Ahojte je tu este niekto kto chodil pravidelne na prevenciu k vseobecnemu lekarovi, vzdy mal negat vysledky na okultne krvacanie v stolici a raz vysiel nozitivny vysledok? Ziadne ine tazkosti len krv v stolici... ako to dopadlo? Bojim sa trosks..pojdem na kolono ale az buduci tyzden...
@olinka91 mozes mat len hemerody kt. praskli. Nemusi ist nutne o krvacanie kde je pricinou rakovina.
@olinka91 neboj sa, pred mesiacom bol priateľ teda chlap na kolonoskopii a prežil. Mal pozitívne OK, vnútorné hemoroidy.
Hlavne nestresuj a nemysli na najhoršie. Môžu to byť hemoroidy, polypy, možno sa pri stolici trošku natrhol zvierač.
@dadka128 si napisala dobru blbost. test sa bezne robi, hlavne od 40r a prave tuto rakovinu netreba podcenovat kedze Slovenskoo mat prave 1 priecku v tomto ochoreni.
urcite sa kolono neodmieta, minimalne popozera crevo a clovek sa utvrdi ze je ok.
@olinka91 caka ma to tiez.
@bublinka1426 uz mam 3 doktora a ani jeden mi to nerobil .. no po 40ke nemam takže neviem .. ale moja mama už ma davno tiez jej to nerobili
@dadka128 bezne to je ked mas 40 a viac. a nebezne sa to nerobi, len ked mas hemoroidy ci polypy.....a mama nech sa na to opyta lekarky. ma na to pravo
A myslite si ze ak doteraz bolo vsetko ok, uz 10 rokov chodim kazde 2 roky na prevenciu, ze teraz z tohobude nieco zle? :(
Brat mal pred 3 mesiacmi a na kolonoskopii mu zistili polyp pri konečniku.Vyštikol výsledky boli ok o 2r.znovu na kolono.
@miskakyska nic take nemam.. a kedy jej zistili este v skorom stadiu? Ako to dopadlo?
@miskakyska to mi je ľúto 😥Mne ocko zomrel na kolorektalny karcinom po 11 mesiacoch,bol neoperovatelny
@olinka91 znamy mal teraz presne to iste ako ty. Tiez sa bal, isiel na kolonoskopiu a zistili mu skryte hemeroidy.
Pri okultnom krvacani ty nevidis krv, lebo cestou v creve je uz uplne tmava. Keby si videla cervenu krv, vtedy to pravdepodobne tiez nieje nic vazne.
Kolko mas rokov?
@olinka91 zopakovali test?