Dobry den, chcem sa len spytat, ktora z tych 4 typov leukemie je ta najtazsie liecitelna? (dospela osoba, cakajuca na vysledky).
@janinah cakanie na vysledky z biopse z kostnej drene, na internete nechcem nic konkretne k tomu citat, len ma zaujima, ze ktora forma je ta najhorsia.
AML
@sisa_s vdaka
pri leukemii je to velmi individualne, vsetky statistiky su stare, neda sa podla nich povedat, aku ma kto sancu. Lieky ktore su na trhu teraz tu povedzme pred 1-2-3 rokmi
neboli a dnes zachranuju zivoty. Nezalezi len na type leukemie, ale aj na tom kolko ma clovek rokov, ake ine zdravotne problemy moze mat a podobne, robia sa geneticke vysetrenia, ktore maju urcovat prognozu. Lekari upravia liecbu podla vsetkych tychto premennych.
Napr. aj pri AML je 'poddruh' promyeolocytova leukemia, ktora ma posledne roky nejaku novu liecbu a vdaka tomu tam je nejak vyse 90% moznost vyliecenia iba chemoterapiou, bez transplantacie kostnej drene. 🙂
@sisa_s aj keby to bola AML tak to neznamena, ze to nutne dopadne zle. Kamaratka ma nodularny melanom - doba dozitia 6 mesiacov po biopsii a ta tu skace uz 5 rokom . Zabrala jej biologicka liecba a nic jej nie je.
@vikicaviki Môžeš mi dať nejaký link na tu súčasnú vysokú úspešnosť vyliečenia AML?
Je to veľmi individuálne. Áno, AML asi najhoršie výsledky liečby, ale je tam mnoho faktorov. A bohužiaľ, niekedy i pri vysokej šance na vyliečenie, dobrej reakcii na liečbu, môže prísť zvrat z minúty na minútu.
Držím veľmi päste!
@abbey1 dakujem
@kittykat22 vdaka
@vikicaviki vdaka
@kittykat22 statisticky som jej odpovedala 🙂 kazdy reaguje inak, su podtypy leukemii este podla konkretneho typu buniek, atd..vela faktorov
dobrý chcem sa spýtať keď mi robili na leukocytov a trombocytov výsledku tie by mi odhalili leukémiu?
otazka na lekara,ktorý dg určil,na nete toto ani nečítaj...dnes už maju ozaj dobré lieky,treba myslieť pozitívne