Kto mal po spinále podanú krvnú zátku?

11. jún 2021

Prosím vás kto mal po spinale podanu krvnú zatku? Do miechy???

katulienkax
11. jún 2021

To sa podava tak isto ako spinal, podava sa vlastna krv zo zily.

autor
11. jún 2021

@katulienkax a mala ste to? Véd ja viem, že tak isto ako spinal ale ci to niekto mal, ja som po spinale a idem sa zblázniť 72h po ale nedokážem sedieť, vystriet sa... Chodiť chodím s hlavou v predklone, ani najesť sa nemôžem.... A ked si lahnem fajne mi vtedy....

varhuanna
11. jún 2021

Ja som mala také iste stavy, na piaty/šiesti deň prestali, ale ráno kávu a trošku pepsi počas dňa

lija22
11. jún 2021

ja. ziadaj okamzite. isto ti vravia ze mas vela pit vodu a kavu. blbost. ta zatka je ako zazracny prutik. okamzita ulava

bera123
11. jún 2021

@lija22 suhlasim . Ja som takto trpela asi 2 tyzdne. Urcite si ziadaj aby ti to spravili. Im sa to nechce robota navyse ale tak sa tazko funguje. Drzim palce

martinuska
11. jún 2021

Mala som, bolesti ustupili okamzite.

lija22
11. jún 2021

zlatko ako ti je? uz mas po? fakt s tebou sucitim. to bolo neskutocne utrpenie, ako nosit tonovy balvan na hlave fuj

lija22
11. jún 2021

@bera123 kriste pane. ved to muselo byt neznesitelne och

henka123123
11. jún 2021

Mna nehali trpet takto mesiac..nevedela som zit a doma novorodenec..aj som prestala vdaka tomu kojit...po epiduralke mne sa to stalo..teraz po spinaly super........ako ste dopadli? Dali zatku?

katrin21
11. jún 2021

To da dava pri bolestiach hlavy a pomaha to..hned..susede davali

oliviakatka
11. jún 2021

Ahoj, mne ju dávali, bolesť bola neznesiteľná, nezaberalo nič. Úľava je okamžitá už počas aplikácie. Myslim, že mi dávali 20ml 😊

autor
11. jún 2021

@oliviakatka ako vám aplikovali tu krvnú zatku? Kde na izbe?

oliviakatka
11. jún 2021

Prevážali ma na ARO a ambulantne odobrali krv a ihneď aplikovali k mieche... potom som musela bez pohnutia ležať na 'pooperačke' myslím že 6-8 hodín. Myslela som, že mi praskne hlava. Kým som ležala, tak všetko OK a pri akejkoľvek zmene polohy katastrofa. Revala som, pretože som sa nedokázala postarať o syna

lija22
11. jún 2021

mne na izbe. ono to bola mozno pat minutova zalezitost. ja som bola po sekcii, na jiske dve 1,5 kilove batozky. doteraz som nasrata, ze som takto stratila tri dni a nemohla som byt pri detoch, nemohla, nedalo sa. ved vies :(

autor
11. jún 2021

@henka123123 mňa ide trafiť, ešte som v porodnici dala som si zavolať anesteziloga... Lebo včera so mnou nič nerobili, oni mi nosili tabletky od bolesti a od stiahnutia co kojacie matky nemôžu... Dpc... Noa. Dnes prišiel z ara lekár, ked ma videl ako chodím vedel aká bije... Dokázal pochopil aj to, že som prvorodicka a budúca matka, ktorá potrebuje fungovať pre babatko 24h a nemôže takto trpieť o 20 minut prišiel ešte s jedným aristom... Ale rozhodli sa zatiaľ, že mi djau iba lokálne do nosa taku látku aby povolilo bolesti, keďže mňa strašne krk bolel ako keby mi hlavu od krku chcel niekto odtrhnúť a proste nedalo sa chodiť vystreto ani nič.... Nakoniec mi dali to do nosa po 15 minútach ma postavili z postele, bolo mi strašne zle, ale krk povolil... Ale silné tlaky v hlave... Ľahla som si ešte na 2h do vodorovnej polohy a tak som vyskočila z postele ako rybka... Nic mi nebolo, úľava neskutočná.... 4h som si lietala ako keby som ani cisarky rez nemala, ku malej s malou, hneď som odsala 40 ml mlieka prvýkrát na 4 den... No a ku večeru tadam bolesti sa vrátili, zas ako keby mi zablokoval niekto krk, dal na neho balvan a pohyb na prd... Úľava len keď ležím vo vodorovnej polohe.... Bábätko plače, hladné... Hovorím im to tu na sprostéj porodnici, ona mi donesie 2x paralen a 2x medipirin haha.... Hovorím, že anestezilog povedal, že keď sa to vráti hneď volať anesteziloga.... Oni majú v pi...neriešia... A tak áno si matka mas kojiť a domu mas ist asi s takými veľkými bolesťami ako... Preto, že oni nie sú schopný zavolať na ARO, príďte podať zatku alebo ešte raz tu lokálku do nosa aby kus povolilo

