Kto má hradiť novú korunku?

22. feb 2024

Zaujimaju ma vaae nazory na nasledovnu situaciu. Zubarka, s ktorou som inak spokojna, mi pri extrakcii zuba poskodila korunku vedlajsieho zuba. Korunka bola dovtedy plne funkcna, bezproblemova, stala ma okolo 300€. Poskodenu cast opravila uz 3x, ale zakazdym sa ta opravovana cast znovu odlupne. Z toho dvakrat mi to opravila zadarmo a raz si za to uctovala 64 €, pricom to odpadlo po hodine.
Naposledy povedala, ze uz to opravuje naposledy, ze to nema vyznam (s cim suhlasim, kedze to ocividne stale odpadaca) a bude treba urobit komplet novu korunku.
Kedze kvalitne korunky nie su lacna zalezitost, mam si ju podla vas zaplatit sama, aj ked povodna bola poskodena jej zasahom pri extrakcii?

zuzanaa239
22. feb 2024

Zubárka by mala mať zodpovednosť, mala urobiť opatrenia, aby nepoškodila korunku pripadne iný zub.

autor
22. feb 2024

@zuzanaa239 uz sa stalo. Bola to narocna extrakcia. Otazka je, co dalej.

luciad7
22. feb 2024

Pred extrakciou ta upozornila že sa môže poškodiť korunka? Mne keď ťahali osmičku, mi zubar povedal ze je blbo otočená a pri ťahani sa bude musieť zaprieť o sedmičku, čo môže spôsobiť jej poskodenie. Keď nesúhlasím, tak potom to riešiť už len cez chirurgicku extrakciu, že si to nevezme na svedomie.

autor
22. feb 2024

@luciad7 neupozornila. Mala to byt jednoducha extrakcia, necakala, ze bude tak komplikovany koren zuba.

kacena4
22. feb 2024

po pravde mas o tom zaznam v karte? ak ano musi ti preplatit opravu popr. novu, ak o tom nie je zaznam je to slovo proti slovu

gemerka17
22. feb 2024

Ak bude mať zubarka svedomie tak to padá na jej hlavu. Ale nečakaj, že sa tak stane. Povedať jej to môžeš, avšak na 99,9 % to bude tak, že na teba nakrici, bude nepríjemná a vyhodi ťa preč. Ona nepotrebuje teba ako pacienta a takto bude po probléme. Zubári veľmi neradi priznávajú chybu a žeby niesli za ňu zodpovednosť, tak to teda nepoznajú.

cina1
22. feb 2024

netusila? ved musela vidiet na rtg...

autor
22. feb 2024

@cina1 videla, ale koren sa zlomil.