Ahojte baby,
prosím vás nemáte niektorá skúsenosť ako keby s krvavými trhlinami v okolí pyskov a pošvy? Je to neskutočná bolesť ani obyčajnú čistú vodu na to nemôžem dostať. A čo sa týka močenia, to radšej dlho držím nech tam ani nejdem. Slzy v očiach. Proste som zúfala. Mala som to od včera a dnes mi to prasklo brutálne. Jedna má asi 7cm dĺžku a 2mm šírka. Je to hrozné ešte sa mi aj zle sedí. Nemáte niektorá s niečim podobným skúsenosť? Ako to mám liečiť "po domácky". Ráno idem k doktorovi ale nemám z toho dobrý pocit. Ďakujem!
Fuha :/ hadam len calciovkou natriet.. tou neuskodis... drzim palce
to som este nepocula juj musi to byt strasne dufam ze lekar ti pomoze..
ja som toto mala ale asi slabsie...po hospitalizacii a navsteve nemocnicnych toaliet. samozrejme som si davala pozor, ale asi som tam nieco chytila. Ty si nemohla nieco takto chytit? dat si na to detske kremiky na zapareniny, alebo na popraskane bradavky... niečo s lanolínom..ja som to spomínala Dr. a povedal aby som si kúpila rosalgin... a mačala sa
nezabera mi abolutne nic....vymenila som 3 gynekologov, kozn lekari, imunologovia...nikto n nic neprisiel ...biopsia ukazala zapalove zmeny v sliznici a to je vsetko :( ale chvaabohu bola vylucena dysplazia.... proste mam zapal nevie sa z coho, sialene pálenie, akoby som sedela na horiacej platni... a nepomaha mi nic, len na par minut ladova sprcha, oblkady, volne sukne len nosim, zadna kozmetika, zaden sex...prote zivot o hovne...a to mam 26 rokov :(
@5lenka4 fuuha, ja som mala zrejme to iste, len nie az v takej silnej forme. mne pomohlo umyt sa po kazdej toalete (aj za cenu stipania a bolesti), po umyti stipanie vzdy polavilo. ak som sa nemohla umyt, tak som pouzivala tie vreckovky na intimnu hygienu (nivea, lactacyd a pod.) a medzi to som si to natierala mastickou cicaderma (homeopaticka masticka od boiron, bezne dostat v lekarni). po tomto mi to vzdy "zmizlo" do 4-5 dni a ostali len male jazvicky, ktore uz nestipali ani neboleli...
ahoj, viem Ti na mail poslat, co pomoze, umyvat emulziou, striekat emergenci sprejom a natierat koncentratom, je to taky gelik, neuveritelne to hoji 🙂 ked chces viem aj zavolat, kludne sa mi ozvi v sprave
neboj sa, kľudne sa vyspi, ráno ťa lekár vyšetrí, predpíše ti lieky, predpokladám, že máš len nejakú bakteriálnu infekciu 😉
Dobrý deň. Mala som tento problém. Kamarátka mi odporučila rakytníkový olej. Treba ho užívať v tobolkách ale aj potierať každý večer praskliny. Aj keď sa to zyhojí a príznaky sú preč treba vydržať aspoň 2 mesiace aby pokožka na zhojených prasklinách spevnela.Budete mať z toho fľaky na spodnom rádle ale stojí to za to!!!
Ďalší prírodný tip je dračia krv - Drags Imun, má veľa účinkov, ktoré pomôžu. V prvom rade sa používa na rany, aj na slizniciach, výborne rany sťahuje. Okrem toho má silné antibakteriálne a antimykotické účinky. Používa sa aj na výplachy pošvy (napr. aj pri mykózach). Odporúčam užívať aj vnútorne. Podobne ako rakytníkový olej, tiež farbí ale stojí za to 🙂
Okrem toho je veľmi multifunkčný, využijete ho na veľa iných problémov.... Nájdete u nás na mamazem
mne to zacalo ked som dostala mykozu,,,,a potom som zacala pouzivat vsetko mozne vyplacha ros,,,a podobne mydla na umyvanie,,a gyneklog daval len antibiotika a neviem co stale a nonstop vymenila som asi 5 lekarov do dnes nikto nepomoholl,,proste to praskne pri sexe urobi sa biely povlak a casom to je fuc ale stale dookola,,
Ahojte baby, chcela by som obnoviť túto tému. Mam zrejme podobný problém. Malé trhlinky na vonkajších pyskoch a stipanie akoby celej vagíny podráždená koža a biely povlak a výtok, z cytologie nič nevyšlo žiadna candida, v moci mi našli slabý zápal ale. Ten že už tiež preč. Ale ja idem z kozky vyskočiť. Ostalo mi to po pôrode, po menzese sa to väčšinou ukludni ale po každom sexe problém. Neviete čím to natierať? Pôjdem ešte raz za gynciarkou nech sa na to pozrie ale mam pocit ze s tým nič nespraví.
