Ahojte, viem, že nie ste lekárska poradňa ale verím, že sa nájde niekto s podobnou skúsenosťou a možno ma aspoň upokojí.
Už som mala v živote zápaly moč. ciest ale teraz prvý krát sa mi stalo, že krvácam, akoby som mala slabú menštruáciu, na papieri krv, moč červeno-hnedý. Inak klasické príznaky - bolesť v podbrušku, rezanie pri konci močenia.
Povedali mi, že si môžem dať vzorku moču do chladničky a priniesť zajtra na rozbor, a dať si zatiaľ Monural, čo mám doma. S ním som ale vydržala 4 hod než som musela ísť na WC - je to trochu lepšie ale rezanie je stále prítomné a aj to sfarbenie moču.
Samozrejme, že mne hneď nabehol strach z najhoršieho, teda nejaké onko ochorenie.
Stalo sa vám niekedy, že ste mali takto prítomnú krv a bol to len zápal?
Pravdepodobne je to zapal, aj tie bolesti k tomu svedcia.
Isla by som na pohotovost…
Ja som mala tiež taký zapal s krvou, bolesť bola najmä pri močeni, pálenie a rezanie, dr. nasadila antibiotika, mala som prítomné leukocyty a bielkoviny v moči, nie len krv.Držim palce.
@zuzanaa239 ďakujem za skusenost. A bol to teda len zapal a po liecbe atb uz ok?
v lete som toto mala a to bola konecna, kazdu chvilku na wcku, bolesti brucha, rezanie a krv, na druhy den som uz mala horucky... ja by som s takymto zapalom mocovych ciest doma nesedela uz... isla by som na pohotovost ak este je otvorena. Inak rano k dr a nasadit antibiotika... mna to po nasadeni atb za par dni uplne preslo, dostala som napr. zakaz osvedcenych brusnic a dmanozy a pod... co som bola prekvapena. Monural tiez nezaberie len tak a pri takotmo silnom zapale, potrebuje ucinkovat....
podla mna ak mas zrazu takyto problem, inak si bola v poriadku do teraz, tak neviem preco by si sa mala bat nejakeho onkologickeho ochorenia
No silný zápal pravdepodobne mechúra. Šla by som na pohotovosť pre antb. Horúčka ti môže nabehnúť aj z minúty na minútu.
@strasko Vobec sa neboj. Mas pravdepodobne bakteriu ecoli. Ja som mala uz niekolkokrat - moc ako husta krv a sli aj kusy akoby krvnych zrazenin! A to teda bola bolest to vycikat!!! Monural ti do par hodin pomoze, ale ak ecoli nebude nan citliva, treba silnejsie atb. Absolutne nestresuj. Pri ecoli je krv v moci uplne bezna… len ak by ti bolo horsie, utekaj na pohotovost, aby ti zapal nepresiel z mechura na oblicky…
@strasko prvé antibiotika nezabrali po 2 týždňoch sa zapal opakoval, potom to už ustálo, ale dajte si pozor na obličky, aby sa vám zapal nedostal až tam.D manozu užívajte aj brusnicovu šťavu.
@strasko nabuduce skus skupinu zdravotnici na mi- tam su lekari aj sestricky z roznych oborov
Ja som síce nemala ale môj muž mal krv v moči, moč mal ako tmavoruzove víno, rezanie a pálenie po moceni, mal zápal a nasadené atb, prečo myslíš, žeby si mala okno ochorenie?