Krvácanie do mozgu

majka12071994
13. apr 2024

Dobrý deň. Chcem sa spýtať či mi viete poradiť,asi jeden a pol mesiaca mám extrémne bolesti hlavy,pichanie a tlaky nezaberá nič žiadne lieky. Keď som poprosila lekárku o lieky na bolesti dala mi novalgin nezabral nepomáhalo nič...keď som ju poprosila o CT mozgu mi povedala že je to nepotrebujem pokým niesom dokrutena a nemám vyspulene oči mi to CT nespravi...oki 1,5 mesiaca som žila s extrémnou bolesťou hlavy lekári má nepočúvali ignorácia. Išlo mi roztrhať hlavu a vyvalit oko z hlavy nič úplne všetci na háku.po mesiaci a pol som zacítila strasny tlak v pľúcach išlo má roztrhať. Išla som k doktorke povedali že to je psychické vedela som že je zle. Ale nechala som to tak po dvoch mesiacoch tlak v žalúdku. Včera som bola v nemocnici dali mi tri infúzie našťastie bolesť prešla v žalúdku a vrazila do pľúc...chcem sa spýtať o týždeň mám vyšetrenie MRI mozgu prosím vás viete mi poradiť či sa dá zistiť aj po dvoch mesiacoch od bolesti hlavy či nahodou došlo ku krvácaniu do mozgu aj keď sa krv v mozgu nenachádza...ale automaticky mozog napucha takže opuch mozgu MRI zobrazí? Prosím a ďakujem

mamina7070
13. apr 2024

nenapucha ti mozog dva mesiace to by si uz nezila

a ano na MRI sa zobrazia drobne ischemicke zmeny ale krvacanie dommozgu si nemala

neodkladaj navstevu psychiatra

tianna
13. apr 2024

@mamina7070 ja neviem čo toto dnes je za módu.. bolesti hlavy? Psychiater.. problémy s trávením? Psychiater.. bolesti čohokoľvek? Psychiater.. atď. Tak môžeme zrušiť všetky špecializácie a ponechajme teda len všeobecných lekárov a psychiatrov 🙄

mamina7070
13. apr 2024

@tianna u nej je to relevantne

ked si niekto namysla neustale zavazne fatalne choroby a lekari nenajdu fyziologicku pricinu tak ano ma zmysle aby sla psychiatrovi

majka12071994
autor
13. apr 2024

@mamina7070 práveže psychiater má odporučil na MRI,keďže videl ako som stave a že sa skrucam od bolesti takže tieto slová už nepotrebujem pocut,išlo mi hlavne o to či to MRI zobrazí aj po dvoch mesiacoch či došlo ku zmenách o to mi išlo viac ma nezaujíma...a téma psychiater mi už spomínať nemusíte to mám za sebou....ten mi sám odpovedal okamžite na MRI lebo videl ako vyzerám takže ďakujem...už piati psychiater má nerieši lebo videli čo bolo včera v nemocnici keď ma skoro v žalúdku roztrhol a navyše aj Rengen mi robili žalúdku aj tam potvrdilo niečo takže preto ma poslali na gastroenterológiu aby sa vylúčilo kravacanie do žalúdka a napichali má 3 infuziami. Takže budem čakať na výsledky MRI ďakujem

tianna
13. apr 2024

@majka12071994 ak si mala drobnú mŕtvicu tak nie, nezobrazí. Tak mi bolo povedané lekárkou RZP keď sme riešili ocina. Ale neboj sa, opuch mozgu určite nemáš, to by si tu nepísala.

majka12071994
autor
13. apr 2024

@mamina7070 ani ste neboli prekvapená a neskoro sa dozviete pravdu keď dám výsledky z MRI potom budem zvedavá či má budete posielať na psychiatriu....uvidíme 🙂 ja vám len neprajem aby ste padli do takej situácie ako ja.

tianna
13. apr 2024

@mamina7070 lenže ona ešte evidentne na žiadnom vyšetrení nebola. Ak bude mať všetko negatívne tak potom súhlasím, treba riešiť psychiatria, ale najprv by mala zvoliť v takom prípade psychológa.

kataina
13. apr 2024

opuch mozgu na MR uvidia iba ak ho maš prave teraz. Ak si mala upchatu cievu, mozgovu prihodu, to uvidia. Od bolesti hlavy si mohla aj zvracať. Zvracala si?

