Ahojte, neviem kam sa obrátiť tak skúsim tu začnem tým mám sedavú prácu v (callcentre, kde idem fakt nonstop mám 20 minútový hovor za 20-30 sekúnd ďalší a tak dookola čiže ruku mám v tej istej pozícii ) neskutočne ma boli už 2 týždne lopatka cítim to keď si laham, stavam, otacam sa proste pri každom pohybe to boli . Keďže sedim tých 8 hodin takmer v istej polohe vtedy ma to boli ešte viac skúšala som stym cvičiť (samozrejme jemne ) nejaké masážne gély a tak a furt neprechádzalo .. tak idem stym k lekarovi ( pre mňa je doktor hocijaký proste strasny stres - choroba bieleho plášťa tlak vždy 170🙈) a vtom strese čo som popisovala som povedala miesto lopatky že ma boli rameno .. išiel mi dať nejaké lieky a len paragraf .. hovorím mu že potrebujem si chvíľku ,, odpočinúť,, nakoľko ma to boli aj v práci hlavne až do ruky mi to ide .. a on na mňa že si vymýšľam že raz je to rameno raz lopatka že ľudom sa nechce chodiť do prace že veď mám sedavu prácu a takéto … pozerám na nho ako puk načo by som takéto niečo robila .. a v podstate koniec .. nijak mi nepomohol ešte mi povedal takéto niečo .. kam mám ísť boli to, zajtra s bolesťami zase do prace .. komu mám ísť aby mi pomohol keď nie lekár ?
to držíš v ruke telefón? nemôžeš používať na prácu headset (sluchátka s mikrofónom)?
ja som mala nedávno cervikobrachiálny syndróm, tiež zrejme zo sedavého zamestnania. doktorka mi poradila zmeniť pohybové stereotpy - sedieť vystretá, spať na chrbte, v tvojom prípade by bolo asi fajn meniť ruky, v ktorej držíš telefón, poprípade ten headset. pri hovore s klientom sa môžeš aj postaviť, to tiež robí dobre na chrbát - chvíľku stáť, chvíľku sedieť, nebyť na zadku celý deň. skús si od praktického lekára vybaviť rehabku, aspoň 6 sedení - naučia ťa cvičiť, rozmasírujú ti to. mne to dosť pomohlo. poprípade si zaplať súkromníka.
@slniecko_2919 kvalitny fyzioterapeut. Musíš zaplatíš, aby sa ti venoval a aj vedel o čo robí. Skombinovať s masážnymi. Lekári ti v tomto veľmi nepomôžu, môžu dat tak lieky, obstreky ale to nie je liečba na tvoj problém. Ortopéd kým sa dostaneš je na dlho a aj tak musis skončiť u fyzioterapeuta, aby ti pomohol.
@slniecko_2919 stredna chrbtica, cviky
rehabilitacia alebo neurologia a poziadat o obstreky mne pomohli a dat sa vypisat na PN aspon na par dni pokial budu aplikovat obstreky alebo nejake procedury.