Ahojte, ktorá zubná pasta je podľa vás najlepšia? Akú používate a prečo?
A akú pastu kupujete svojim deťom, ktoré si už vedia dobre vypláchnuť ústa a vypluť?
Ja sa riadim podľa chuti, mne najviac chutia tie z dmka, a nepoužívam tie s bieliacim účinkom, vraj to poškodzuje a oslabuje zubnú sklovinu.
Ja mam najradsej Sensodyne. Jemna, nestiplava, a fakt cisti.
Neznasam vsetky tie Signal, Colgate, Vademecum a podobne trojfarebne pasty.
Pre syna som spokojna s Elmex, aj on ju ma rad.
Najradšej používam Sensodyne a občas ju prestriedam s Elmex a Meridol. Niekedy mám citlivé zuby a tieto pasty mi dosť pomáhajú.
Moji tínedžeri zase najradšej používajú Colgate a Signal.
Ináč, ako napísala @janinah, aj moja dentálna hygienička tvrdí, že pri starostlivosti o zuby je hlavná správna technika čistenia, pravidelnosť a dôslednosť. Potom je výber správnej zubnej kefky. Pasta sa používa hlavne na to, aby sme mali pocit sviežosti v ústach a svieži dych a niektoré pasty obsahujú látky alebo bylinky, ktoré môžu podporiť liečbu citlivých zubov, zmierniť krvácavosť ďasien, vybieliť atď.
Sensodyne ja, Meridol chlap, Elmex maly. Sila zvyku.
Curasept Daycare Booster Frozen Mint zubná pasta 75 ml
ApaCare zubná pasta 75 ml
Curaprox Be You
za mna tieto napriklad , obsahuju tekutú sklovinu, hydroxyapatit.
Sensodyne Rapid alebo Komplexná ochrana.
Teraz však
ZUBNÁ PASTA PERIO PLUS SUPPORT, 0,09% CHX + ústna voda Curaprox PERIO PLUS 0,09% CHX (pri tejto ústnej vode je najlepšia táto zubná pasta, lebo 🔴neobsahuje agresívnu penivú zložku sodium lauryl sulphate (SLS), ktoré sa nachádza vo väčšine zubných pást🔴).
Podľa prednášok renomovaného stomatológa je to úplne jedno.