Kto mi vysvetlí nález z MRI?

10. mar 2023

Ahojte, vedeli by ste mi prosim napisat, ci je nalez MRI krcnej v poriadku, alebo nie. Dakujem! ❤️

Krčná lordóza je napriamená. Šírka spinálneho kanála je primárne v medziach normy. CC prechod je voľný. Krčná miecha má primeranú šírku a signálovú intenzitu, bez ložísk alebo myelopatie. Na skelete nie sú prítomné podozrivé ložiskové zmeny, výška tiel stavcov krčnej chrbtice je primeraná. Zápalové zmeny drobných kĺbov C sa nedokázali.
V celom rozsahu chrbticového kanála nie sú prítomné závažnejšie hernie. V priestore C5/6 minimálne plošné dorzálne degeneratívne zmeny nepresahujúce v AP rozmere 1 až 2 mm, nezobrazilo sa významnejšie sekundárne zúženie kanála ani foraminálnych priestorov, bez radikulárnych kompresií.

Záver:
Funkčný blok krčnej chrbtice s napriamenou krčnou lordózou. Primárne a sekundárne nezúžený spinálny kanál. V celom rozsahu chrbticového kanála bez závažných degeneratívnych zmien. V priestore C5/6 malé dorzálne degeneratívne zmeny v šírke nepresahujúcej 1 až 2 mm. Bez patológie na C mieche.

luccija
10. mar 2023

Nič vážne
Nemáš zápal ani zúžené strbiny.Daju Ti rehabilitácie na tú lordozu a funkčný blok

mimi3008
10. mar 2023

Tu napriamenu krcnu lordozu ma dnes mnoho ludi, taki, co maju sedave zamestnanie, hlava v predklone, zle drzanie tela...tzn.ze to prehnutie krcnej chrbtice vpred (=lordoza) - opacne nez je prehnuta hrudna chrbtica (vzad, tzv. kyfoza) - je narovnane, oplostene. Nic vaxne v podstate, ale moze to sposobovat neprijemnosti, bolesti krku, z toho bolest hlavy, ramien...

autor
10. mar 2023

@luccija
@mimi3008 Velmi pekne dakujem! ❤️