2 mesiace dozadu mi našli v hlavnej dutej žile smerom k pľúcam a srdcu krvnú zrazeninu, ktorá keď sa oddelí môže byť veľmi nebezpečná. Následne mi bola nájdená krvná zraz.na maternici (pár týždňov dozadu sa tam objavila, zatiaľ sa len bude sledovať). Odvtedy beriem na riedenie krvi Clexane 0.6
Pravidelne chodím na kontroly, ale len na krv a sono(na ktorom nikdy nič poriadne lekári nevidia). Bolo by potrebné kontrolné ct, lenže mi ho odmietajú urobiť, keďže mám doma malé bábo a kojím.
Teraz sa u mňa v okolí objavil prípad kedy 40r chlap+-, zdravý, na nič sa neliečil, náhle umrel. Krvná zrazenina, o ktorej nevedel mu upchala srdce a dostal infarkt.
Strašne som si to celé zosobnila, bojím sa, že sa mi niečo podobné stane, pravidelne ma chytajú blbé pocity až úzkosti. Bojím sa smrti, mám doma dve malé deti, nemôžem ich tu nechať samých. Potrebujú ma ešte….
Ako mám vedieť, že liečba zaberá a zrazeniny sa rozpúšťajú, keď nie som dostatočne dobre skontrolovaná? Znepokojuje ma to.
Máte niekto podobné skúsenosti? Zaberala liečba?
Tak prestan kojit pre pana :( Chod na poriadne vysetrenie a poriadnu liecbu. "nechcu mi to robit lebo kojim... no tak nekoj dva tri dni a daj si spravit poriadne vysetrenie. Bud sa babo potom este prisaje alebo ostane na umelom. S tymto nie su srandy, ako pises, to dieta ta potrebuje cely zivot, nie len tvoje prsniky :(
Koľko CM mala tá tvoja zrazenina?.Koľko injekcií si už vybrala? Ja som mala 320 ks injekcií Fraxiparin Forte 0,8 na 4cm zrazeninu. Rozpustila sa. Tak buď trpezlivá a šetri sa fyzicky.
@aurelia2000 1,6x1,5cm. Mám vybrať cca 90-100 injekcií. Taký je pôvodný plán, ale očakávam, že sa to zmení, keďže sa objavila aj tá na maternici. Za aký dlhý čas vám zmizla? Robila sa kontrola až po dobraní celej liečby? Alebo aj počas ?
Berieš injekcie na riedenie krvi ... máš problém, ktorý sa dá riešiť, keď nebudeš kojiť ... píšeš, že nechceš, aby Tvoje deti zostali bez mamy ... ten prsník im ozaj nebude chýbať, bude im chýbať mama ... takže dieťa na UM a Ty na poriadne vyšetrenia ... krvná zrazenina nie je sranda, mne tak odišla úplne zdravá 40-ročná kolegyňa.
Aj si cítila nejaké problémy, alebo sa na to prišlo náhodou pri inom vyšetrení?
Tak prestaň kojit a choď na CT
Vyše 9 mesiacov to cca bolo. Ja som to mala súčasne s rakovinou, takže CT mi robili párkrát, ale kvôli rakovine. Vlastne všetky baby na onko mali tromby a brali Fraxiparin .
@luccija prišlo sa na to náhodne, nemala som žiadne problémy
Všetky hematologické vyšetrenia sú úplne v poriadku, žiadne náznaky pravdepodobnosti tvorenia zrazenín u mňa absolútne nie sú. Prvé ct mi robili tesne po sekcii pretože sa vytvorila zrazenina v dutine brušnej v oblasti panvy a šitia po sekcii. Tam sa našla aj zrazenina v dutej žile. Ako som spomenula, všetky gény, hormóny, mutácie mám v poriadku. Lekári skonštatovali, že mám len veľké prekrvenie panvy (mala som problemy aj po prvom pôrode). Môj gyn dokonca tvrdí, že zrazenina v dutej žile je len následok krvácania do brušnej dutiny po sekcii. Neviem…
Nech ti spravia geneticke testy na trombifiliu( na hematologii ale moze aj iny lekar) Moja teta lezala v nemocnici s krvnou zrazeninou na mozgu a prosila ich o toto vysetrenie kedze je v rodine viacero pripadov aj tak lekar odmietol urobit( vraj lebo je drahe pre poistovnu) Po prepusteni to povedala obvodacke a ta ju poslala, samozrejme ze sa u nej potvrdila.
@butterflyeffect vraj mi vyšetrili všetko čo sa len dalo a všetko bolo v poriadku
https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...