Mama sa musí chodiť testovať a začala smrkať krv má s tým niekto skúsenosť?
nech skusi nech jej beru kratšou paličkou ale to asi nebudu mat
alebo nech si pyta test su aj mäkšie paličky a potom to doslova zaleží ako mäsiara vyfasuje
pripadne nech povie že má s tymto problém
mne pomohlo dat si na 14 pauzu doslova lebo mne sa puštala vkuse a len z tej dierky čo mi odobrny personal asi skušal kam dosiahne a ešte povrtal tak že neviem načo dobré je také dlhe krutenie
Dakujem veľmi pekne dievčatá u nás čo máme tú MOMku tak toho čo tam testuje voláme Harry Potter lebo ešte točí s tou paličkou v nose málokto ku nemu chodí a to ešte asi čadca vraj bude čierna tak si ešte užijeme Krajčí maľuje ako chce
Mne s atak spustila krv z nosa z ktorem mi brali vyter ze som to nemohla zastavit a strasne bolesti hlavy
Mne sa to stalo 2x, 3 týždne som v kuse smrkala krv, bola som aj na krcňom a krcny že mám z tolkeho sprtania popraskané cievky na sliznici a dal mi masť volaku na predpis a musela som si dávať do nosa. Išla som na ster a vravím prosím jemnejšie sa mi v kuse púšťa krv, tak mi surovo urobila, že som začala tam revat, ľudia po mne kukali a keď videli ze mi krv ide iba zhrozeni, ale tiež vraveli ze dnes lekárka nemala svoj deň lebo fakt masaker robila. Teraz keď idem na ster tak sa až bojím.
@bloger
@uzanka16 otázne je dá sa vôbec niekde nahlasit takéhoto mäsiara pri odbere ? je to nejak ošetrené lebo predsa nie je normálne že niekto zoberie v pohode že kludne môžem ist aj každu hodinu a niekto tak že tečie krv a vyhrknu slzy ?
nie som lekár ale nie je poškodená sliznica náchylnejšia na virus atd ?
@uzanka16 chúdatko sa na tebe vypomstila rozhodne by to takto nemalo byť skús si pozrieť na internete vo svojom okolí kde máte aké odberové miesta a na fb väčšinou diskutujú že kde je lepšie tak že by si si išla tam ak by sa ti dalo je mi ľúto že máš taký zážitok
@sara07 máš pravdu môže to byť náchylnejšie asi sa to žiaľ nedá nahlásiť je to biznis pre štát ale neboj sa ja si myslím že časom zavedú niečo čo nebude také nepríjemné
@bloger ja som si ako zvykla že nejak šetrnost alebo nespôsobit bolest poškodenie sa u väčšiny zdravotnikov neberie, proste profesionalita 0 bodov a to bolo aj pred koronou, proste musiš prej strpiet a to že je to ten isty odber
ešte aj pri detoch, ako mudr by mali zakazat odbery, proste niektoré to fakt nevedia, ja si pamätám syna odber krvi u jednej rev, trauma vôbec to dieta vyzliect hysak len čo ju zbadal sme tam prestali aj chodit , stratili krv tak od tyžden ina mudr odber v pohode, bez slzičky ešte si džavotal a usmieval sa na mudr tak mi povedz kde je profesionalita
@sara07 neviem ci sa dá nahlassitz, v našom meste dosť odberných miest ale stále saa nájde v skupine, že v nejakom MOM sú zrazu kruti.minuly týždeň som zas bola tam kde ma bolestivo vysetrila a bola tam zrazu úplne iná žena, tlstejsia, nižšia a asi zo všetkých testov antigenovych mi normálne urobila že nič strasne.
@sara07 vieš to možno tak nevedia alebo sú tiež v strese môžu byť vyčerpaný alebo to už berú ako rutinu v každom prípade vždy treba robiť všetko citlivo lebo potom sa dá narobiť viac škody ako osohu prajem ti s celého srdca aby to nebolo pre teba nepríjemné aby si zažila vždy citlivý prístup
@petus998 to máš pravdu ale to je iba v čiernych okresoch tam treba test do prírody v druhom alebo treťom stupni varovanie nie je potrebný lenže už aktuálne 35 okresov je čiernych tiež je to podľa mňa choré ale čo sa dá robiť musíme poslúchnuť ale čo ma veľmi mrzí je to ako odporcovia tohto celého nazývajú ľudí čo sa chodia testovať hlúpe ovce ľudia žiaľ prišli o prácu a nemajú tisíce eur na pokuty alebo aj 50 eur je pre takého človeka veľa preto radšej dodržuje nariadenia a hlavne aby neohrozil svoju rodinu mne je tých ľudí ľúto čo tam čakajú v rade na testovanie ale sú to hrdinovia pre mňa pretože chránia svoju rodinu a napomáhajú tomu aby sme mohli konečne žiť normálne a za to im patrí obrovská vdaka
Raz sa mi to stalo ale iba raz. Ale musim povedat, zema to uz celkom unavuje, miest na testovanie je coraz menej a nervozita tych ludi pred tymi momkami, ako to tiez nie je bohvie co
@bloger mas pravdu, ja tento vyraz - ovce nepouzivam,a le do skupiny zaradujem tych ludi, co urcitym sposobom myslia - co suhlasia s tym vsetkym, nie tyhc, co sa idu otestovat a vedie ich k tomu prave to, ze musia. uplne chapem, ze musia. ja sa tiez testujem kazdych 7 dni. mam azmestnanie, kde je riziko nakazenia sa a aj nakazenia inych, ktori mozu mat zavazne komplikacie, takze toto chapem.
