Ahojte máte niekto toto ochorenie ? Ja s tým bojujem od asi 11 rokov, hoci prvé mierne príznaky som mala už aj skôr, nemám kompulzie len obsesie... Je to niekedy ťažké, tak som myslela, či tu nie je niekto s týmto ochorením... Moje obsesie sú väčšinou strach, že sa stane niečo niekomu, alebo nie... Bolo by to na dlho, je prípadne niečo čo vám pomohli, lieky beriem, doktorku mám skvelú...
vy uz ste dospele, snad sa viete "uvedomit" ale skuste poradit ako usmernim syna (6r, autizmus, slabsie porozumenie) aby neopakoval do nemoty kazdy pat sekund jedno slovo, aby neotvaral dvere - prejde pat metrov - vrati sa spat- zavre dvere- sadne na gauc na sekundu a zas otvorit dvere prejst cesticku a takto tisickrat denne. viem ze ocd a autizmus idu ruka v ruka, ale co jevela je vela aj na moje nervy 🙂 casto vidim, ze on uz nechce opakovat nezmyselne slova ale ozaj je to nutkanie.
baby je ocd pre vas unavne?
Oh tak toto... 😃 Každý deň s týmto bojovať a myšlienky v hlave, že musím spraviť toto a tamto inak niekto zomrie... 😃 No hrozné to je...
Veľa ľudí si myslí, že OCD je to, že musia byť veci položené tak isto alebo vyrovnané tak isto... áno je to aj to, ale OCD má stupne.. ja mám k tomu ešte aj úzkosť a hrozné to je no... ale všetko je len v hlave. Niekedy keď mám takéto myšlienky tak ich ignorujem, pretože viem, že sa nič nestane, ale inokedy musím určité veci "splniť"... 😅