Ahojte, je tu niekto, kto sa vrátil z dovolenky lietadlom a nedostal covid? Opäť sa to rozmohlo a začínam mať strach. Ďakujem za vaše odpovede.
My sme sa vrátili a v lietadle tam aj domov sme mali respirátor, 90% ľudí nie. Ak toto dodržíš,tak je dobrá šanca byť ok. Ale pozor, kopec ľudí ochorelo priamo na mieste pobytu, kde sa stretávalo XY ľudí v jedálni, na rôznych párty, v baroch, pri zábave rôzneho druhu....
dcéra sa vrátila z pobytu v Škótsku, je úplne v pohode
Covidom sa môžeš nakaziť kdekoľvek aj doma-
Nemaj strach uži si dovolenku-
V stredu som doletela, všetko ok, bolo skvele a sme zdraví
My. Presli 3 týždne a nič.Samozrejme, že bez náhubku
@erikahudackova kolegyňa aj s deťmi pozitivni, ale či z lietadla alebo hotela, ťažko posudit
My sme prisli zo zahranicia na dovolenku na slovensko a nakazili sme sa na slovensku. Uz sa nam to stalo druhykrat, ze sme to chytili na sk.
Nakazit sa mozes kdekolvek. A to, ze poletis, neznamena, ze sa automaticky musis nakazit.
@erikahudackova Prepáč, ale vždy ma dokáže takéto zmýšľanie udiviť.
Rovnako môžeš dať otázku, či sa niekto nakazil cestou z Ba do Košíc vlakom.
Ale odpoviem ti, nie, našťastie sme sa covidom v lietadle nikdy nenakazili. Kamarát je pilot, neočkovaný a tiež sa ešte v práci nenakazil.
@erikahudackova my sme s kovidom v lietadle leteli a vratili sme sa domov uz negativni😊
Ja som prisla pred cca 3 tyzdnami, isla som lietadlom, cestovala som potom aj preplnenym trajektom, niekolkymi vlakmi, niekolkymi autobusmi, vsade bola plnka a prisla som pokial viem bez covidu. Aj som si pre istotu robila test, bol negativny. Na jar som sa nakazila na Slovensku pravdepodobne cez respirator, chranila som sa cely cas a aj tak si ma to naslo. Je to uz teraz take, ze kazdy sa skor ci neskor nakazi /aj opakovane/ ci uz doma, alebo v zahranici. Navyse vraj uz ma covid momentalne nizsiu umrtnost ako chripka, asi nema zmysel si kvoli tomu odopierat dovolenku, lebo sa ti moze stat, ze sa este peknych par rokov nikam nedostanes.
Viacero znamych a nic… u nas stacilo ze clen domacnsoti siel na hromadnu akciu a priniesol domov covid a nakazil nas 😂
@erikahudackova a my sme nikde letecky neboli, len co do potravin chodim, do drogerie a nejaky ten vylet s detmi a uz mame covid znova, po 3 mesiacoch...to je loteria. Svagrovci boli na dovolenke letecky a nic im nie je.
Toto leto som letela 5lietadlami a nemame covid. Covid sme mali v maji dcerka doniesla zo skoly.
@mirage sa smejem, tiež sme boli na začiatku prázdnin v ba v kútiku a bum niečo sme chytili, niečo, čo bolo 100x horšie ako delta s omikronom, ešte teraz nie sme celkom fit. Takú pliagu som dlho nemala. Človek na hromdnejsichbakcicach vždy môže niečo chytiť. To je absolútne normálne, najmä potom, čo tu vidí super matky, čo sa pýtajú, či je problém decko s ovcimi v. Lietadle, pripadne s horúčkou atď....
@baumka ten respirátor ti bol na tri veci.... Manžel pracuje na letisku, denne je medzi 1000ludni bez a nič. Kamarátka robila v penzióne pre starých ľudí, všetci repiratiri povinné, všetci, ešte aj tí ubihibstari ľudia a 3x korona ona, všetci klienti, zamestnanci, pritom. Bol zákaz návštev, bolo to ako pevnosť. Všetci očkovaní a aj tak. Ale pokiaľ vám to dava dobrý pocit, že to chráni, tak kľudne. My sme boli teraz na sk na dovolenke, detské vystúpenie.... Deti jedno na druhom a tri mali v tej horúčave masku, spotené, pri dusené, malé deti.. Premkcena maska, nos vonku sa snažilo jedno🤪👍chudata. Mamka asi spokojná.
