Kto má anémiu?

24. nov 2024

Ahojte chcem sa opytat je tu niekto komu diagnostikovali anemiu
Mam par otazok
1. Uživali ste niake lieky na anemiu
2. Ako ste zistili ze mate anemiu
3 podla vas je anemia smrtelna

abbey1
24. nov 2024

Ahoj, mávam ťažkú anemiu. Treba zistiť príčinu, následne nasadiť železo, upraviť stravu.
Smrteľná môže byť, ak je neliečená.

luccija
24. nov 2024

Únava, silný menzes beriem železo
Celkovo je anemia zlá nedokrvuje sa telo, závraty, nevykonnost.Zalezi akú máš hodnotu a treba zistiť prečo ju máš môže to byť intolerancia,silný menzes, zlá strava, poruchy príjmu potravy

autor
24. nov 2024

@luccija dobry den mne ju zistili pri odbere krvi chybali mi b 12 a kyselina listova

nikha2809
24. nov 2024

Dávno mi zistili z krvy.Mala som lieky, infúzie aj transfuzie

stanulienkat
24. nov 2024

Ved si kup vyzivove doplnky. Anemiu ma vela ludi. Nezomries.🤦‍♀️

abbey1
24. nov 2024

Akú máš hodnotu hemoglobínu a železa? Ak máš anemiu potvrdenú testami, tak ti určite hematologička nasadila lieky. Plyš si úprav stravu, treba bohatú na železo a chýbajúce mirealy, dopĺňať vitamíny.

tenerifka
24. nov 2024

chcela som napisat obsirnu odpoved, lebo sa ma to tyka....ale po precitani slova "niake" ma presla chut.....adios

anjelicek26
24. nov 2024

Nas 8 mesacny - chyba mu zelezo, B12, kyselina listova... lekarka ma podozrenie na nejaky enzym, co mu chyba... pretoze odo mna by mal mat vsetko, mne totiz nechyba nic a je stale na materskom mlieku (ano aj prikrmy, ale hlavne mlieko...) Berie doplnky, uvidime, cakame na vysledky roznych testov...

lonely66
24. nov 2024

@abbey1
@luccija baby a mávate rýchly pulz (v pokoji)? môže byť častý rýchly pulz prejavom anémie?

aandrea9
24. nov 2024

Ja mam anemiu ako ty...b12 a listová. Každý mesiac chodím na injekciu b12 a 1x týždenne beriem kyselinu listovú. Už 7 rokov takto fungujem. A každý polrok kontrola na hematologii.

abbey1
24. nov 2024

@lonely66 Mňa sa nepýtaj, ja mam tep nízky. Celkovo nemám typické prejavy anémie. Asi si už moje telo zvyklo. Až keď už bol hemoglobin pod 70, tak boli prejavy.
Doktorka sa ma pýtala viaceré otázky, ale mala som minimum príznakov. Avšak keď srdiečko nestíha, reaguje rýchlejším tempom. Čiže je tam súvis. Pozri na nete zoznam príznakov.

anjelicek26
24. nov 2024

Ono casto je dovodom anemie tohoto typu aj endometrioza... ale tak u nasho syna asi tazko... to len ako tip...

luccija
24. nov 2024

@lonely66 ani nie len zadychanie pri dlhšom chodeni a únava už poobede to by si cítila, že nie si vo svojej koži celkovo také, že mám tazke telo a len sadnúť na gauč, ale ja mám aj tlak nizky Ale, keď som športovala tak aj občas búšenie ja som hovorila mužovi, keď sme boli na bicykli, že ja nevládzem asi sme už starí a potom mi brali krv aj som sa potešila, že príčina je iná, ale to môže byť čokoľvek to busenie aj nedostatok magnézia, extrasystoly atď..
@abbey1 tak to si mala dosť nízko obdivujem ťa, že

luccija
24. nov 2024

K zelezu ber c vitamín 1000 a kyselinu listovú

lonely66
24. nov 2024

@luccija no ja práve som anemická. a to poriadne. a mávam teda zrýchlený tep a áno, extrasystoly.... a dosť často :( a to beriem železo už viac ako pol roka. práve v stredu idem na kontrolný odber po 3. mesiacoch. po prvých 3 mi vôbec nestúplo. ani hemoglobín. vymenil mi železo za iné... som zvedavá. menej sa mi točieva hlava, tak snáď to trošku stúplo...

alickapusinka
24. nov 2024

Moja kolegyňa má anemiu je na polovičnom invalidnom.

evansova
25. nov 2024

Najprv treba hladat pricinu (strava chudobna na zelezo, zdravotný problem a pod.) Mala som tazku anemiu pri gynekologických problemov, cca 3 roky. Hemoglobin a cervene krvinky len polovica z dolnej hranice. Liecba problemov nezaberala, bola som slaba ako mucha, vyjst po schodoch dve poschodia s dvomi zastavkami. Nakoniec radikalny zakrok (maternica, vajecniky ex) a pomaly som sa zotavila. Preto pisem, ze treba hladat pricinu.