Kto prekonal vyhorenie?

on00
29. aug 2022

Ahojte,

Chcem sa spýtať’,či tu je niekto kto prekonal vyhorenie. Momentálne som v štádiu “dávania sa dokopy”. Vyhorel som pred 3 mesiacmi a odvtedy celodenná únava, budím sa unavený, nespavosť pomaličky ustupuje. Antidepresíva užívam 6 týždňov a tie mi pomohli nastaviť psychiku ma oveľa lepšiu úroveň ako tomu bolo na začiatku. Panické ataky už nemám vôbec. Skôr mi ide o tu únavu v priebehu dňa. Niekedy som ok a inokedy spravím nejakú ľahšiu vec a hneď príde na mňa útlm a točenie hlavy a silná únava. Chcel som sa spýtať teda či je tu niekto kto mal tiež taký problém s únavou z dlhodobého hľadiska. Prácu som opustil hneď po vyhorení, takže problém som odstránil hneď na začiatku.

Ďakujem.

noami12
29. aug 2022

@on00 ahoj ja som to mala veľmi dlho

kubkovamama
29. aug 2022

@on00 ahoj. Únavou telo reaguje aj na AD. Ale celkovo organizmus je po neuveriteľnom vyčerpaní,takže je to normálne. Išiel si na 200% nejaký čas a rovnako dlhý ak nie viac sa budeš dávať do poriadku. Mne trvalo asi pol roka taká únava a nič sa ti poriadne nechce,pomohlo premôcť sa a športovať,chodila som do lesa,na bicyk a tak.Este som nemala rodinu-to je podstatné veľmi či máš či nie

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
29. aug 2022

@on00 a co robis, ked nepracujes?sportujes, nieco si dobre uvaris a pod...urcite kvalitnu psychoterapiu, lebo tebe nestaci zmenit pracu, oddychovat ty musis zmenit myslenie, aby si sa nesnazil ist proti sebe za kazdu cenu, aby si sa nesnazil kazdemu vyhoviet, ukazat, ze si dobry, byt perfekcionista to, ze sa to stalo je tvoj typ povahy a to treba zmenit...vela ludi muselo svojim rodicom vzdy dokazovat znamkami, spravanim, ze za to "stoja" su dobri, lebo vtedy dostali lasku, pochvalu, usmev a potom v dospelosti robia to iste v praci.Beru smeny navyse, robia co nechcu len nech je sef spokojny, alebo sa prilis do prace vlozia a nevidia vysledky a su frustrovani...zdravotnici, ucitelia...

luccija
29. aug 2022

Vypocuj si podcast nevyhoreni myslim, ze aj kniha je napisana a su tam rozne pribehy.

marca12
29. aug 2022

@on00 ja som druhy rok po vyhoreni a stale nie som ok. Tiez som hned opustila pracu,ale chybu som spravila,ze som si nedala pauzu na par mesiacov a isla do prace,ktoru som si hned nasla. Bala som sa,ze uz potom nic v mojom odbore nenajdem. Lieky som nebrala,ale unavu som nepocitovala skor taky utlm,spomalene reakcie,myslenie.

marca12
29. aug 2022

@luccija tuto knihu mam precitanu,ale nic mi nedala.

sara07
29. aug 2022

tayne ako píše to skús a lieky sa snaž vysadit pod dohladom lekára
telo by si malo postupne samé dat do kopy ale ty musíš niečo preto urobit , ideálne bez barličiek
plne suhlasim s tayne , dá sa z toho celkom dobre dostat

roja01
29. aug 2022

Pomaha aj denne na dlhsiu dobu sa v stave utlmenej bdelosti a casom az v meditativnom stave ponorit sa do ticha a byt len sam so sebou, bez rusivych zvukov (radio, tv, internet, mobil, domace zvieratka, ale aj rod.prislusnici...). Uvedomele sledovat tok svojich myslienok a pozorovat ich. Ak smeruju k negativnym dejom, situaciam, obrazom v hlave, je potrebne sa naucit presmerovat ich k pozitivnym pribehom, situaciam, ktore si vopred pripomen. Velmi prinosne je ucit sa pocitovat vseobecnu, vseobjimajucu lasku..(tak ako su prve 2 najdolezitejsie prikazania). Pomaha to na 100%.

alexnina777
29. aug 2022

bufet za plotom podunajske biskupice