Dobry vecer, chcela by som sa spytat ze kto vsetko moze nahliadnut do mojej zdravotnej dokumentacie? Ci uz to pisomnej alebo elektronickej.....ma ta pristup napr. manzel, manzelka? Atd atd
@sisa_s takze napriklad manzelka moze nahliadnut len s mojim suhlasom??
Pocas zivota len so splnomocnenim, overene u notara...
@sisa_s chodim totizto na sedenia k psychiatrovi a on si samozrejme kazdy raz co som tam robi poznamky, a tie si potom najdem v EZK.. . Velmi sa bojim ze sa k tomu niekto dostane 😑
Nemal by sa k tomu dostat nikto z okolia, myslim, ze psychiater by len tak neporusil zakon 🙂 ak by ste sa rozhodli napr.ze chcete, aby manzelka vedela o vasom ochoreni, date Dr suhlas k informovaniu a on vie jej povedat info...ale do zdr.dokumentacie ku komplet nahliadaniu sa nevie dostat..je to vsetko ale na lekarovi, skuste sa na sedeni opytat, urcite vam odpovie 🙂
Ja som pracovala v jednom nemenovanom zdr. Zariadeni a tam k takymto informaciam mal prístup len ten psychiater, nikto iny z personalu
@sisa_s dakujem za info, snad to tak bude 😊
https://www.pacientskekauzy.sk/clanky/kto-moze-...
V pripade informovania o zdr.stave (teda nie priamo nahliadanie do dok.) s tym musi pacient suhlasit (napr.pri hospitalizacii atd)