Kto robí test na protilátky v krvi proti kiahňam?

veronikamilan_00
23. júl 2019

Ahojte. Chcem sa opytat ci si niekto daval robit niekedy test na protilatky v krvi proti kiahnam. Neviem ci to robia obv.lekári. Potrebujem zistit ci som kiahne uz prekonala. Ďakujem

lilu2008
23. júl 2019

@veronikamilan_00 ja som mala podobnú situáciu. Mamka ich dostala keď ma čakala vo 8.mesiaci tehotenstva. Dala som si urobiť testy u imunológia ci som ich mala aj ja. Vyšli pozitívne, hoci môj gynekológ povedal, že som ich nemohla dostať. Chod k imunologovi. Pekný den

fantinka
23. júl 2019

Hej davala som si robit tento rok. Mne ten test robil moj gyn kvoli tehotenstvu. Ale robi ho normalne aj obvodny lekar. Mne ho hradila poistovna.

benculka
23. júl 2019

@veronikamilan_00 áno dávala. Nevedel mi to spraviť nikto. Obvodná to vraj nemôže robiť. Nakoniec som si to dala spraviť v Alphamedical za 25 eur.

benculka
23. júl 2019

@fantinka no tak mám asi super obvodnú. Tvrdila že ona to nemôže zobrať....

fantinka
23. júl 2019

@benculka no mojej sa tiez do toho velmi nechcelo 😂 nastastie moj gyn s tym nemal problem.

benculka
23. júl 2019

@fantinka no mňa gynekológ poslal na infekčné....😂 Bola som v osmom mesiaci a na infekčné sa mi naozaj nechcelo😂

megyi1711
23. júl 2019

@veronikamilan_00 ja som bola v tehotenstve v kontakte s dietatom co malo piatu chorobu(samozrejme som o tom nevedela ze to ma)tak ma moja gynekologicka poslala k infektologovi a tam mi robili testy a bolo v nich vsetko,vsetky protilatky co som v sebe este mala mi vedel povedat

ivinkapink
23. júl 2019

ahoj, aj ja som to riesila v tehotenstve, tiez som sa nevedela dopatrat kto mi ten test moze urobit, nakoniec som bola odhodlana zaplatit si ho v laboratoriu sama, ale tam mi jeden mily pan poradil ze mi ho moze spravit obvodny alebo gynekolog, kedze obodny nebol ochotny, tak mi ho spravil gynekolog a bolo to na poistovnu.

veronikamilan_00
autor
24. júl 2019

@benculka a ako dlho ste cakala na vysledok

belasy_motylik
24. júl 2019

Mne ju bral obvoďák pred vyše 12 rokmi, nič som neplatila, ešte mi poďakoval, že sa niečo nové dozvedel ( nikdy o tom predtým nepočul, ja som sa o tomto odbere dočítala v nejakom ženskom časopise 😁).

willino1
24. júl 2019

môže vyšetrenie indikovať obvoďak aj gynekolok, záleží na poisťovni a hlavne záleží na tom, či je dostatočný dôvod na indikáciu (obávam sa, že tehotenstvo nie je dostatočný dôvod...), preto sa tomu obvoďáci aj gyndoši bránia a až keď je nejaká indikácia naviac tak pošľu pacienta na infekčné... tam majú rozšírenejšie možnosti indikovania tohto konkrétneho vyšetrenia, tak aby ho ZP aj preplatila... @fantinka možno obvoďak aj labák vykázali toto vyšetrenie na ZP, ak máte prístup ku svojim vyšetreniam na stránke svojej poisťovne, skúste sa pozrieť, či Vám to ZP aj zaplatila... je možné, že to tam vôbec nemáte čo znamená, že to ZP neuznala ako oprávnené a odber lekárovi (ak tam nemal požiadavku aj na iné vyšetrenia...) a ani toto konkrétne vyšetrenie laboratoriu ZP nezaplatila a urobili to "zadara"... tak to so ZP chodí 🙂

belasy_motylik
24. júl 2019

@willino1 myslím, že keď lekár chce, tak dôvod nájde. Ja som to napr. chcela preto, že som objektívne nemala kiahne prekonané, pracovala som v detskom kolektíve a eventuelne sme uvažovali o dieťatku.

