Kto sa liečil pred tehotenstvom dlhodobo na depresiu?

15. apr 2024

Prosim vás je tu niekto, kto sa pred tehotenstvom liečil na depresie dlhodobo? U mna bol pokus vysádzať, ale začalo sa to vracat, tak som lieky mala naspäť. Teraz som otehotnela. Plánovane. S tym, že som pod dohladom psychiatra. Zatiaľ bez medikacie. Neviem, či je to tými hormónmi alebo čím, ale zatiaľ sa celkom držím. Citim, že nie som tak povediac v plnej sile, co sa psychiky týka, ale dokážem existovat. Čoho sa ale veľmi bojím je poporodna depresia. Neviem ako sa zvládnem postarať o dieťa ak to na mňa príde. Mám okolo seba úžasných ľudí, to ma ukľudňuje, že aj keby som úplne odstavená, bábätku by nič okrem matky nechýbalo, ale nechcem aby to takto dopadlo. Nechcem zlyhať.

palculienka40
15. apr 2024

Zacnes brat lieky ked bude treba. Je tam velky predpoklad, ze sa vdaka hormonom zmeni. Uvidis budes riesit aktualne. Ak sa tym budes stale zaoberat spustis si zachvaty. Vie sa o tom si sledovana. Nech ti vsetko dobre dopadne. 😉 pozor niektore rady na MK skor ublizia ako pomozu. Neber si nic osobne. Ak poznas depresiu vies, ze najhorsie je zaoberat sa co bolo a bude. Si tehotna a ries z hodiny na hodinu, zo dna na den. Ak by si portebovala znovu casom lieky, nie je to zlyhanie. 😉

dorota57
15. apr 2024

Ahoj. Ja antidepresuva beriem vela rokiv, ako som zistila, ze som tehotna, som ich vysadila a znova nasadila az po 3 rokoch ako som sa vratila do prace,lebo som sa znovu necitila dobre. A to som bola cele tehotenstvo na rizikovom a je to zaujímavé, asi ozaj tie hormóny mi tak držali dobry stav, neviem. Zbytocne aa nad tym nezamyslaj, uzivaj si toto obdobie a keby niečo k lekárovi.