Krvácanie z nosa v tehotenstve, stávalo sa to aj vám?

mirik123
19. okt 2019

Ahojte ženy. Mám taký problém že sa mi už niekoľkokrát stalo že mi samovoľne začala tiecť hodne krv z nosa, naposledy dnes v noci a hned nato ma zacalo pobolievat brucho, môže to mať nejaky volyv na bábo? Máte podobné skúsenosti že vám krvácalo z nosa v tehu? Poprípade viete mi povedať čo to môže spôsobiť? ďakujem 😇

saxana000
19. okt 2019

Cca od druheho trimestra spolu s kyselinou sa dostavilo krvacanie z nosa.preslo to ked som zacala brat zelezo.neviem ci to malo suvis alebo to preslo same od seba...ale krv z nosa mi tiekla pomerne casto..skus sa spytat na to doktora..

rebelka2014
19. okt 2019

Ahoj, mne casto tiekla krv z nosa v prvom tehu a vtedy som to neriesila. Aj teraz je vynimocne, ked na vreckovke nic nemam. Je to neprijemne, najma na verejnosti. Tiez sa mi parkrat spustila krv aj sama z nicoho nic. Dokonca mi raz tiekla z oboch dierok naraz a potom mi z jednej vysla velka 4cm zrazenina. To som volala na 155 lebo som bola vystrasena. Ale nastastie mi to preslo a urcite to budem konzultovat s hematologickou. Picham si totiz fraxiparin na riedenie krvi.

mirik123
autor
19. okt 2019

@saxana000 tiež mam pocit že to začalo v druhom trimestri, musim sa nato skusiť spytať.

mirik123
autor
19. okt 2019

@rebelka2014 a čo ti povedali na tú zrazeninu? Riešili to nejak? Bolo to niečo závažné? Pretože mne sa to tiež stalo teraz ráno zas ale asi iba 1,5cm no nejako ma nenapadlo sa nad tym pozastaviť 🙄

janinah
19. okt 2019

@rebelka2014 a kedy to bude riešiť s hematologičkou?ak krvácaš z nosa,tak už včera bolo neskoro....

@mirik123 všetky sliznice máš prekrvené,tak krvácanie je možné...nezlaknúť sa,všetko z nosa vyfúkať aj zrazeniny,zrazenín s anetreba báť,ale musia ísť von,krv tečúcu do úst vyplúvať,ak ju pohltáš,tak budú bolesti brucha aj hnačka...studený obklad dozadu na krk,hlavu mierne dopredu,nezaklaňať,nos stláčať prstom...nie som laik

rebelka2014
19. okt 2019

@janinah žial, je tam problém sa vôbec dovolať.. budúci týždeň idem.. Nechápem prečo by malo byť neskoro

janinah
19. okt 2019

@rebelka2014 lebo pri liečbe na riedeni ekrvi sa môže liek predávkovať a zakrvácať aj tam,kde to ozaj netreba napr. do mozgu

jankapredavymeni
19. okt 2019

ahoj, ja mam problémy s krvácaním z nosa už od mala (ZŠ), neraz mi leptali žilky nakoľko to bolo časté a niekedy až dokonca nezastaviteľné. Na strednej iba pár x sa mi to stalo a teraz ... mám 23 a som v 3 mesiaci a dosť často sa mi spúšťa krv z nosa hlavne keď ráno vstanem a vysmrkám nos tak automaticky krv no chvala bohu zatiaľ ju viem zastaviť ale už som poistená aj keby neviem zastaviť kúpila som si na to originál tampóny do nosa na zastavenie. Priateľ sa smeje, že odniekiaľ tá krv musí keď nemám menzes :D :D :D tak čo už ... a ako už písala mirik123 hlavu nezakláňať!!! neprehĺtať krv 🙂

mirik123
autor
19. okt 2019

@janinah viem že to je možné a celkom bežné hlavne v tehotenstve sle nakoľko mám problém s cievami v hlave tak som to nechcela podceniť. Bola som na usno/nosno-krcnom a tieš mi to len zaleptali a zakázali mi jesť a piť teplé a horúce vraj to rozťahuje cievy a aj to mohlo spôsobiť krvacanie.

rebelka2014
19. okt 2019

@janinah fraxiparin mi bol predpísaný na základe anamnézy a výsledkov krvi.. neberiem ho len tak z brucha.. Mám ho od hematologičky a žiaľ najbližšiu kontrolu mám budúci týždeň po asi 5 týždňoch.

brita7777
19. okt 2019

Počas prvého trimestra sa zvyšuje množstvo krvi, ktorá cirkuluje v tele, a vaše srdce pracuje tvrdšie. To znamená, že výstelka nosného prechodu (vo vnútri nosa) tiež dostáva viac krvi. Vo svojom nose máte malé krvné cievy, takže zvýšený objem krvi ich niekedy môže poškodiť a spôsobiť ich prasknutie, čo vedie k nosu.

Zmeny v hormónoch počas tehotenstva môžu tiež prispieť k krvácaniu z nosa.

Tieto zmeny môžu spôsobiť, že váš nos bude upchatý (upchatý) a môže sa zablokovať viac, než je obvyklé. Vaše ďasná sa môžu tiež cítiť opuchnuté a môžu krvácať.

je to preklad z anglictiny cez google prekladac..

tiez mozes byt napriklad cervensia v tvari...
tiez mozes mat neprijemne pocity tam dole, pocit opuchnutia, zmeny farby vsetko kvoli hormónom.
tehotenstvo je jedna hormonalna jazda 🙂
ja som sa napr. cervenala v tvari jak mala..
obe tehotenstva..nic prijemne ale uz je to za mnou 😁
zapchaty nos som mala casto tiez aj to krvacanie obcas

janage
20. okt 2019

@mirik123 ahoj moja mala to tak ma, pricinu nezistili ani pediater ani orl. Ale stretla som minule kamosku a onaze od mala to ma ak jej klesne cecko. Skusila som. U nas pomohlo. Uz cca 2-mesiace je pokoj. A to sa jej pustilo kedykolvek aj v noci z nicoho nic.