Ahojte prosím je tu niekto, kto si dával robiť celý nový chrup?Ja som sa konečne odhodlala že si to dám do poriadku.Vcera som bola na jednej klinike v Piešťanoch na konzultácii všetko mi povysvetlovaliale potom ta cena že 19000 skoro ma odvalilo. Ze ved môžem aj na splátky ale aj tak je to veľa strašne pre mňa,tak ze koľko vás to vyšlo ak mi môžete povedať. Ďakujem.
No záleží aké. Ak sa robia implantáty tak ta cena sa tak pohybuje. Ak mostíky, je to okolo 15000. Treba si obrehat viac kliník a porovnať si ponuky a pozrieť recenzie aby naozaj robre robili
@oli18 vtipne
V živote by som nedala toľko za zuby. Naozaj radšej kvalitnú protézu. Môj brat má implantáty a toľko ho veru nestáli.
Porozmýšľaj o novom chrupe v zahraničí - Maďarsko, Srbsko, Turecko,... ceny budú výrazne nižšie. Su tu také diskusie. Stačí hľadať 😉
@tibor79 ani ja je to strašne veľa, asi to budem tak riešiť inak to nevidím.
Alebo sa popýtaj na rôzne možnosti na viacerých klinikách.
Ahoj, byvaly si pred letom daval robit komplet chrup na nejakej klinike v srbsku - vyslo ho to cca 6500e
Ale realne. Je to nenormalna suma, ti lekari su zdieraci. To by som mu povedala hned v ambulancii.
myslíš ako že všetky zuby vytrhať?
@rebellefleur tak to by bolo ešte v pohode, toľko by som dala aj ja
Zuby robené v zahraničí keď sa niečo stane nikto neosetri. Bacha na to. Treba ísť potom do tej krajiny. Alebo platiť veľké peniaze za opravu na Slovensku. Mali sme takých ze si nechali kade tade na dovolenke spraviť potom ich bolelo, a keď sme povedali ze nešetríme alebo len na podpis ze za prípadné poškodenie alebo iné komplikácie nanesieme zodpovednosť nikto nechcel. Ale prečo by mal ich prácu opravovať niekto iný? Boh vie co používajú a co tam dávajú a aby si to v prípade komplikácií zobral lekar na Slovensku na svoje triko...
@ronie338 toto som zase ja nepocula. V zahranici sa robi cokolvek zo zdravotnyvh vykonov a ak je akutny stav, osetrit musia. Ina vec, ak u zubov treba podpisat vyhlasenie, ze na vlaste triko. Veeelmi radi si zarobia slovenski zdieraci na osetreni niecoho, co oni nerobili. O to viac si zauctuju a zodpovednost nenesu.
@oli18 jasne ja som len na niekoľkých klinikách a pre niekoľkých lekárov robila ale isto im ide o to rizovat na debiloch co si dajú v Turecku robiť zuby a ich zachraňovať ked sa im to potom keď to nedopadne dobre alebo sa niečo odstiepi a nedá sa to opraviť dajú na inšpektorát a s nimi sa ťahať... áno osetri akútne, čiže otvorí zub a pošle ho tam kde mu robili... prečo opravovať niečo čo oni nespravili dobre? Viete kolky prišli a mali za týždeň porobené a potom chodili ze tu ich boli tam ich boli a aby sme to my riešili a ideálne zadarmo a nech sa ničoho nedotykame lebo oni majú nové.... alebo keď je problém s implantátom... to nie je sranda na riešenie... ja som robila na klinike kde chodili rakusania si dávať robiť zuby ale keď mali problém prišli tam, nie za iným, lebo on to robil, on vedel co tam je ako to je a čo použil.
A keď nerobíte v zdravotníctve tak nenadavajte. Netušíte ani len percento toho co sa deje a ako sa platí. Co koľko stojí. Ale jasne najlepšie je nadávať na zdieracov a potom sa čudujú všetci ze kto môže odíde preč a potom sa sťažujú ze ich nemá kto ošetriť. No ak by boli podmienky verte ze by nedochádzali za lepším
Ale tu sa do nich každý púšťa. Robia robotu za 4 ale to jikoho nezaujíma. Mladý nemajú šancu keď nemajú známosti ísť na atestáciu kam chcú. A aj keď majú tiež im nikto nezaručí ze sa tam dostanú. A ešte sa aj po nich vozia nadriadený. Vy by ste v takom nerobili a oni sa majú ešte usmievať. A keď by sa na to vykaslali tak neviem kto by robil
Známy si dával robiť celý chrup, tento rok, najprv horné a o niekoľko mesiacov dolné, v HE u jednej ukrajinky zubárky, krásne má tie zuby a platil necelých 3000€. Ale aké sú to zuby - určite nie protéza, to ti nepoviem, lebo som až tak nevyzvedala. Ale on je spokojný.
@fido69 neviem, ci je to dobry napad. Takto si dali robit zuby Moja svagrina s manzelom, a hdaj, kde im to museli vsetko opravovat? Takze 2x zapplatene🤷. Mozno len zly vyber
Moj muz ai daval robit vsetky korunky a cena bola priblizne rovnaka cca 3 roky dozadu v BA.
@ronie338 vzdy je riziko u zubov, bez ohladu na to, kde su urobene. Nemyslim si, ze v zahranici robia smejd. Uz aj tu je dost zien, ktore maju zuby zo zahranicia. A ano, slovenski (aj ceski) zubari su zdieraci. Na to netreba ani u zubara robit, aby to clovek vedel posudit. Len perlicka, vyhovaraju sa na technikov, ze to oni. V PO nema ziaden technik honosnu budovu, zato 80% zubarov ano. Videla som televiznu debatu fundovanych ludi o situacii v stomatoligii v ČR s moderatorkou Michaelou Jilkovou Mate slovo. Zastupkyna komory technikov povedala, ze materialy sa nezvysovali 20 rokov. Pacient plati material, pracu a ine rezijne naklady, z ktorych najvyssi je uver na budovu, spickove vybavenie ambulancie, auta, dovolenky..
.atď. Mam par znamych zubarov, aj kamosky uctovnicky. Tie vedia rozpravat 🙉8
V Bratislave, v Prahe, vo Varšave,... zubári sedia v luxusných priestoroch v centre mesta alebo v obchodných centrách.
Poznám zubára v Bratislave, ktorý zamestnáva vyhradne mladé absolventky stomatológie a ukrajinky, takže mzdové náklady minimálne, ale ceny ako Schill. Po drahom ošetrení mi najprv odmietli ukázať cenník a potom som ho dostal do ruky len na kratke nahliadnutie. Takže aj tak fungujú "zubné kliniky".
Môj manžel ma porcelánové mostíky a stali ho 6000 v Poľsku , zuby ma krásne ako svoje biele a ten úsmev baby 🤩
Cena za komplet chrup v Piestanoch je porovnatelna s cenami v Bratislave .Len sa rozhodnut komu sa zverit do ruk. V zahranici je to lacnejsie aj kolega si daval v Madarsku komplet chrup a ma to lacnejsie o dobrych 5 tisic a je bez komblikacii.
To si daj vyberacie a kup si nove auto. Do 19000 sa zmestis. 😆