Ahojte, obehla som pár lekárov, ale na nič sme neprišli, tak idem po radu k vám, možno ste niektorá mali podobný problém. 😊
Už pár mesiacov dozadu som mala zachytenú krv v moči, ale nemala som žiadne ťažkosti, mala som pred menštruáciou tak som to neriešila. Posledné týždne sa u mňa ale objavili bolesti v podbrušku (cez deň len taký tlak, nepríjemný, ale dá sa prežiť aj bez liekov) a za posledný mesiac asi 3x v noci - silné rezavé bolesti, ktoré ustúpili až po liekoch od bolesti. Tak som to teda začala riešiť - krv som mala ok. Ultrazvuk brucha a obličiek tiež. CRP 10. V základnom rozbore moču všetko okrem tej krvi ok - žiadne zvýšené leukocyty, baktérie alebo kvasinky. Aj kultivácia moču potvrdila, že všetko je ok a nemám žiadnu baktériu - takže môj obvodný lekár vylúčil zápal močových ciest, poslal ma na gynekológiu. Tam som bola dnes, vraj je všetko v poriadku a po ženskej stránke nemám tiež žiaden problém. Tak som aj rada, ale na druhej strane neviem, kam teraz ísť. Čo by ste poradili?
Vďaka.
Dobrý deň,môžem sa spýtať či ste to už doriešili??Mám podobný problém.
@nellciatko nedoriesila som to a vcera som znovala mala krv aj bakterie ale leukocyty nie tak vraj nemam zapal mocovych ciest, takze netusim
Sono močového mechúra ti robili?
Ahoj,takže si sa nedostala ani k urologovi?Ja to idem riešiť tiež,ale ja mam v moči všetko možné tak som zvedavá
@lneviemmeno ahoj, prosim ta, na urologiu nepotrebujes vymenny listok? S tym som sa este nestretla..ako prebieha vysetrenie na urologii, okrem sona? Tiez mam podobny problem, v juni som mala silny zapal mocovych ciest, odvtedy mam niekedy dni, kedy som ok, potom zase dni, kedy chodim casto na wc, aj raz v noci minimalne..niekedy ma prepadne taka urgencia na mocenie..potom aj tyzden v pohode..ked si niekedy urobim test na krv papierikom, je tam, inokedy nie..teraz som bola na preventivke, tak mi robili mocovy sediment, tam bola hodnota erutrocytov 40, Norma je do 10...este cakam na kvb, nestretla si sa s tym v praxi prosim? Citam hrozne scenare ..vdaka
@lollinka15 ahoj,ja som mala výmenný lístok.. sono mi zatiaľ nerobil doktor,bola som len u sestričky moč mi zobrala cievkovanim.Ja mam častý zápal moč.ciest,vždy aj s krvou že v skúmavke len krv a aj také zrazeniny.Plus aj bacilov a všetko možné.. S liekmi to vždy dám do poriadku no vráti sa to..Tak čakám na výsledky a s nimi pôjdem už priamo k doktorovi
@lollinka15 Môžem sa spýtať ako ste to doriešili?Mám ten istý problém,ráno prúžok čistý,poobede ukáže že tam tá krv je a večer zas čistý.Urológia,gynekológia všetko OK.
@nellciatko ahoj, zatial nic nove nemam, este ma poslali na urogynekologiu..ja mam ten papierik tak mierne sfarbeny vacsinou, aj ty? A mas aj nejake ine problemy? A aj ti pozerali tu krv v moci v labaku? Ze ci mas vobec cez limit tie erytrocyty?
@lollinka15
@lollinka15 Dosť často má bolí v podbrušku ako pri menstruacii aj spodná časť chrbta .Mne robili na urologii cievkovany moč ten bol na kompletku OK.Tiež mi ten papierik ukáže len taký bledozelený odtieň.Už som z toho na nervy.Teraz ma poslali na neurológiu tak idem na CT na kríže.
@nellciatko verim, tiez stale rozmyslam, z coho to moze byt. Ale ak si mala moc v poriadku, tak pod mikroskopom si to mala asi teda v norme a to je hlavne. Vraj tie papieriky su orientacne len. Drzim palce na CT, daj potom prosim vediet, ci mas nieco nove.
@lollinka15 Lenže vôbec mi nespravili poriadny rozbor len na kultiváciu a keď vyšlo že pôdy ostali sterilné tak primár povedal,že ďalšie netreba.To mi je divné,že je to v poriadku.A tvoje výsledky už máš?
@nellciatko mne tiez vychadzaju tie pody sterilne, mam ist aj na kontrolu toho sedimentu, kde pozeraju tu krv. Uz som to mala mat skontrolovane minuly tyzden, ale sestricka tam zafajkla len kultivaciu a sediment ci ako sa to vola, zabudla. Takze tiez ma moc neberu vazne
Ahojte prosim vas aku ste mali hodnotu erytrocytov v moci?🙂
@lollinka15 ahoj no tak na Ct tiež všetko v poriadku a ty ako si dopadla ,urobili Ti ten rozbor?
Krv v moči pred mm je ok
treba ist na urologiu, aj zeny vysetruje urolog. pracujem na urologii a je to bezny problem. normalne sa objednat na ambulanciu, netreba vymenny listok alebo cestou cpo, oni ta tam isto poslu