Krvácanie po vytrhnutí dvoch zubov

m1r1ama
15. jan 2021

Zdravíčko,
Dnes o 8.50 som bola na exkrakcií, vytrhnutie 2 zadných zubov + zubu múdrosti. (Časom si idem dať robiť implantáty). Už 8 hodín neustále vypľúvam krv, je to normálne po takej dobe? Krvi nie je ani veľa, myslím, že len z jednej diery, ale cítim ako mi neustále tečie. Na kontrolu idem až v pondelok. Vie mi niekto pomôcť, či sa to zastaví samo? Alebo ísť na pohotovosť? Niekto nejaká skúsenosť?
Ďakujem krásne.

lenka7477
15. jan 2021

hlavne na silu necucaj tu krv, musí sa Ti spraviť zrazenina . Ani nevyplachuj žiadnymi výluhmi.

angelovka
15. jan 2021

Urcite nicim nevyplachovat, ani cajmi,ani vodou,nicim. Ak sa neudrzi v rane krvna zrazenina skomplikuje sa hojenie. Nefajcit, vyhybat sa alkoholu. Dnes skor kasovita strava. Ak by to krvacalo vyraznejsie skocit na pohotovost,mozno to potrebuje sitie.ale ak je skor slina zafarbena a ,,neleje,, to malo by sa to ustalit.

angelovka
15. jan 2021

Este taka domaca pomoc: zahryznut do sterilneho obvazu, gazy( z lekarnicky) alebo prezehlenej cistej latkovej vreckovky. Tlak moze zastavit poskodenu povrchovu cievku.skuste vyskusat ci pomoze

avril299
15. jan 2021

ako pise uzivatelka nado mnou, plus doplnim, ze male mnozstvo krvi - ruzove sliny, je OK mat v prvy den zakroku, zajtra uz urcite nie

m1r1ama
autor
15. jan 2021

Ďakujem pekne za každú radu. Už sa to celkom zlepšilo. Dúfam, že do rána to bude v úplnom poriadku. 😊