Ktorá zo štyroch typov leukémie je najťažšie liečiteľná?

18. aug 2022

Dobry den, chcem sa len spytat, ktora z tych 4 typov leukemie je ta najtazsie liecitelna? (dospela osoba, cakajuca na vysledky).

janinah
18. aug 2022

otazka na lekara,ktorý dg určil,na nete toto ani nečítaj...dnes už maju ozaj dobré lieky,treba myslieť pozitívne

autor
18. aug 2022

@janinah cakanie na vysledky z biopse z kostnej drene, na internete nechcem nic konkretne k tomu citat, len ma zaujima, ze ktora forma je ta najhorsia.

sisa_s
18. aug 2022

AML

autor
18. aug 2022

@sisa_s vdaka

vikicaviki
18. aug 2022

pri leukemii je to velmi individualne, vsetky statistiky su stare, neda sa podla nich povedat, aku ma kto sancu. Lieky ktore su na trhu teraz tu povedzme pred 1-2-3 rokmi
neboli a dnes zachranuju zivoty. Nezalezi len na type leukemie, ale aj na tom kolko ma clovek rokov, ake ine zdravotne problemy moze mat a podobne, robia sa geneticke vysetrenia, ktore maju urcovat prognozu. Lekari upravia liecbu podla vsetkych tychto premennych.

Napr. aj pri AML je 'poddruh' promyeolocytova leukemia, ktora ma posledne roky nejaku novu liecbu a vdaka tomu tam je nejak vyse 90% moznost vyliecenia iba chemoterapiou, bez transplantacie kostnej drene. 🙂

kittykat22
18. aug 2022

@sisa_s aj keby to bola AML tak to neznamena, ze to nutne dopadne zle. Kamaratka ma nodularny melanom - doba dozitia 6 mesiacov po biopsii a ta tu skace uz 5 rokom . Zabrala jej biologicka liecba a nic jej nie je.

abbey1
18. aug 2022

@vikicaviki Môžeš mi dať nejaký link na tu súčasnú vysokú úspešnosť vyliečenia AML?

abbey1
18. aug 2022

Je to veľmi individuálne. Áno, AML asi najhoršie výsledky liečby, ale je tam mnoho faktorov. A bohužiaľ, niekedy i pri vysokej šance na vyliečenie, dobrej reakcii na liečbu, môže prísť zvrat z minúty na minútu.
Držím veľmi päste!

autor
18. aug 2022

@abbey1 dakujem

autor
18. aug 2022

@kittykat22 vdaka

autor
18. aug 2022

@vikicaviki vdaka

sisa_s
19. aug 2022

@kittykat22 statisticky som jej odpovedala 🙂 kazdy reaguje inak, su podtypy leukemii este podla konkretneho typu buniek, atd..vela faktorov

denisaaairdacova
14. jan 2024

dobrý chcem sa spýtať keď mi robili na leukocytov a trombocytov výsledku tie by mi odhalili leukémiu?