Je tu niekto kto uziva HSL? Chcela by som vediet ako to znasate ci mate dake vedlajsie ucinky atd... Dakujem.
Prosim Vas a co presne uzivate? Ja este neuzivam len endokrinologicka mi odporucila ze to mam konzultovat s gynekologom zacala som o tom citat a vsade sama rakovina vravela ze urcite estrofem a napr utrogestan.
@karush zabudla som vas oznacit skuste mi odpovedat. Dakujem.
Týka sa to riziko prevažne staršej populácie nad 55-60r plus prítomnosti rizikových faktorov a dlhodobejšieho užívania nad 10r, ale so zvyšujúcim sa vekom rastie tak či tak riziko rakoviny ženských vecí, takže ten nárast rakoviny ani nemusel priamo vôbec súvisieť práve s liečbou. Mladých sa to riziko netýka, keďže dostávajú len to, čo telu chýba, riziko z nedostatku je v tom veku oveľa závažnejšie, možno nájdem vyjadrenie jedného českého profesora o tomto. Tá gramáž, čo sa užíva je fakt maličká a bezpečná z tohto hľadiska. Užívam Estrofem a Progestanelle.
A tiež to mám odporúčané aj od viacerých endokrinológov, plus aj gynekológa, že nie o čom polemizovať.
@karush prosim vas a kolko mate rokov ja 45 a mam nizky estradiol vraj na urovni 65 rocnej zeny 18,45 mi bolo namerane v 1 den menstruacie. Strasne mi vlasy vypadavaju nevedelo sa zistit z coho. Vam nepadaju vlasy ked berete tieto lieky a s vahou je to ako nepribrala, ste lebo ja za 5 rokov som pribrala az 20kg aj ked nic nejem dokopy a schudnut sa mi neda ale vraj to je na vine ten estradiol. Otravujem prepacte ale neviem co robit ci si to dat predpisat ci nie preto hladam skusenosti od niekoho kto to bere.
Som mladšia okolo 30tky, vlasy mi z liečby nepadajú, váha išla s liekmi dole, síce pomalšie, ale išlo to. Ono to pomáha aj predchádzaniu osteoporózy, aj močovému systému, pamäti, únave, metabolizmu, návalom, pomáha spánku, nálade, proti rakovine endometria, proti depresii a prispieva tým všetkým k lepšej kvalite života. Je toho dosť, ja si už neviem predstaviť byť bez toho. Neviem síce, v akých jednotkách ste uviedli, ale estradiol som mala opakovane bez liečby skoro rok bez zvyšenia /zlepšenia len 0,04-0.05 nmol/l 😳.
@karush tak vy ste iny pripad ja som uz pred menopauzou.Dakujem za odpovede.
Podla výšky sliznice v maternici a hodnôt v krvi som tiež v menopauze, aj keď príčina stavu je trochu iná. Liečbu som dostala cca 11 mesiacov po poslednom krvácaní.
@karush takze je to podobne len vy ste asi skor v tom stave v akom som teraz ja a to som si myslela ze mam malo rokov na takyto stav 🙂
Užívam, bez vedľajších účinkov, v tabletách je len to, čo telo ženy prevažnú väčšinu svojho života dostávalo vo väčšom množstve. S estradiolom užívam čistý progesterón, nie gestagén, je to vraj bezpečnejšie a lepšie pre telo ako jeho syntetická náhrada, ktorá je mu len štrukturálne podobná.