Ahojte, je tu niekto, kto má strach z výšok? Čo-to som čítala na internete, čítala som aj nejaké príspevky, kde ľudia písali, že nevylezú na rebrík. Ide o to, že som si doteraz nemyslela, že mám strach z výšok, ale nedávno som bola s deťmi na ruskom kole a fakt som sa v tej výške necítila vôbec dobre, čím skôr som chcela byť dole. Cítila som sa tak neisto, mala som určite strach. Bolo to celé také nepríjemné, jednoducho to nebola moja šálka kávy. Ale napríklad nemám problém vyliezť na rebrík, veľa krát som bola aj na strechách bytoviek, nemám ani problém pozrieť sa dole (mám vtedy ale taký nepríjemný pocit), avšak nebýva mi zle, netrasiem sa a podobne. Čoskoro mám prvýkrát letieť a keď si predstavím, že budem v takej výške tiež nemám dobrý pocit, aj keď neviem či ten strach plynie z lietania samotného, nakoľko som ešte neletela, alebo z tých výšok. Aj preto zisťujem, aké máte ťažkosti tí, ktorí sa bojíte výšok? Ako sa ten váš strach prejavuje? Ďakujem
Lietadlo dáš to je úplne niečo iné ako byť na rebríku ,vlastná skusenost
Strach z vysok mam uz roky. Na kolotococh som sa prekonala kvoli dietatu, malo vtedy 3 roky a sli sme na tie labute. Vsetci leteli najvyssie ako sa dalo, my tak 5 m nad zemou a aj to som si len na spicky topanok pozerala a ze nikdy viac. Potom prisiel nadseny manzel, ze nam kupil celej rodine listky na ruske kolo 🤦 ...doteraz na ten strach nezabudnem, cely cas som mala zavrete oci a pri kazdom zacatom kole mi bolo horsie a horsie. To uz muz pochopil a odvtedy chodi na kolotoces detmi uz len on, ja si za moj podiel "kolotocovneho" kupim cukrovu vatu a hotovo 😁 ...
A potom raz v Tatrach, ze podme na Chopok lanovkou. Hovorim mu, ze zober si jedno dieta a chod, ja nikam nejdem. Ze ok a ide sa pozriet na ceny. Prisiel s listkami pre vsetkych (co je manzelkin strach oproti neodolatelnej cenovej ponuke 🤦). Po tom, co som na tej sedackovej lanovke vystrajala, ma uz do nijakych vysok nevolal. Pochopil nadobro. Panika, jacala som tam, deti este nedociahli sa ani chytit, keby som nemala taky silny materinsky instinkt, ze ich musim drzat a chranit, ja by som bola radsej zoskocila do tej kosodreviny nez vydrzala dalsich 5 sekund na tej lanovke.
Ale napr. na cesty lietadlom mi staci kinedryl a som v pohode. Je volnopredajny, daj si 30 min pred cestou a mas pokoj.
Jaam strach z vysok...v zivote som nepresla po kladine v skole ani ked ma drzali z oboch stran spoluziacky neskocila cez kozu...n rebrik vyjdem maximslne na 5ty stupienok. Raz som vysla po rebriku na povalu bola som tam cely den ako dieta lebo dolu uz som sa bala. Na strechu urcite by som nesla...a zas ruske kolo mi problem nerobi
Ja mám strach z výšok, vlastne ani nie strach, ako skôr zlý pocit. V lietadle to nemám.
určite áno, je takých viac, ja ešte aj z balkóna paneláku na 12 posch keď sa pozriem dole tak sa mi zatočí hlava a je mi divne, ale to nič keď mám ísť starým panelákovým výťahom na to 12, mne sa aj snívajú strašidelné sny o výťahoch a o tom že lietam dakde vysoko a strašne sa bojím pri tom, ale na ruskom kole som bola zamladi a nepamätám že by som sa bála toho asi nie...
mám strach z výšok a prejavuje sa to tak že som hysterická 😀 so synom na Labutiach (kolotoc) som nonstop stláčala tú páčku aby sme šli dole a môj malý furt hore 😀, na eifelovke som sa zrutila už vo výťahu a všetci ma tam povzbudzovali 😀 na balkónoch od tretieho poschodia sa držím len pri stene, šef pozval celú kancelariu na skok padakom ja jedina som nešla vedela som že to všetkym pokazím už v tom lietadle, lietat sa bojim velmi ale vzdy sa prekonam kvoli synovi a manzelovi, ale stresujem riadne... na druhej strane milujem skakat z vysky do vody, vyliezt na skokansky mostik je horor ale potom ten pad do vody jedna parada, čudná som no 😀
Ja mám strach z výšok. Prejavuje sa to hlavne na stitoch, napr. Na Rysoch,Priečinok sedle atd keď som bola úplne hore na vrchole kde sa nedalo normálne stat, len sa pricapit na ten štít a pozerať sa dolu aká straaasna priepasť je podo mnou 😅 tam ma celkom dobre klepalo, ale hysterka nie som, takže okrem mojich vnútorných pocitov si to asi ani nikto nevšimol. Vyliezť na rebrík mi nikdy nerobilo problém, ani vysoký balkón, na vysokých budovách v NY som sa tiež nebála, lietadlo už vobec...ale ten pocit na skale uplne hore, keď je podo mnou priepasť a reálne stačí aby sa mi šmykla noha a proste letím, to už mi strach robí 😊ale turistiku ľúbim, takže na hory chodím aj napriek tomu.
Neboj sa, sedieť v lietadle je podobne ako sedieť vo vlaku a to píšem ako človek čo má uzkostne stavy už pri pohľade na niektoré fotky.
Ja aa bojím tiež výšok, u mna sa to prejavuje.ked muz vymyslí výlet na akúkoľvek vyhliadkovu vežu..uz v polke schodov ma chytí panika a idem dole.. proste nie..
strach z vysok mam neskutocny, ale teda lietadlo je uplne o niecom inom, to mi absolutne nevadi, ba dokonca by som povedala, ze si to niekedy az uzivam 🙂
Let lietadlom je ako sedieť vo vlaku. To nie je ako pozerať z výšky