Ahojte je tu niekto kto odmietol lumbalku ? A prečo?...
Môj najstarší bol, ked mal 15, zistili mu lézie na mozgu a hrozila SM. A ako hovoríš, viac krát pichli, lebo sa netrafili
@danielahamar a potrvdila sa diagnóza ?
@danielahamar
@1stefi121 našťastie nie, podľa všetkého ich tá má od narodenia, volakedy sa sono hlavy nerobilo deťom a ešte je aj skôr narodený s rôznymi komplikáciami, takže aj vtedy mohli lézie vzniknúť.
Mne robili dvakrat. Druhykrat som odmietla po skusenosti s prvou. Ale rozpravala som sa nasledne dlhsie s mojim neurologom a vlastne toto bola jedina moznost aby sa moja diagnoza bud potvrdila alebo vyvratila. Takze som si to nechala prejst hlavou a isla som do toho. A teda druhykrat mi to pichli bez problemov a trafili na prvykrat.
@1stefi121 mala som. Viacero lezii, aj velkost, aj umiestnenie napovedalo na SM. Uz viac menej mi chceli diagnozu stanovat, ale potom dr este prisiel s tym, ze lumbalku a tam sa to vyvratilo nastastie a nasledovali dalsie vysetrenia. Bola som slaba, nenormalna slabost v nohach, caste bolesti hlavy.
@1stefi121 sestre ju robili pred 2 rokmi mala zapal ocneho nervu, prestala vidiet na oko, po vysetreniach asi 3 lezie na mozgu. Ze to moze byt skleroza. Robili jej lumbalku a nanic neprisli. Ma chodit na pravidelne MRI a sledovat ci pribudaju lezie alebo nie. Od kedy je korona ani tam.nebola.
ahoj...ja sa jej dlho vyhybam..lebo po prve-musi ju robit skuseny lekar-lezala som viackrat na neurologii a niektore pacientky vraveli,ze im museli robit opakovane vpichy,lebo doktor sa spravne netrafil..dakujem pekne..a po dalsie-viacere mali naozaj velmi silne bolesti hlavy,aj po prepusteni z nemocnice... a jednemu mojmu znamemu chalan z rodiny mal po lumbalke problemy s pohybom,koncatiny mal akoby ochrnute-neviem uz ako to dopadlo-ale mna tieto veci velmi odradzaju...predsa len,je to chrbtica-zaklad,ak by sa nieco pri mojom stasti stalo-tak to nepotrebujem...lenze je u mna podozrenie na roztrusenu sklerozu a bez lumbalky to nepojde potvrdit...vyhybam sa tomu..neviem dokedy...lebo ked som naposledy bola v nemocnici / s inym problemom/ a spomenuli,ze bude lumbalka-a ja som nechcela-tak ma poslali domov..a to iste som videla aj pri inych pacientoch...