willino1
24. júl 2019

@belasy_motylik podľa dnešných pravidiel ZP, tie dôvody čo ste uviedli sú stopercentne nedostatočné... pred 12 timi rokmi netuším 🙂... dnes ZP určite neplatí vyšetrenie len preto, že ste kiahne neprekonali, ani preto, že uvažujete o dieťati... možno by uznali, ak žena neprekonala ešte kiahne a je v počiatočnom štádiu tehotenstva a niekto v blízkom okoli práve kiahne má... inak nie... a prácu v detskom kolektíve by ZP odpálkova s tým, že to ma zaplatiť zamestnávateľ... taká je realita ... 🙂

benculka
24. júl 2019
veronikamilan_00
autor
24. júl 2019

@benculka lebo som tam prave volala a povedali mi ze vysledok bude o tyzden az

willino1
24. júl 2019

@veronikamilan_00 boli ste priamo v labáku na odbere? či cez svojho lekára?

veronikamilan_00
autor
24. júl 2019

@willino1 nebola som este ale moja lekarka ich nerobi tak som volala do labaku ale caka sa dlho na vysledok a potrebovala by som to skvor

willino1
24. júl 2019

@veronikamilan_00 ak to bol veľký labák (medirex, alphamedical) tak to podľa mňa z technologického hľadiska skôr nejde vyšetriť ... ak ste volali do menšieho labáku, tak by som možno skúsila ešte zavolať do niektorého z tých veľkých, či sa nedá spraviť výsledok skôr...

veronikamilan_00
autor
24. júl 2019

@willino1 do alphamedical som volala tam ze o tyzden a v medirexe to bude skôr povedala

lucia147852
6. jan 2022

@benculka prosím tá, pamätáš sa ako sa ten test volal? Pozerám ich ponuku a neviem to najist 🙏🙏🙏

benculka
6. jan 2022

@lucia147852 neviem 🙈 ja som prišla do alfa medical a povedala, že chcem odobrať protilátky na kiahne. Oni mi to tam začiarkli

zuzki1
6. jan 2022

Mne to urobili v mestských laboratóriách . Výsledok pár dni . Žiaľ ukázal take hraničné hodnoty z ktorých sa nedalo nič vyčítať- ukázalo im hodnotu na základe ktorej som to mohla mat prekonané , ale aj nemusela .
Mala by si mat v detskej karte záznam - ja som potom našla svoju kartu od detskej lekárky , zhodou okolnosti mi ju dr poslala domov lebo nemá priestory na skladovanie takýchto archívnych materiálov , a tam bolo písané že som prekonala .

lucia147852
6. jan 2022

@benculka ďakujem, už sa mi s nimi podarilo aj spojiť. Že len stačí prísť, nahlásiť a zaplatiť 21,80€ + 2€ za skúmavku

mon1806
17. mar 2022

Aké ste mali hodnoty pri protilatkach?

jankag45631
26. jún 2022

Môžem sa spýtať odkiaľ ste? V Poprade mi nechcú urobiť testy cez obvodného alebo gynekológa, pretože nemocnica takéto testy nerieši.

mon1806
26. jún 2022

@jankag45631 mne ich robila gynekologicka MUDr Lisonova ona je moja gyndoska pokiaľ ste tehotná dá sa to spraviť ide to cez medirex uhradzate si to sama ja som platila 10 eur a do týždňa som mala výsledky

jankag45631
28. jún 2022

@mon1806 ďakujem, skúsim aj to 🙂

tamvtme
28. jún 2022

Moj muz si nedavno daval.robit, cez obvodneho ale hradil si to sam, okolo 30e

mon1806
28. jún 2022

@tamvtme asi podľa toho v akej laborke a aj podľa toho či si brala obvodná peniažky do vrecka 😀😀🙄