Dobrý deň, stretli ste sa už prosím s tým, že sa na koži vytvárajú drobné krvavé bodky? Po rukách .... občas ma extrémne svrbí pokožka, keď sa poškriabem, na koži sa mi vytvoria krvavé bodky z ktorých vytečie krv. Občas potom zmiznú alebo mi miesto ostane zapálené...
Ďakujem za radu.
Aj ja to mam, to su angiomy. Nie su skodne. Skus pozriet gugl ci je to ono. Mam vacsie aj uplne drobne bodky.
@jjanulienka @via88 Ďakujem, skúsim poslať foto len bodky sú tak drobné, že ich nie je dobre vidieť.
myslim, ze to budu petechie. vznikajumechanickym drazdenim pokozky, pti ktorom sa porusia cievy. mozu sa vyskytovat aj pri ochoreniach ciev, alebo pri poruchach krvotvorby. nie je zle to vysetrit, ak si to predtym nemala a robi sa ti to opakovane.
je to normalne a neskodne, bud v klude, je to prejav starnutia pokozky
@katika89 to svrbenie s tym nemusi suvisiet, skor su to nasledky skriabania a svrbita to z ineho dovodu. ja som to mavala obcas tiez,a le netusim preco som to niekedy mala, inokedy nie.
svrbenie je skor alergicka zalezitost.
zvysena krehkost ciev je aj pri nedostatku vit C. ten si teda mozes skusit nasadit.
a teda aj ako som pisala, moze to byt aj chorbne, preto mozes zajst k dr nech ta vysetri.
@katika89 skus si kupit ascorutin - je to na posilnenie ciev. Mozno sa ti polepsi 🙂 Keby ta to dlhsie vnutorne trapilo tak zajdi za obvodnou nech ti predpise Detralex. Ale je to neskodne - len kozmeticka zalezitost
@kittykat22 Ďakujem 🙂
mňa občas začne extremne svrbieť nejakie miesto...poškriabem sa a ostanú mi také modriny drobné.
@kittykat22 ahojky, dnes sa mi urobili ďalšie 😕 teraz ma to nesvrbí ale štípe...
@nikolka666i to budu zrejme petechie, mas to v ohybe, nemala si cez ruku nejaku tazsiu tasku? alebo ani nemusela byt tazka, len zrejme suchala dost o kozu.
@nikolka666i teraz to vyzera skor ako chrasty. vcera som to dobre nevidela, ale dnes vidim, ze tam je narusena pokozka,
vyzera ze mas nejaku infekciu koze, je mozne skusit nejaky repik, ci Betadine, alebo ak mas mozno aj Framykoin, ci Bactroban.
priapdne zajst na kozne. ak by ta nevzali,t ka aj obvodak by mohol nejaku liecbu predpisat.
@nikolka666i ked sa ti to zhorsuje, co nejdes k dr? ma sinfekciu, rozsiruje sa ti to, potrebujes liecbu.
Petechie?