Kto trpí migrénou?

natalia1997
31. okt 2022

Trpí tu niekto už dlhšie migrénou? Ako ste to riešili čo ste užívali ďakujem za rady

blah24
31. okt 2022

@natalia1997 ja obcas mam. V lekarne me poradili acylpirin a zabral. Jinak moc pit a me teda aj vyspat se z toho pomaha

ivca82
31. okt 2022

@natalia1997 migreny mam od detstva. Obvodacka mi predpisovala Cinie (sumatriptan), teraz beriem Relpax (predpisuje neurolog) a lieky na znizenie frekvencii migren.

simsalabim
31. okt 2022

@natalia1997 klucom je okamzite podat liek, necakat, hlavne ak mas nejaku formu aury. Rozbehnuty zachvat uz nezastavis.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nerya
31. okt 2022

Najprv paralen, brufen, neskôr všetko čo som našla od bolesti, potom mi neurológ predpísal sumatriptan a posledne dva roky cca beriem amytriptillin každý deň a rapídne ich ubudlo a ak aj príde nejaká tak podstatne zneaitelnejsia

lechtivka
31. okt 2022

Acyplirin s coca colou mi niekedy pomáha,, niekedy sa vygrcat alebo vyspať 🙈

marca12
31. okt 2022

@natalia1997 Mne pomohli masaze. Mavala som strasne migreny dlhe roky. Potom som zacala chodit na masaze k fyzioterapeutke a po dvoch rokoch som takmer bez migren. Nechala som majetok na masazach,ale nelutujem,konecne zijem ako clovek.

mikadooo
31. okt 2022

@natalia1997 áno. Migrénou trpím vyše 20 rokov. Jediné, čo mi skutočne pomáha je a) šetriť sa a b) triptány hneď na začiatku záchvatu. Alternatíva u mňa bola hrach na stenu. Magnézium tiež bez účinku. Voľnopredajné zázraky tiež o ničom. Jediné, čo trochu dokázalo stlmiť boli dve tablety šumivého panadolu s kodeínom. Ale aj v tých prípadoch bol výsledok neistý, plus cítila som sa jak nadrogovaná. Teraz na ďalšej kontrole sa idem popýtať na antiepileptiká alebo antidepresíva, skúsiť, či mi to trošku nezníži počet záchvatov (teraz cca 8-10 mesačne). Triptány boli prvé lieky, s ktorými som zas začala normálne existovať. Príčina migrén je nezistená (nie je to od chrbtice či iných chorôb, diagnostiku uzavreli s tým, že "dedičnosť" - mama trpela migrénami tiež).

kika2079
31. okt 2022

@natalia1997 Výsledky vyhľadávania pre slovo “Skusila som kadeco triptany nemozem lieky od neurologa katastrofa pre mna veela vedlajsich ucinkov ale zaberali fungovala som dlho na analgetikach nakoniec to vizera ze mi pomohol ascorutin ked ho berem pravidelne migreny su zanedbatelne a zvladnutelne

deti95060810
31. okt 2022

mávam migrény už od 10 rokov? strašne dávno. Mne stačí aby mi niečo nesadlo na žalúdok a tak isto od stresu.
Niekedy mám pokoj aj celé mesiace - pol roka? a niekedy aj 2-3 krát za mesiac.
Ak príde záchvat - pomôže jedine Sumatriptan. Alebo ľahnúť do chladnej, tmavej, tichej miestnosti ...

deti95060810
31. okt 2022

sesternica tvrdí že jej pomáha Algifen...
jednoznačne treba vyskúšať...

kacena4
31. okt 2022

ja od detstva, brala som denne lieky rozne, + triptaty pri zaciatku zachvatu. teraz som na biologickej liecbe zlepsenie o 70%

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
31. okt 2022

@hazelgracegus podmienka bola min. 3x vymenene denne lieky. picha sa 1x mesacne injekcia. bez doplatku. uzasny objav. mavala som cca 14 migren mesacne. teraz 3-5 mesacne. schvaluje to poistovna každé 3/6 mesiace

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kris_tin257
31. okt 2022

Migrény mávam už 15 rokov, bola som u dvoch neurologov dvoch očných lekárov riešila som ich aj s gynekológom dokonca... Podľa všetkých som zdravá nič mi nie je (aj keď mávam migrenove záchvaty čo trvajú niekoľko dní)... V práci si musím dať vždy brufen aby som vydržala kým prídem domov a doma iba dať studené obklady na oči a ísť spať, keby si brufen nedám tak som párkrát v práci aj zvracala. Teraz som objavila nejakú tyčinku ktorou sa masírujú spánky a čelo keď človek chytá migrény ale ešte som ju neskúšala

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kris_tin257
31. okt 2022

@hazelgracegus toto je ona, ešte som ju neskúšala, v lekárni mi hovorila farmaceutka že ju používa ona aj kolegyne a že vie pomôcť. Hlavne do práce to chcem keď začína migréna nech predĺžim čas kým šupnem brufen

bastillka
31. okt 2022

@kris_tin257 podobnú tyčinku majú aj v DM, stojí asi 3€.

Ja som skúsila asi všetko, čo ste popísali. Tie ťažké lieky (triptany)nejako odmietam. Idem skúsiť botox. Veľa som o tom čítala a pozerala videá na YouTube. Ale botox od neurológa 🙂

kris_tin257
31. okt 2022

@bastillka ja som pôvodne hľadala Migrenol, to je ďalšia tyčinka tu mi kamarátka odporučila ale mali akurát toto, cenovo mi to je jedno koľko to stojí 😊

dankuk
1. nov 2022

@deti95060810 aj mne pomohol algifen. Mala som ho predpisany na bolest po operacii, ale zabral aj na migrenu. Mna vacsinou migrena chyti rano. Hned ako sa zobudim, tak viem ze je zle. Toci sa mi hlava, je mi na vracanie, nemozem jest ani pit. Pomaha jedine hned dat lieky proti bolesti a spat.

karima512
30. aug 2023

ja mam od 18 ky migreny zabera mi len maxalt z liekov a teraz dlhsie skusam cbd a celkom sa mi znizili migreny aj su slabsie, mam od vitariana 20 percentne pod jazyk si davam

motylicek07
30. aug 2023

Ja mam maxalt a ten mi zabera len na migrenu s aurou bez aury mi zaberie aj ibalgin. Ale casto mam migreny hlavne bez aury. Som zufala