@maciatkolulu asi nič nevieš o znížení % pravdepodobnosti,že niečo chytíš a nejde len o covid, možno tebe je jedno, že mnohí žijú so st. ľuďmi alebo chorými ľuďmi a malými deťmi, prípadne s nimi pracujú a chcú byť zodpovední. Takto aspoň niečo urobia pre to. Za nami sedela osoba s tvojim zmýšľaním a ver,že niečo mala a je jedno čo, kašľala celú cestu, oči červené,ver,že aj ty by si sa prinajhoršom odvrátila,ked sa už tak bojíš / trápne cítiš dať si masku na 2h.
@baumka no, čakala som takúto odpoveď, neviem z čoho si vydedukovala, že sa bojím, áno bojím ale ľudskej hlúposti
@baumka a tej je žiaľ požehnané, písala som keď niekto chce a verí Maske, nech ju má, žiaden problém, presne sú aj iné choroby, potom ju ale treba mať aj doma v orechivej Potôni, pripadne nechoď medzi ludi vôbec.... Ľudia kašlú aj z alergii, vid mňa teraz, asi by si sa zosalela, kebyže si so mnou v obchode a žiaľ maska nna ústach mne spôsobuje naopak väčšie problémy. Našťastie som ju, napriek kašlú nosiť nemusela. Nie som hystérka, že niekto vedľa mňa zakašle a už vidím covid, choleru. Ona na tých dovolenkách ľudia pochoreju úplne bežné. Tobôž po týchto dvoch rokoch. Ale myslím, že tie dvojhodinový lety co tu píšeš.... To sa fakt dá zvládnuť, ved to máš menej ako z ba do kosic
Za celý čas co je covid som sa ne nakazila ani raz, ani v lietadle, ani vo vlaku, ani na lodi ani v hotely ani nikde.. Ak sa máš nakaziť, nakazís sa kdekoľvek takisto ako keď sa nakazís na dovolenke nevieš kde presne si sa nakazila
Moja suseda letela do Grecka s dvojdnovym covidom, zvysenou teplotou, kaslom, soplom... ze ved nenecha prepadnut dvotyzdnovu dovolenku. Respirator neuznava, lebo sa jej v nom zle dycha. Som si ista, ze v uzavretom priestore to od nej niekto musel dostat a pokazilo mu to dovolenku. Toto sa mi zda velmi, velmi bezohladne... aspon ten respirator si mala dat.
Ja som pred par dnami letela do Londyna - v respiratore (minimum ludi ho malo). Moj dovod nie je strach z covidu, ale to, ze zo 7 dni v Londyne by som naozaj nerada stravila 5 dni v horuckach v hoteli (pri inkubacnej dobe 2-3 dni), kde ani nemam moznost si menit prepotene periny a mam obmedzene mnozstvo oblecenia.... respirator som nosila aj v metre 3 dni, potom som ho dala dole - ak ochoriem, ochoriem uz doma.
Mimochodom, v appke Ryanairu som pri check ine musela potrvdit, ze nemam Covid, sopel, kasel, teplotu, bolest hlavy.... a ze je to trestny cin klamat.
@simsalabim nie je tvoja suseda @davida?
@lily246 to netusim, ale som si ista, ze takych ludi je vela.
@erikahudackova my sme nedostali. Nemali sme v lietadle ruska a na dovolenke sme boli aj na koncerte...
To mozes a nemusis chytit hocikde, nie, ze lietado = covid. Doniesli nam ho 2x zo skoly.
Mimochodom, toto je aktualna covid mapa Europy - vlastne celeho sveta, ak by to dakoho zaujimalo https://www.google.sk/maps/place/Rakúsko/@40.42...
@simsalabim a to suseda sa s tým chvalila? Dvojdňový kovid je co? Od príznakov, od pcr? Vieš o tom, že v at je už zrušená karantena, že pokiaľ nakazený nemá príznaky, hajde medzi ludi do prace? Už prišli na to ze veľa ludi sedelo doma a nič im nebolo, ekonomika v riti, ľudia v riti, tak dali hlavy dohromady a vyšlo zase toto, trochu paradox, ale ved nevadí. Myslím že každý rozumný človek vie, že keď je chorý nejde medzi ludi, jedna sa o akékoľvek ochorenie a keď máš len sopel anvhrchles, tak snáď zase nebudeš sedieť doma 10 dní.
@baumka to je v lietadle povinný respirátor?
som doma vyše týždňa, nie je mi nič