Krvácanie do mozgu

danubiaj
14. máj 2023

Môj otec dostal krvacanie do mozgu. Ešte nevieme co ako bude ďalej.
Ale je to normálne ze hovorí stále také sprostosti, čo nemajú zmysel. Je to bežné?
Ďakujem

mogaa
14. máj 2023

ano....ale keďže je pri vedomí, sú dobré vyhliadky....čaká sa na operáciu, či už je po nej?

lukbe
14. máj 2023

@danubiaj hmm,môže byť,že mu to zasiahlo rečové centrum, neviem... stretla som sa aj s takým prípadom, nezlepšilo sa to. Ale nechcem strašiť,môže to byť niečo iné.

jane1987
14. máj 2023

@danubiaj zalezi v akom rozsahu a lokalizacia. To, ze hovori ,,sprostosti", je najmensi problem. Mate este malo informacii, treba pockat na vyjadrenie lekara a ten Vam povie i prognozu stavu.

dilino
14. máj 2023

Priateľova mama na to zomrela.

aandrea9
14. máj 2023

@danubiaj je to bežné, nepovažuj to prosím za sprostosti. On za to nemôže a bud rada, že rozpráva. Ono to odznie časom, aspoň u mojej maminy to tak bolo. Krvácanie jej zasiahlo aj rečové centrum, ale s logopedom to dala.

danubiaj
autor
15. máj 2023

@mogaa zajtra uvidia ci ho budu operovat, on beha ( ale ma zakazane), dávajú mu niečo na uskladnenie, hovori stale zrozumitelne ale len blbosti.

mogaa
15. máj 2023

@danubiaj no hlavne ide o slabšie krvácanie, keďže je pri vedomí a dokáže aj chodiť.....takže malo by to byť ok.....ono po operácii to chce len čas, hlavne že nie je v bezvedomí a že nie je ochrnutý.....s rečou, hlavne čo sa týka zrozumiteľnosti môže mať problém aj potom...zrejme mu praskla cievka niekde v blízkosti rečového centra.....netreba sa spoliehať na to, že po operácii bude ok, do normálu sa môže vrátiť hneď ale kludne to môže trvať aj niekoľko mesiacov, dokonca aj pri malom krvácaní mu môžu ostať následky.....na to sa treba račej pripraviť....

danubiaj
autor
16. máj 2023

@mogaa ďakujem