@pishtok
Ahoj ako si dopadla u gyndosky ..tiez to mavam odkedy som vysadila antiku..dik
@emilyviktoria ahoj ešte som nebola. Natieram si to zatiaľ bepanthenom tým na zapareniny a celkom je to ôk. Ale musím sa tam ísť ukázať. Ja antiku beriem dva týždne ale s tým to nič nemá lebo som to mala už aj predtým..
Ahojte dievčence chcem sa spytat ako ste dopadli a co vam odporucili? Mne sa take nieco vytvorilo nedavno, po menstruacii sa to ajo tak urobili ale zase to prasklo na dvoch miestach a strasne to stipe pri malej a velkej potrebe, inak to viac menej ani neviem ze mam. Predtym ma to aj svrbelo ale preslo to potom ako sa natieram avirilom
Tak ja som si kúpila krém belima od idelyn a tým sa natieram a ešte mam také čipky co sa preventívne dávajú 2x do týždňa a rosalgin. Poklepem ale už mesiac mam pokoj.
@pishtok super dakujem skusim si to kupit v lekarni a ked ta pekne porosim vies my napisat tie cipky co to je nech my nedaju nieco ine v lekarni pre istotu, dakujem 😉
@monikajezek tu máš tie čipky a krém. Dúfam že zaberu
@pishtok ďakujem veľmi pekne
@monikajezek no co zabralo?
@pishtok dobrý den ano zabralo to, hned som si isla kupit vsetko len tie cipky som nezohnala po celych Malackach tak my odporucili podobne beliema tak som to užívala s kremom a potom to hned vystriedala za ten rosalginovy roztok dalej s kremom a este v noci som musela mat aviril krem ten ma uplne upokojoval proti svrbeniu a stipaniu, teraz som po menstruacii par dni a zase to zacalo dala som si ten beliema krem cez den na noc aviril a po dvoch dnoch bolo potom, asi stym sa budrm musiet naucit zit ale uz aspon viem co proti tomu aby som sa nezblaznila, dakujem velmi pekne za pomoc ani neviete ako to pomohlo 😉
@monikajezek tak som rada ze pomohlo. Tu belimu ja používam každý deň 1x preventívne ráno a keď mám zlý pocit tak normálne 3x za deň. Tie čipky co som ja písala sa majú dávať preventívne 1x do týždňa aby sa to nevracalo. Škoda ze ste nezohnal. Možno cez net. A ešte by bolo dobre aj stravu trochu pozmeniť. Na zlepšenie pH v tele.
@mamazem idem pozrieť na vasu stranku taktiez sa mi robia male trhlinky vecsinou po menzese a som z toho zufala. Potom sa to akoby zahoji a po dalsom menzese zase to iste dookola
Ahojte. Pridavam sa k vam. Podobny problem sa mi teraz zopakoval asi 3.x. Štipanie vo vnutri a trhlinky na pyskoch.
U nas ma ptoblem vsak aj manzel. Spravili sa mu pupaciky/pluzgieriky a ked praskli tak ma take cervene flaky na zaludi a pod predkozkou. On bol dnes na koznom a dostal mast na candidu... cca 2-3 mesiace sme brali aj nejake antibiotika ci antimykotika... no zopakovalo sa to. Pocas sexu ma to zrazu zacalo stipat (myslela som ze je to slabym vzrusenim) no a uz to tu bolo zas... podla mňa je to ale herpeticke 🤔 momentalne mam aj herpes na pere.
Zajtra odchadzam prec a mam dostat menzes, tak gyn.odkladam
@consuelle ja som zistila ze mi robí problém určitá značka vložiek. Ked som zmenila vložky a intímky uz sa mi to nevrátili. Zrejme alergická reakcia na materiál. Nakúpila som si všetko bavlnené spodne prádlo aj oblečenie a od vtedy mam pokoj. Používam stále intim mydlo a poklepem mam pokoj. Uz ani krem netreba
@pishtok Mne takisto to sposobovala najreklamovanejsia znacka vloziek. Odkedy ich nepouzivam, nevratilo sa to.
ja som kvoli tomu skoncila pod skalpelom...uz takmer dva roky mam zapalenu sliznicu vulvy a nikto mi nevie pomoct, mam aj trhlinky 2 ROKY!!! biopsia ukazala len zapal v kozi nic viac.... :( som s nervami v koncoch