Krvavá stolica 5 týždňov po pôrode

adka0506
3. jún 2013

Ahojte,dnes je to presne 5 tyždnov od porodu a mám veľký problém so stolicov.Na WC chodím každé 3 dni a musím tlačiť ešte viac ako pri porode.Spolu so stolicou je vo wcku strašne veľa krvi.Aj keď sa utriem je na papieri jasnočervená krv a to už z pošvy nekrvácam asi týždeň.Čo to može byť?Mám ísť k lekárovi?

hradnapani
3. jún 2013

@adka0506 klasicke hemoroidy po porode. Zabehni do lekarne, ci uz po masticku alebo dubovu koru na sedacie kupele. Ak sa ti to nezlepsi, chod k lekarovi

xlucia
3. jún 2013

@adka0506 hemoroidy. v prvom rade, musis zmakcit stolicu. takze od dnes vela lit, cista voda postaci. denne si daj malu lyzicku kvalitneho oleja. v lekarni si kup mastu alebo faktu mast aj capiky a probiotika probio fix. a ked sa osprchujes, kludne sa napri bepatnenom aspon jeden dva krat, aby sa ti zahojila pokozka

adka0506
autor
3. jún 2013

@hradnapani Takže myslíš,že nevadí,že to už trvá tak dlho?Nemám ísť ešte k doktorke?Masť mám Avenoc

hradnapani
3. jún 2013

@adka0506 skus si najprv pomoct ako ti radi xlucia, potrebujes to zmakcit a castejsie chodit na zachod. Avenoc mne osobne zabral,ale cipky, mast mi vobec nepomohla. A hlavne upravit stravu. Ked to potrva bez zmeny este par dni,tak chod.

striaska
3. jún 2013

Ahoj,presne viem o com pises. Ja som musela na operaciu-po 6 tyzdnoch som lezala na chirurgii a dietatko mi muz vozil na kojenie

gelinka75
3. jún 2013

vsetko co ti vyssie pisali, plus skus glycerinove cipky, ale najviac pomaha upravit stravu

aristka
3. jún 2013

všetko čo píšu hore dievčatá,plus precvičuj panvové dno aby sa ti pekne stiahli a je to prevencia pomočovania aj po pôrode,plus sedavé kúpele v dobovej kôre a trpezlivosť

adka0506
autor
3. jún 2013

@striaska Prečo sa to muselo riešiť operáciou?

alecka
3. jún 2013

ja osobne by som isla k lekarovi, nie len koli tomu aby mi potvrdil ci vylucil hemoroidy, ale hlavne aby predpisal nieco na zmakcenie stolice. napr. duphalac, laveolac. ono su to sirupy aj volnopredajne, ale ked su na predpis, menej zaplatis. pomozu, nie su navykove.mozno potrebujes prekonat len momentalne obdobie - zapchu, ktore je podla mna ovplyvnne hormonmi. no a ak to hemoroidy su, tak potom spominane cipky mastu, faktu na ukludnenie, pripadne detralex- ten ti predpise lekar. na vyprazdnenie glycerinove cipky- len tie nepouzivat casto, aby si organizmus neprivikol, pripadne vypit aspon pohar vlaznej vody nalacno. drzim palce 😉 , viem ake je to tazke bojovat so zapchou 😠

morning
3. jún 2013

@adka0506 Kup si v akychkolvek potravinach sacok pohanky a sacok lanoveho semena. Doma vysyp trochu z kazdeho sacku (aby si mala do zasoby napr. na tyzden) do mlynceka na mak alebo do robota a pomel, resp. rozsekaj. Nemusi byt uplne na hladko, kludne mozu ostat aj niektore cele zrnka (ide o to, aby sa narusila struktura zrna kvoli lepsiemu ozdravnemu ucinku v crevach). Takto rozsekanu pohanku aj lanove smena si mozes uchovat osobitne alebo si zmiesaj dokopy a vsyp do uzatvaratelnej nadobky.

KAZDE RANO si tuto zmes rozmiesaj do jogurtu alebo, mlieka, vody, kakaa, proste do cohokolvek, tak za 1-2 cajove lyzicky a zjedz, resp. vypi.

POHANKA obsahuje rutin, velmi dolezity pre pevnost ciev, co sa prejavi rychlym zastavenim krvacania a je vyborna aj na krcove zily. LANOVE SEMENO posobi ako cistic criev a lahke prehanadlo. Ucinok pocitis rychlo uz asi na druhy den rano 😉 . Ucinkom rutinu sa krvacnie rychlo zastavi, tuto " semiackovu kuru" si urob aspon 1 tyzden a opakuj podla potreby.
Pomer pohanky a lanu si casom prisposobis podla reakcii tvojho tela.Ked bude trvat kvacanie, daj hoci polievkovu lyzicu pohanky, ked bude zapcha, pomoze viac lanu.
Hlavne vypi pocas dna vela tekutin, idealne vodu alebo ovocne caje.

Dufam, ze ti to zaberie, hemoroidy vedia veru potrapit. Daj potom vediet, ci pomohlo. Pa.

adka0506
autor
4. jún 2013

Dakujem ,vyskusam tie vase recepty,hned dnes skocim do lekarne

iv01
4. jún 2013

@adka0506 trena jest vela vlakniny, kup si Psyllium, jedz to na sucho a zapi velkym poharom vody kazde rano, upravi sa konzistencia stolice a hlavne bude kazde rano, problemy do 3-5 dni by mali ustupit. Jd to najlacnejsie a najjednoduchsie riesenie, ake zabralo aj mne. Zo zaciatku su to davaj aj vecer.

striaska
4. jún 2013

@adka0506 necakaj a chod k lekarovi. U mna to neboli hemeroidy. Roztrhol sa mi konecnik smerom dnu. Daj sa vysetrit, ze o co ide.

striaska
4. jún 2013

Inak ten sirup laveolac mi potom chirurg doporucil aj po operacii-je vyborny

marikac
4. jún 2013

@adka0506 ja si tiez myslim,ze to mozu byt hemoroidy. Ale najlepsie je ist ku dr. kedze mas vnutorne hemoroidy(a kedze krvacaju), ktore hoja tazsie-pretoze pravidelne ich drazdi stolica, najlepsie by bolo diskutovat tento stav s dr. pretoze asi iba samoliecbou sa to nezlepsi. Aj ked drzim palce!

kissiska
31. okt 2014

Správa je už stará ale zareagujem... ja som sa s tymto trapila pred 3 dnami a som den po operácii hemeroidov...predtym som žiadne problemy s tymto nemala..