mamina7070
13. apr 2024

@majka12071994
@tianna
drobne zmeny na MRI uvidia dam ti tu svoj posledny nalez kde uvidis ako sa popisuju

majka12071994
autor
13. apr 2024

@majka12071994 to je sranda keď už tretí psychiater vás pošle choďte rýchlo na neurológiu a na MRI tam zistí príčinu keď vám žiadne lieky nezaberajú spýtala som sa či sa dá zistiť aj po dvoch mesiacoch či došlo ku krvácaniu povedala áno budú tam zmeny...nevadí ak to máte aj v organizme s infuziami sa to dá rozpustiť aspoň budete mať dôkazy že vás nemocnica zanedbali...sranda na psychiatrii ma nechali skuvinat 2 dní s diazepamom a lexaurin....až vedľajšia suseda ktorá ležala povedala že zavolá médiá ako zanedbávajú pacientov nechavaju ísť skuvinat od bolesti dva ..hneď infúzie a hneď choďte rychlo neurológovi a na MRI na CT nemusí zobraziť nič ak je to dva mesiace...ale MRI zistí presné či niečomu došlo a hlavne nepočúvajte aby ste šli k psychiatrovi vás už žiaden psychiater nechce lebo keď vás vidí ako skuvinate od bolesti už nevedia aké lieky vám predpísať hovorím jedine infuzia mi pomáha presne psychiater zistil ten mi sám povedal hneď ako budete mať MRI a bude pozitívny môžete zažalovať psychiatriu za zanedbanie zdravotnej starostlivosti tak toľko

mamina7070
13. apr 2024

11/2023 tromboza https://www.modrykonik.sk/forum/stal-sa-uraz/je-toto-tromboza-2/
11/2023 bolesti hlavy volala rzp ct mozgu nemocnica atd odporucili psychiatriu
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/tlak-v-hlave-pichanie-nad-spankami/

@tianna staci takto aby si pochopila preco som napisala co som napisala

majka12071994
autor
13. apr 2024

@mamina7070 pani ste trápna,a vidíte odvtedy to začínalo už pichanie nad spankami už začínalo zdravotné problémy to že tu dávate tie moje príspevky je veľmi trápne a viete prečo lebo ani neviete čim.ten človek prechádza...ale ja to nazývam tak kto sa z druhého vysmieva tomu sa to vráti

tianna
13. apr 2024

@mamina7070 no treba jej komplexné vyšetrenie aby mala istotu že fyzicky je naozaj v poriadku. Ak aj napriek tomu bude mať stále strach potom ozaj psychológ, prípadne ak nepomôže tak psychiater. Len je diskutabilné či jej už niekto tie komplexné vyšetrenia spravil alebo ju bez toho rovno k psychiatrovi posielajú.

majka12071994
autor
13. apr 2024

@mamina7070 a za to že som sem dala pár príspevok že som sa spýtala vy má normálne zahanbujete...prosím vás pekne neprajem vám to nikdy zažiť čo zažívam ja...ale verte v jednej ak sa zistí na MRI zmena že došlo k niečomu vy budete prvá ktorá to bude vedieť aby ste vedela že pre druhýkrát si vstúpte do svedomia a nestrapnujte ľudí

tianna
13. apr 2024

@majka12071994 mala si nejaké komplexné vyšetrenia spravené? Ak nie trvaj na nich, prípadne si zaplať súkromné centrum.

majka12071994
autor
13. apr 2024

@kataina ano

majka12071994
autor
13. apr 2024

@tianna nikto mi žiadne vyšetrenia nechce spraviť a posielaju má len na psychiatriu

mamina7070
13. apr 2024

@majka12071994 nikto sa vam nevysmieva napisla som ze nemas odkladat navstevu psychiatra je to ale tvoje zdravie a ty sama rozhodnes co s tym

ja vas nespamujem dala som vam svoj nalez z MRI mne zle priat nemusite ja mam dost ochoreni a som na invalidnom dochodku (zatial popri nom pracujem) a mam preukaz ZTPS

ja tvoje nalezy vediet nepotrebujem ak je vasim cielom zbierat nalezy a nieco si dokazovat ja mam ciel presne opacny

dadis
13. apr 2024

@tianna Lekari by nic zamerne nezanedbali. Caka na MRI, tak nech dovtedy oddychuje. V com jej pomoze tato diskusia?

betulinka1
13. apr 2024

@majka12071994 inak podla ostatnych priznakov to bude skor psychicke ako fyzicke. Zbytocne sa nestraš dopredu. Bolesti hlavy a brutalne ti moze sposobit stres, stiahnu sa ti svaly, zablokuje chrptica a vyžaruje to do hlavy. MR ta aspon ukludni. Skoda, ze ti rovno nedali aj krčnú chrpticu na MR. Tlak na hrudi moze byt zase z hrudnej chrptice. Cele telo je prepojené. Ale skoc pre istotu aj za ortopedom, nech ti spravia aspon rongen celej chrptice.

