Kto bol na operáciu s hlasivkami?

elenatomasova
14. sep 2022

Kto bol na operáciu s hlasivkami?

waggi
14. sep 2022

@elenatomasova Svokra bola asi pred mesiacom, ešte stále sa lieči.

mondurik
14. sep 2022

ja , cca 8 rokov spatne / polyp na hlasivke/

elenatomasova
autor
14. sep 2022

@mondurik a aké to bolo?alebo aké je to dnes po čase?Presne aj ja to.

mondurik
15. sep 2022

@elenatomasova ahoj, musím povedať, že keď som sa zobudila po narkoze nič sim necítila, na obed som dostala kuracue stehno 🤣žiadne kaše ako bola moja predstava 🙂 mam problem s hrdlom, ale z neurologického hľadiska co sa tyja operácie do dnes nič, uplne ok

elenatomasova
autor
15. sep 2022

@mondurik ďakujem za info bojím sa a ešte mi povedzte ako sa vám ten polyp prejavoval zachripnutim?

mondurik
15. sep 2022

@elenatomasova uplne rozumiem, že sa bojíš, taktiez som sa bala, ale skutočne aj po operácii, vsetko v poriadku, nič som necitila... A u mna bol hlavny prejav pocit, takeho zapaleneho hrdla, horenie, palenie, skor ako zachripnutie som nevládala s hlasom. Operacia polypu je skutočne nič oproti výberu mandlí, to je už....

elenatomasova
autor
15. sep 2022

@mondurik fakt?mandle mám vonku už dávno a teraz toto....a kde ti to robili ja som z Košíc.

mondurik
15. sep 2022

@elenatomasova tak mandle boli horor oproti tomuto 🙂 po operácii fakt, že nič žiadna bolesť, nič, proste nič, vraj hlasivky nebolia 🙂 mne v Banskej Bystrici

yvkaivka
4. nov 2024

@mondurik ahoj ako dlho si cakala na operáciu?

mondurik
4. nov 2024

@yvkaivka to bolo x rokov späť, takže,tento údaj si nepamätám, takže to bolo relatívne ok a rychlo

yvkaivka
4. nov 2024

@mondurik ja mam datum operácie az za 7tyzdnov zda sa mi to strasne vela

mondurik
5. nov 2024

@yvkaivka
Tak 1,5 mesiaca v tomto čase je relatívne aj stíhaš pripraviť na ňu,,byt zdrava" a možno rýchlejší termín,ak sa cítiš nepríjemné, tak súkromná klinika

yvkaivka
5. nov 2024

@mondurik da sa to vydrzat len hlas mam hrozny malo rozpravam

yvkaivka
5. nov 2024

@mondurik ahoj aj mna pali v hrdle hlavne vecer a to malo rozpravam za cely den.to mam este vydrzat preboha 7tyzdnov

keksik83
5. nov 2024

@elenatomasova moja sestra bola tento rok v januári. Mala polypy na hlasivkách. Prvé dni po zákroku mala bolesti hrdla, mesiac bola na PN a viacmenej bola celý mesiac úplne ticho. Rana sa jej hodila horšie, lebo ona má Sjogrenov syndróm (autoimunitné ochorenie, ktoré sa okrem iného prejavuje aj vysychanim sliznic). Problém s hlasivkami sa prejavil zmenou hlasu, pískaním, večer bývala bez hlasu. U nej to bol dosť problem, keďze je uciteľka. Teraz je ok, hlas má v poriadku, chodí však každé 3 mesiace na kontroly.

yvkaivka
Včera o 09:28

@keksik83 dobry den prosim vas ako dlho cakala na operáciu?kolko mala polypov na hlasivkach?

keksik83
Včera o 18:55

@yvkaivka čakala asi tri mesiace, ale kvôli tomu, že chcela v škole dokončiť polrok a museli upraviť rozvrh, keďže bola dlhšie PN. bola u Dr. Mrázika u nás v Piešťanoch. Platila iba za anestéziu, a to 200e. Myslím, jeden väčší a jeden či dva menšie. Ona mala hlasivky dosť zhrubnuté. Čo už, ako učiteľky im dávame zabrať. 😊

yvkaivka
Včera o 20:50

@keksik83 a ked mala tie polypy bolelo palilo ju hrdlo?ja to tak mavam

keksik83
Včera o 22:58

@yvkaivka ju práve nebolelo vôbec nič, v priebehu dňa jej odchádzal hlas, akoby mutovala, bola zachrípnutá, nevedela zvýšiť hlas... keď bola 1x u orl lekárky, dostala 2 balenia antibiotík, vypila 3 kalciové sirupy, Vincentku, proste skúsila asi všetko. okrem problému s hlasom jej nebolo nič. Polypy mala na hlasivkách, kde presne na nich, to netuším.