdzavá sprchová batéria a pod.. Stravu viem, že nezjem nikde a budem ju riešiť individuálne mimo kúpeľov, čiže toto nejak neriešim. Samozrejme, pri kúpeloch tiež čakám 100% čistotu a hygienu a žiadne obyté kachličky a pod.
Mám nárok na kúpele zo zdravotnej poisťovne, ale kľudne si to aj celé zaplatím sama, ak bude treba z dôvodu mojich požiadaviek (ak vôbec niečo také v rámci spomínaných kúpeľov v SR existuje). Máte niekto typ z vlastnej skúsenosti alebo zo skúsenosti niekoho blízkeho, ktoré zo spomínaných kúpeľov (prípadne aj iné) by spĺňali moje požiadavky?
Ďakujem za každý typ. Posielam aj modré srdco. 😉
Vyšné Ružbachy..no investície tam dlhé roky neboli
Mama bola v luckach pred rokmi a veľmi pomohlo, nakoľko sme tu so sestrou😄😄
@ivkazba Asi to bolo toto: https://www.kupele-lucky.sk/foto-video-galeria/...
Turčianske Teplice je tu aj kvalitna voda,a ked chceš super TOP konfort tak je tu aj pre naročných lenže to poisťovňa neplati platiš z vlastného vrecka ja som si doteraz myslela že kúpele majú človeku pomôcť a nie pridem do luxusu na Slovensku to tak nefunguje.Neviem kde je v sprchách vodny kameň kedže sú to kúpele kedže sa tu schadzajú ľudia po operáciách ked si naročna tak si príprav peniaze a budeš sa mať ako v bavlnke.Bud rada že ti tie kúpele schvália moja znamej kúpele po 2 Onko operáciach neschválili až ked sa o to začali zaujimať media vtedy jej ich schvalili.Takže naročna môžeš byť na život na svoje sukromie žiť v luxuse ale kúpele na Slovensku za štátne peniaze schvaľuje poisťovňa a pokiaľ ja viem kúpele sa nedajú vybrať schvaľuje to revizni lekár ale už bez výberu.Ked je choroba luxus ti je nanič.Alebo sa nebodaj mylim.
Lúčky su top. Ružbachy, poznám majiteľa a nešla by som tam...
@dilino ja si kľudne zaplatím aj 300 eur za noc, ak dostanem to, čo chcem. Príde mi úplne normálne, že žijem v nejakom štandarde a ten nemienim výraznejšie opúšťať ani v kúpeľoch. Ak ty máš štandard nízky, okej, mne to nevadí a akceptujem to. Ja ho mám vysoký, tak akceptuj aj ty mňa. A áno, kúpele majú pomôcť. Ale ak nebudeš spať, pretože máš fóbiu so špiny či smradu, tak je logické, že ti nepomôžu, pretože človek musí byť v prvom rade okej psychicky. A vodný kameň v kúpeľni je na Slovensku bežný aj v 4* hoteloch, mne osobne sa to hnusí, pretože vodný kameň = špina a slabé upratovanie, nevidím dôvod, prečo by som mala ísť niekam, kde mi je na grc zo špiny. Navyše, píšeš, že na Slovensku to tak nefunguje. A vieš prečo? Pretože ľudia sú ochotní akceptovať nízku kvalitu služieb. A ak niekto tie služby chceme kvalitné (čo mi príde úplne normálne), tak hneď sa zletia "múdre" supy.
@ivkazba dobry den, moja mamicka bola v Luckach a spokojna, sice to bolo uz nejaky rok dozadu, procedury jej pomohli, bolo to aj viditelne, mala amputovany prsnik a v oblasti podpazusia dost opuchnutu siroku ruku, no a teda sa jej to tam pekne stiahlo, aj si oddychla, chvalila si aj personal a starostlivosť, rovnako doktorov.
ahoj, ja nemam odpoved, ale ak neva, rada by som sa spytala, ze narok zo zdr. poistovne ti odporucili na gynde? ja si myslim, ze tiez by som mohla mat, ale nikto mi to nenavrhol. dakujem 🙂
@dilino aj ja žijem tak, aby mi mnou zarobené eurá stačili. Ja si na ten luxus zarobím, tak prečo by som si ho nedopriala. Moje priority sú, aby som mala ja a moji blízky spokojný a šťastný život. A príde mi normálne, že čistota a hygiena k spokojnosti patria. K tým 4* hotelom, spomeniem hotel Jasmin v KE (v izbe bol prach neutretý niekoľko týždňov, sprchový kút celý od vodného kameňa, chrobáčiky na wecku) a hotel Patria na Štrbskom plese (špinavý koberec na izbe, špinavý vyležaný matrac, rozbité zrkadlo v kúpeľni, polohrdzavá sprcha, v lobby bare dievčina jednou handrou utrela barový pult a potom ňou utrela trysku na mlieko, ktorú ponára do pohára s kávou). Pekný deň.
Lúčky
@bellovag ďakujem
@janinka112 ďakujem aj za foto 🙂
Ja som bola v Luckach pred 4 rokmi, vtedy sa Kubo iba stavalo, ta je najnovšia ubytovacia jednotka. Ja som bola ubytovana v Maja, podla mňa tam bola čistota a bolo útulne. Pre mňa najkrajšie 3 týždne života. Pôvodne som tam ani nechcela ísť (nakoniec som tam stretla môjho manzela♥️).
Procedúry rôznorodé a výborne zrelaxujuce. Boli sme super partia žien, čo sme sa tam stretli. Strava pre mňa výborná, neviem, prečo naslepo odmietas stravu v kúpeľoch, ale teda v Luckach na raňajky máš bufetové stoly, minimálne 20 rôznych jedál, aj zdravé alternatívy, kopu šalátov, ovocie atď. Obedy a večere si môžeš vybrať z 6 rôznych jedál, ak máš nejaké osobne požiadavky co sa týka stravy, vedia ti vyhovieť - diabetická, bezlepková, bezlaktozova strava je podľa mňa v takýchto zariadeniach základ, taktiež vieš nahlásiť potravinové alergie, alebo kamoške napr stačilo iba povedať vedúcej kuchyne, že chce jedla bez glutamanu sodného a pripravili jej to bez problémov.
Voľnočasové aktivity boli tiež úplne super podľa mňa, možno tvojim nárokom nevyhovujú, to už ty musíš vedieť, čo robíš vo voľnom čase, teraz je to určite obmedzené, aké pred covidom si tam jazdy večer mala zábavu formou tanečnej rehabilitácie (každý večer iná živá kapela), blízkosti je bowling, taktiež raz do týždňa bolo divadelné predstavenie v hlavnej budove, cez víkend výlety - na Oravský hrad, do Demänovskej jaskyne, Vlkolínec a pod, ale aj sama sa môžeš vybrať na prechádzku, okolie je krásne, vodopád priamo v dedine ☺️ a veľa aktivít - maľovanie pieskom, pletenie košíkov, zdobenie medovníkov, do ktorého sa zapájali aj 20- aj 60-rocne s radosťou. Je tam aj veľká knižnica pre milovnicky kníh.
Porovnať to s inými kúpeľami neviem, e ha by som sa do Lúčok vrátila kedykoľvek ☺️
@ivkazba Lúčky, je tam pekne , aj som tam istí čas praxoval , ľudia si to tam vychvaľujú, všetko je tam vynovené proste čisto