autor
11. jún 2021

@oliviakatka a to kolko dní po sekcii bolo? Oni pozerajú na mňa jak na jeb*utu

autor
11. jún 2021

@lija22 ja plačem, smutná som, že nemožná matka som dpc... Nie to, že sekciou muselo ist ale ešte aj to, že vôbec ma nechápu co zažívam, ze ako keby mi hlavu chcel niekto odtrhnúť od tela a jediná úľava chrbát

oliviakatka
11. jún 2021

Fuu myslim že na tretí deň sa to spustilo a tiež to prve 2 dni neriešili, resp. nosili lieky od bolesti, aj spominali krvnú zátku ale akosi na ňu zabudli... Nakoniec mi dieťa prepustili na 4. deň po sekcii a kvôli zatke sme tam ostavali o 2 dni dlhšie a ešte mi povedali, že keby som povedala skôr, už som mohla byť doma 😱 pýtala som sa doktorky z ARO, ako často vykonávaju taký zákrok. Odpovedala mi, že pomerne často, naposledy v decembri (ja som rodila začiatkom júla) čiže štatisticky 2x ročne 😄🙈

henka123123
11. jún 2021

Skor nechod domov kym ti to nepichnu.ja som isla domov a potom bol problem s malym ze bh ma naspet neubytovali a to tak ze jeden den by som prisla druhy zatka treti domov...a akoze halo kde neham novorodenca.tak som trpela mesiac doma..a presne ked som lezala to preslo.nevedela som ani hlavu dvihnut hned tocaky..denne som mala naordinovanych 6 paralenov 3 flectory 5 kav a cocacolu pit a lezat a ze sa to zalepi.to mi naordinovali na pohootovosti a ze kludne moste kojit.pri takomto koktejle to urcite budem davat par dnovemu babatku...hroznne

autor
11. jún 2021

@oliviakatka a mne ešte kazu piť 4litre vody na den ako keď si nesadne a nenapijem z fľaše, to mam piť na slamku 4l, ved mi hlava praskne ešte viac z toho tahania.... Mne dnes povedali na vizite, ze to ma každý 100 pacient taky problém... A ze ja nemôžem to byť, lebo vraj na prvýkrát, oranžová ihla, ze nie je dôvod pichať krvnú zatku...

oliviakatka
11. jún 2021

Jooj tiež hovorili, že mi pichli úplne tenulinku ihlu, spinal bez problemov na prvý krát a dr. z ARO mi hovorila, že útlym maminam sa to stáva. Proste cez tú dierku vyteká mozgovomiešny mok (likvor) a v hlave nastava zmena tlaku.

autor
11. jún 2021

@oliviakatka presne ved viem, a ja chudá, vysoká a trpím jak pinda... Idze ma z toho... V živote nikdy sekcia ani spinal, radšej porodim hoc aj sa potrham, ved zasiju ma snáď ne... Teraz som rodiť kvôli KP nemohla, ale keby som toto vedela co ma čaká.... Ved sa cítim ako krava nemožná pre babatko ale gynekológ nechápe, že sme zrazu matky, ze my neideme domu na 3 týždne na PN ešte a potom do roboty ale my prídeme domu a ideme 24h nonstop... A s takou bolesťou ani do záchodu neviem dobehnúť, ani zadok sebe vystriet po potrebe....

zuzkasvet
14. apr 2023

Prosím vás a kde mi to vedia spravit? Tú krvnú zátku? Poradte mi prosím.

lija22
14. apr 2023

@zuzkasvet akoze kde. v nemocnici. konzultuj s lekarom

oliviakatka
15. apr 2023

@zuzkasvet oddelenie ARO, robia to anesteziologičky