ale musim povedat, ze poznam tak 70 ludi, ktori covid prekonali na jesen ( uz to bude 5-6 mesiacov ) a dalsich neviem kolko zaockovanych a hoci su v kontakte s nakazenymi, neochoreli.
je to celkom povzbudive, ze je tu predsa nejaka odolnost po prekonani covidu a aj ucinnost vakcin. samozrejme su aj vynimky, ale medzi tymito ludmi co poznam zatial ziadna nie je.
@bloger lenže ako sa tie % vypočitavaju, celé choré ten vzorec, zoberie sa počet testovaných k pomeru poz. ale je rozdiel 15 ludia zo 50 a 5000 hovädsky velky rozdiel, čiže takto ludia čo môžu sa fakt nejdu testovat, chodí sa dookola len určita vzorka ludi testovat a z tej sa stále vypočitava ten pomer čiže po mesiaci je to bludny kruh , takže takto budeme čierny kludne aj cely rok
nehovoriac že je tam dost velké % ludi čo ich berie ako poz ale nie su reálne, keby si pozreli tie pasy tak v podstate sa mesiac testuju dookola vkuse len určity ludia k čomu to je dobre ani srnky netušia ked dôchodcovia behaju bez testov, a čo ked prenašač je viac dôchodca ako dieta , ktore je pren zavrete doma
@bloger že su v strese a unaveny ja chapem ale prečo mám za to trpiet ? prečo mam mat potom dodžubanu sliznicu
tak nech nechaju mom, zrušia polku kludne a nech sa chodia ako to bolo predtym len čo chcu
a to zavreté dieta lebo je rodič doma ? jeden? jasne sedi doma vala si šunky , 3 deti a var a makaj a staraj sa ? to je ako k čomu dobré
a jeden okres chodia všetky deti, iny okres len čo robia obaja - realne si živnostnitk dá sám sebe papier a chcem vidiet tie zákazky u 60% je to kravina - ale maju papier tak chodi do triedy 18 deti a 5 sedi doma lebo ma smolu, to čo je za opatrenie
špinavost na entu
@sara07 nehnevaj sa ja som to takto nevymyslel chápem že ťa to štve najlepšie by podľa mňa bolo všetko zatvoriť na dva týždne úplne aj obchody ľudia by si kúpili dostatočne včas čo by potrebovali plus na hraniciach urobiť poriadok sprísniť prípadne uzavrieť viem niekto môže povedať to by spôsobilo ekonomike obrovské škody a toto nespôsobuje ekonomike škody ked je stále všetko zatvorené? Lockdown je jediná cesta ako sa s tohto vyhrabať
@bloger nie je
momentálne máme 30 ludi vonku na exotike
lietadla a dovolenky do afriky mali byt zatrhnuté dávno, to iste do južnej ameriky brazilsky mutant ked sem pride bude ešte väčšia sranda
nepomôže lockodown na 14 dni
hranice mali byt poriešené dávno nechápem prečo
a čo sa tyka zdravotnikov vieš aj ja padam na hubu ale druha strana to nesmie pocitít a prečo? lebo u mna sa to netoleruje ale zdravotnikov ano , tym sa prepčie doslova všetko
ja osobne neberiem že len zdravotnici su v koncoch, každy je nejak v koncoch a
ked padam na hubu a mala by som spôsobit bolest dám si pauzu predsa do tých momiek nejdu na prikaz alebo s puškou pri hlave,nemaju tam pridelené smeny , nemusia to robit , nemusí byt tolko momiek , idu tam za prachy tak ked chcu prachy tak to neodoberam ako mäsiar to nie je ospravedlnenie
takže to že tam mäsiarsky odoberie tu vzorku je chyba len tedn dotyčnej osoby, za to nemôže ani debilné testovanie ani matovič nikto len konkrétne osoba
@bloger mne sa to tiež stalo pri jednej masiarke (vyzerala ako študentka), ktorá sa snažila prevrtat asi do Číny ... Ale prestalo to, asi iba poskriabany nos zvnutra