Dobrý deň, ide o to, že na enrokrinológiu som sa objednávala začiatkom roka (hľadala som nového endokrinológa po pár rokoch), dali mi termín na koniec októbra, skorší termín vraj nemajú.. Výsledky z odberu ako samoplatca som mala pred tehotenstvom v poriadku, TSH bolo 3, ale norma je do 4,2 takže nič hrozné to nebolo (v tehotenstve má byť do 2-2,5). Otehotnela som v marci, skončilo to v apríli žiaľ ako missed abort. Nedávno som bola znovu na odber ako samoplatca, TSH mám cez 5, čo už je nad normou.. Vzniká teda podozrenie že potrat bol spôsobený práve tým. Vie mi predpísať lieky aj iný lekár ako endokrinológ? Endokrinologičke som poslala svoje výsledky z medirexu s tým, či mi aspoň nepredpíše lieky keď mám takéto výsledky a termín až v októbri, nakoľko by som bola naozaj nerada keby si znovu prejdem potratom.. žial bez odozvy, tak teraz neviem čo ďalej robiť, a uvažujem či mi môže lieky predpísať napríklad aj gynekolog alebo iný lekár. Ďakujem.
Tej endokrinologičke si potom aj volala?
Mne predpíše síce aj obvodná, ale na základe toho, že mám papier od endokrinologičky, ktorý platí rok.
@unicornlady áno aj volala, ale dovolať sa tam je nadľudský výkon. Už keď som sa aj dovolala tak mi povedala že takto ústne jej povedať hodnoty môže ktokoľvek a akékoľvek. Tak som im preposlala celé výsledky z medirexu čo mi prišli na mail nech k tomu má normálne podklad.. Odvtedy bez odozvy. Už sú to 2 týždne. Samozrejme skorší termín mi dať nechce.
Som zvedavá, či ti predpise. Lebo ja som mala 4,5 a aj keď je norma do 4,2, vraj to ešte nie je niečo na lieky
Veď potom znova si mala volať, či im to prišlo atď...
Inak poznám, dovolať sa tej mojej trvá aj 2 týždne, lebo buď je obsadené alebo nikto nedvíha.
Mne vysli zle vysledky na preventivke a lieky mi predpisal obvodak, az potom som sla k endo o pol roka
Skus endokrinologiu aj v inom meste aby si mala skorsi termin. Mam s tym dobru skúsenosť
Bez ,,povolenia " endokrinologa nemôže.Vydrz do októbra,absolvuj riadne vyšetrenie u endokrinologa a potom uvidis