Kto musí ostať doma pri Covide-19?

12. dec 2023

Ahojte, ja vôbec neviem ako to teraz je. Mám pozitívny test na covid ale deti sú negatívne. Musia byť aj oni doma či môžu ísť do škôlky? Díky za rady

maca1984
12. dec 2023

Môžu ísť

maranco
12. dec 2023

Ten kto je chorý ostáva doma, keď pôjdeš vyzdvihnúť deti, alebo na nákup daj si respirátor.

barbora854
12. dec 2023

@maranco nebuď trápna aj s tým ruskom
Už je z corony oficiálna chrípka a nikto nie je povinný sedieť doma alebo dýchať do toho blbeho respirátora a dusiť sa !!!🤦🏻‍♀️

bobrina1
12. dec 2023

@maranco tak chory by mal byt doma, ci kovid alebo chripka. Ale jasne, ak nema nikoho a potrebuje surne nakupit, tak ano. A jedine s respiratorom. Ved prave preto sa to hrozne siri chripka, kovid, ze nik neberie ohlad na inych. Ignorancia!

kacenocka2
12. dec 2023

My sme to tak mali..syn bol pozit.dcéra,bola zdravá,test negat.,šla do školy.. už sa to berie ako bežný vírus

maranco
12. dec 2023

@barbora854 bezohľadný ľudia neberú ohľad na druhých a sa predsa nebudú obmedzovať v pohybe a "dusiť" v rúšku

že sa tvoju radu ešte nedozvedeli v ázijských krajinách kde to nosia každú chvíľu
asi boli hlupáci pred 100 rokmi počas španielskej chrípky keď nosili rúška
a v stredoveku počas morovej epidémie nosili "zobáky" s korením a bylinkami

zuzanka.zuzu
12. dec 2023

@barbora854 od dnes platí napr.v ba v nemocnici sv.M povinnosť nosiť rúško, tak prečo trápna? trápne to bolo keď ich nosili zdraví ľudia vonku, ale keď ich nosia CHORÍ v NEMOCNICI tak mi to príde maximálne ohľaduplne 👍

petrahl
12. dec 2023

Nie je povinnosť ostať doma pre nikoho. Ani pre chorého.

20erika07
12. dec 2023

@barbora854 takze ked je z covidu ofic.chripka tak je v pohode s chrípkou nebyt doma? Nech su chori aj druhi, jasné, slabsieho aj chripka polozi ...

maranco
12. dec 2023

@zuzanka.zuzu akurát dnes v nemocnici, každý jeden zamestnanec mal rúško

mamkabeika
12. dec 2023

Otras niektoré komenty, fakt....
Ešteže je na svete spravodlivosť a raz budú aj tí sebci starí a chorí.

aandrea9
12. dec 2023

@maranco v ktorej konkrétne? Už aj v nemocnici zabúdame na slovenčinu????

maranco
12. dec 2023

@aandrea9 táto je v Ázii, ale angličtinu ovládajú ako druhý jazyk

martinusik91
12. dec 2023

@barbora854 ty si trápna. Ja mám teraz kovid a nepriala by som to nikomu. Už asi 4 alebo 5ty ale silnejsi ako minimálne posledné dva čo si pamätám. Za to že ty to považuješ trápne možné niekto iný doplatiť životom. Onkologickí pacienti, chronicky chorí alebo dôchodcovia. Ten svet potom vyzerá tak ako vyzerá keď je 80% ľudí tupých a myslia len na seba.

marcellka32
12. dec 2023

@barbora854 prepáč, ale presne takí ľudia ako ty, ktorí sú nezodpovední tak rozširujú covid po celej krajine, a zrejme nemáš veľa informácií o tom, aký je rozdiel medzi chrípkou a covidom...trošku sa zamysli nad svojím zmýšľaním

aandrea9
12. dec 2023

@maranco preboha zakladateľka témy je zo Slovenska🤦‍♀️ si tu robíš srandu z ľudí.

maranco
12. dec 2023

@aandrea9 prírodné zákony nerozlišujú hranice krajín ani aká vláda, politik je práve pri moci, ak chorobe necháme vhodné podmienky na šírenie tak sa šíri

sss777
13. dec 2023

Deti nemusia zostať doma, ty áno.
Keďže sa pýtaš, zdá sa, že záleží na tom, aby si ľudí neohrozovala. Ja ti ďakujem aj za svoju 80-ročnú svokru a všetkých svojich onkologických pacientov.
Skoré uzdravenie prajem!

