Kto bol 2x pozitívny?

21. okt 2021

Ahojte, zaujima ma že či je tu niekto/ poznáte niekoho kto mal koronu 2x? My sme totižto mali v maji a teraz sme boli v kontakte s pozitívnym viac ako 24h vkuse a aj napriek tomu že sme už pozitívny boli a mame protilatky 3.skupiny mam strach o syna keďže teraz ma zapal pluc. Je možné že by to dostal znova?

cecilia29
21. okt 2021

Neviem , ale je to do pol roka, to by ste sa ešte nemuseli nakaziť. Držím prsty aby dobre bolo. My sme tak boli po 3 mesiacoch znovu vystavení vírusu. Ochoreli svokrovci s ktorými bývame - boli sme s nimi v kontakte bez ochrannych prostriedkov dennodenne a nenakazili sme sa ani ja s manželom ani deti opätovne.

eemma12345
21. okt 2021

Moja kamarátka je teraz pozitívna tretíkrát. Takže áno, je to chrípka, nie jednorázová choroba.

oliviakatka
21. okt 2021

Áno, začiatkom apríla prvýkrát s ľahkym priebehom, začiatkom októbra druhýkrat s ťažšim priebehom (M, 43)

biem22
21. okt 2021

Ja som mala napríklad covid minulý rok na konci októbra a tento rok v marci...

euka210
21. okt 2021

Ano, bratove deti mali zo skolky a skoly vo febr.a marci. A teraz maju zase, zatial syn prvak teploty mierne a moj brat 1 den horucky a tiez aj mal protilatky, aj je ockovany. Predtym na jar mal priznaky, ale bol negat.

oktoberka
22. okt 2021

Moja kamoška je práve teraz 3x pozitivna

autor
22. okt 2021

Oh to ste ma nepotešili :( držte nam palce

liljana
22. okt 2021

Stastie v nestasti je, ze dalsie priebehy su aspon mierne, clovek ma uz nejake protilatky a nemusis sa bat, ze skoncis v nemocnici na ventilacii.

marlent
22. okt 2021

@liljana praveze co citam tak je to tak 50/50 nirkto lepsie niekto horsie

sili82
22. okt 2021

@liljana no neviem, či je toto pravda. Nám takto zomrela suseda, v priebehu pol roka dostala Covid dva krát. Prvý krát mala príznaky chrípky a druhý krát zomrela. Mala 59 rokov, zdravá žena.

portret7
22. okt 2021

Je to normálne, ano, mozes byt viackrát pozitívna po čase, tak ako pri iných ochoreniach.

autor
22. okt 2021

@liljana ja sa bojim hlavne kvôli tomu zápalu pluc aby mu to korona nezhoršila ešte

tinka_1807
22. okt 2021

Určite môžeš byť pozitívna dvakrát, alebo viackrát. Je to vírus, nie baktéria. Vírusy majú schopnosť mutovať a to je aj dôvod, prečo niektorí môžu mať na druhýkrát inú imunitnú reakciu. Môže to byť už iná mutácia, alebo môžu v tom čase mať slabšiu imunitu, ako napr. keď dostanú prvý krát. Chrípka je tu už desaťročia a síce sme získali väčšiu imunitu (neskončíš v nemocnici), no stále sa pravidelne objavuje a organizmus s ňou bojuje, lebo vždy trochu zmutuje. To je princíp vírusových ochorení. Ani Covid úplne nezmizne, ale podstatou je, aby ľudia mali nejakú imunitu voči nemu, čo sa nedá inak ako nakazenim, alebo očkovaním.