Potrebujem poradiť , mám nízke železo a hlavne veľmi nízky feritín čiže zásobáreň Je tu niekto s týmto problémom ? Nechce mi to stúpnuť na vyššie hodnoty , ani po úprave stravy , potrebujem hlavne ten feritin dať do poriadku
@jamimo užívam maltofer fol
Synovi Maltofer nepomohol a mal z neho zapchu, uzival asi 3m doplnok Narosan a hodnoty zeleza sa upravili
Ja , beriem sorbifer 1x denne počas ms 2x denne , aj tak mám stále málo, bola som aj dvakrát na infúzie železa
dlhodobo beriem globifer forte, plus bezmasite dni nedavam vela po sebe
mne sa nespracovava zelezo a mozem jest akekolvek pirule ci stravu telo ich nevie prijat, takze chodim pravidelne tri -styrikrat za rok na intravenozne doplnenie zeleza. Snad takto nedopadnes, je to otravne
Sirup čučoriedkový Narosan z Justu! TOPka 🙂
Narosan z Justu a zelený jačmeň 🙂
a na hematológii si bola vyšetrená?
@jamimo ešte nie
@lija22 ako vam zistili ze sa vam nespracovava ? Mavate aj nizky feritin ?
Stačí, že máš silnejšiu alebo častejšiu menštruáciu a môžeš mať problém. Celý život som s musela brať doplnky, práve kôli tej menštruácii. Teraz, ako som v prechode, tak železo mám v poriadku aj bez brania doplnkov. A doplnky, čo predpisujú dr., sú na h... Hľadaj tzv. Easy Iron, ideálne aj s metylfolatom a prírodným C-ckom dokopy. To je dobre vstrebatelne. Ten Just je možno dobrý, ale totálne predražený. Existujú oveľa lepšie a lacnejšie pripravky.
Ahojte má tu niekto veľmi vysoké hodnoty feritinu ak áno aka liečba je.
môj 20 ročný syn stále hladina feritínu, hemoglobínu a železa pod hodnoty..všetky vyšetrenia v norme, gastro, kolono, ct...sledovaný na hematologii.momentálne je na hodnotách :
feritín 15,6
hemoglobín 125
železo 11 / ale to nemá výpovednú hodnotu /
pred 2. mesiacmi mal tieto isté hodnoty, nič sa nezmenilo, užíval 2 x denne globifer, cečko, bečko, aroniovú šťavu..vyzerá to tak že má asi problém so vstrebávaním železa..ide na infúziu železa.. o mesiac má prvovyšetrenie na imunologii - alergologii..a keď už tam sa nič nezistí neviem...infúzia mu určite pomože ale len dočasne..rada by som pátrala po príčine...máte niekto skúsenosť..ďakujem
@anjelik_tobi dobry den, mozem sa spytat ci syn mal nedostatok zeleza aj v detstve?
pytam sa, lebo ja mam 3a pol rocneho a problemy so zelezom od 1 roku. Po case sa upravilo, ale potom zase pomaly klesalo...neviem co je pricina, dr.ho nikam nechce poslat, ze staci na pol roka brat maltofer a hladiny sa upravia, mal anemiu ale teraz ma tiez nizsie zelezo ale ze staci doplnovat stravou,..
@anjelik_tobi pekny den , sice vam neporadim lebo tiez mam s tym problem , pricina neznama. Chcem sa opytat preco zelezo nema vypovednu hodnotu a co teda ma vypovednu hodnotu ? Infuzie mu navrhli na hematologii? Ake ma priznaky vas syn? Dakujem
@tani2 dobry den..nikdy nemal problemy..vzdy hodnoty v norme..boli sme teraz aj na imunologii a tam nam povedali,ze to mohlo byt sposobene prekonanim nejakej infekcie,virusu..bol poslednu dobu casto chory,nikdy to poriadne nevylezal..infuzie na hematologii..priznaky:veĺka unava,bledost,dychavicnost
Hematologicka povedala,ze dolezita je hodnota feritinu..zasobaren zeleza..železo ako take je kolisave,zavisi od fyzickej namahy napr.preto nema taku vypovednu hodnotu ako feritin
@anjelik_tobi áno feritin je dôležitý, ja som môjho vyliečila z anemie stravou, hodnoty feritinu boli 21,7 čiže lepšie, potom po zlepseni som až tak často zelezitu stravu nedávala a teraz po pol roku opäť železo klesá, nie je to anémia, ale pomaličky klesá, tak musím opäť pravidelne stravu zaradiť. Nerozumiem, prečo klesá keď už raz bolo fajn...príčinu ako nájsť...
@lija22 kto ti tie infuzie dava?
@anjelik_tobi aký má byť optimálny feritín aby sa človek cítil dobre ?
chodim na hematologiu. jenas vela takych co chodime pravidelne
úprava stravy ti nepomôže. Užívaš železo?