banderaska29
13. dec 2023

@martinusik91 presne, aj ja mam teraz a to je neskutocne ako zle mi je. už som mala par x kovid ale toto je hroza čo prežívam. :( ake mas priznaky ? držím palce nech si cim skor fit

martinusik91
13. dec 2023

@banderaska29 no je to fakt des. Dá sa povedať že skoro ako pri prvom. Nevládzem sa udržať na nohách, je problém prejsť na záchod, bolí ma celé telo, dusí ma kašeľ. Mám strašne silnú nádchu, opuchnuté oči, bolia ma celé dutiny, uši. Mám závraty, zvýšenú teplotu, zimnicu. Syn je na tom troška lepšie ako ja. Asi preto že má nasadené lieky na imunitu 🙏. A ty ako?

ankapuska79
13. dec 2023

No ,ja mam covid uz 10 dni ,po 8 dnoch sa mi to tak zhorsilo ze som nevedela vcera vstat z postele.ja som zodpovedne doma,kedze aj moje deti to mali ,tie su ok uz neg.aj tak som ich nechala doma nech sa nenakazia zase niecim inym ,kazdy ma byt zodpovedny sme dospely ludia ,a take nieco ze dusit sa v rusku ,neberiem.preto sme aj my ochoreli na lieceni ,lebo sme tam stretli takychto blllbcov.
Skore uzdravenie prajem

martinusik91
13. dec 2023

@ankapuska79 to si ma teda nepotešila. Dúfala som že do týždňa budeme ok 😭

ankapuska79
13. dec 2023

@martinusik91 deti mali tyzden ,aj muz je ok okrem soplov a kaslu.ale ja som vybavena ,kasel,aj oci som mala zapalene,sople ,aj usi som mala doteraz citlive,zimnica,teplota na zaciatku ,teraz sa potim ,zima mi je ,vcera som myslela ze udrela moja posledna hodina co som nevedela vstat z postele ani rozpravat,zacala som aj hnackovat a este stale hnackujem ,uz ale mam silu zase aspon po dome sa tulam,lebo lezat sa stale neda.🙃no otrasne ,a ze chripocka ,ked mi toto raz povie niekto do oci ,normalne mu natankujem🤔drzte sa

martinusik91
13. dec 2023

@ankapuska79 ja presne to isté. Syn tiež už aspoň chodí a oči mu odpuchli.

banderaska29
15. dec 2023

@martinusik91 no my sme piaty deň od pozitivneho testu, ja som sice už negatívna, ale mam neuveritelnu slabost, unavu, nemala som tri dni čuch a chut, beriem antibiotika na kašel a priedušky. zobralo ma to, ale nie je to taká pálka ako pred 2 rokmi ked som mala tu najhoršiu variantu a sadlo mi to na pľúca

iv007
15. dec 2023

U nas v robote zuri chripka aj kovid, mrte ludi chorych vypadnutych, nestihaju sa terminy. Ja si davam rusko do miest kde je vela ludi, dnes aj do potravin. Kazdy na mna kukal ako keby som mala lepru, pricom ostatni tam veselo chrchlali a kaslali. Ja potrebujem zostat zdrava, mam este plno povinnosti a buduci tyzden drahe listky do divadla a tak sa chovam zodpovedne.

maryetta
15. dec 2023

@barbora854 ako prepac ale aj pred koronou ked som bola chora alebo niekto z rodiny tak sme boli doma… a uz ked bol nejaky pripad ze chory clovek musel ist medzi ludi tak mal rusko. Aj napr moja zubarka si davala rusko davno pred koronou…. Je to normalne ze nebudeme zbytocne roznasat bacily. Nech sa bavime uz o akejkolvek moznej nakaze.

maryetta
15. dec 2023

Autorka ja som mala teraz covid. Bola som doma. Syn mal jeden den bolest hlavy. Kusok kasel. Negativ tak chodil do skoly. Podobne muz. Tiez jeden den ho bolela hlava tak sa otestoval. Nic tak siel do prace…
Ak by mali deti priznaky-teda viac ako nejake chvilkove tak ostanu doma. Akurat dnes mi volala kamaratka ze si tiez mysleli ze to bude covid ale im test neukazal. Ze boli vsetci chori.