kataina
13. apr 2024

Ja som mala hrozné migrény roky, aj som zvracala, častokrát som 3 dni nemohla isť ani do roboty. Boli časy že tobolo 2x mesačne. Nerada hltam tabletky, chcem vyriešiť problém. Nakoniec ma poslali aj na gastro, bola to histaminova intolerancia, ked som začala dodržiavaž dietu, uľavilo sa mi, viem to už dosť spolahlivo ovladať. Migrenu mam asi tak 1-2x za rok, ale už to viem zastaviť skôr ako začne byť najhoršie. Skus aj Ty histaminovu dietu. Nič zleho tým neurobíš. Držím palce.

tianna
13. apr 2024

@dadis nehovorím že zámerne ale poznám aj z okolia veľa lekárov čo rovno pacientov k psychiatrom posielajú. Najmä mladšie ročníky. A u starších ľudí to zas radi zvaľujú na vek.. nájsť ozaj dobrého lekára je priam umenie. Takého, čo pacienta naozaj počúva a nesnaží sa nájsť len najľahšiu cestu (psychiatra). Práve riešim maminu s tlakom 181/164, obvodná skonštatuje zakaždým to máte z veku.. 🙄 treba najprv spraviť vyšetrenia a ak je všetko v poriadku potom treba riešiť psychickú príčinu. Ťažko jej totiž pomôže psychológ či psychiater aj keby rovno bola spúšťačom len psychosomatika pokiaľ nemá istotu že naozaj je fyzicky v poriadku.

dadis
13. apr 2024

@tianna V jednom z tych novembrovych prispevkov pisala, ze jej robili ct. Fakt nemozu takeho cloveka presvecovat kazde 2 tyzdne. A su aj parametre v krvi (napriklad d-dimer). Netreba to v tom cloveku podporovat, lekari vedia, co robit.. mimochodom, ja som sa s tym poslanim na psychiatriu este nestretla, ani moja rodina..
netreba zovseobecnovat

tianna
13. apr 2024

@dadis určite vo väčšine prípadov áno, ale nie vždy. Obvodná dr. mojej maminy je toho príkladom. Autorka nech počká na MR a ak bude všetko v poriadku potom nech to vypustí z hlavy. Ak sa aj napriek tomu nebude cítiť dobre, potom ozaj už smer psychológ.

melanta
13. apr 2024

@tianna autorka tu píše už rok, už mala robené rôzne vyšetrenia vrátane CT. Jediné, čo stále nerieši, je psychiater, hoci už dávno ho mohla navštíviť a vylúčiť diagnózu tohto smeru, ak je presvedčená , že tento problém nemá. Ak ju opakovane vyšetrujú, urobia aj CT, nikdy nič nezistia, opakovane ju posielajú aj na psychiatriu, ozaj myslíš že nie je na mieste riešiť aj psychiatra? Je. Autorke mohlo byť možno už dávno lepšie, keby to neodmietala.

jaaankaaaa
13. apr 2024

Lenže tá šanca, že na tom MR mozgu bude náhodný nález (drobné lezie, ktoré pribudaju s vekom a nič nemusia znamenať) je dosť veľká a potom už autorku nič nepresvedčí, že do mozgu nekrvaca.
Keď bolo CT negatívne, tak určite do mozgu nekrvacas

oriesocek
13. apr 2024

Znamu takto posielali stale za psychiatrom, ze jej nic nie je.. mala bolesti a aj ona mala nakoniec histaminovu a po uprave stravy uz zrazu nepotrebovala psychiatra...

1mata
13. apr 2024

@majka12071994 ahoj, ja som mala po tom, ako som si lahla do postele taku silnu bolest hlavy, az mi ovisla spodna pera, lava ruka mi znehybnela, cela lava strana tela okrem noh mi uplne ochabla. Isla som na pohotovost, lekar mi dal calcium do zily a so slovami " mate zly vankus" ma poslali domov. Vybavila som si neurologa, poslal ma na MRI mozgu so slovami, ze ak som nieco prekonala, uz to tam nemusi byt vidiet. Pokial som sa tam dostala, bolo to tiez tak 2 mesiace.
Inak, mala som tyzden pred svadbou, bolo to na mna vsetko vela, tak ja to skor pripisujem takemu telesnemu aj vnutornemu pretazeniu. A som aj dost silna migrenicka, takze to asi jedno druhemu nahrava. Drzim ti palce, aby ti nic nebolo 😊

tatiana149
13. apr 2024

Mňa casto picha v hlave, mám cc syndróm a tiež Tetaniu .

zmrzlinka2021
13. apr 2024

@tianna telo a psychika sú úzko prepojene