Krv v čreve

dede30
5. nov 2024

Dobrý deň, hľadám osobné skúsenosti. Dnes som bola na vyšetrení u proktológa kôli svetlej krvi na toaletnom papieri po veľkej potrebe. V minulosti som sa liečila na vnútorné hemoroidy, tak som znova čakala niečo takéto. Na moje prekvapenie mi doktor povedal, že hemoroidy sú v kľude, krev nepochádza od nich, ale videl malé stopy staršej krvi v čreve (pri rektoskopii). Automaticky som šla na gastro, kde ma hneď objednali na kolonoskopiu. So stolicou problém nemávam, tá je pravidelná a vyzerá normálne, bolesti brucha taktiež nemám, ale už asi mesiac ma bolí pravý bok. To som si spájala s chrbticou, nakoľko ju mám mierne vyosenú do tej strany, ale teraz to už skôr pripisujem tým črevám. Krvný obraz aj biochémiu mám úplne v norme, sono brucha je taktiež v poriadku. Mal niekto podobný problém? Čo vám prípadne zistili, alebo čo môžem očakávať?

marhulka13
6. nov 2024

@dede30 vysetrena na intolerancie si bola?

dede30
autor
6. nov 2024

@marhulka13 Teraz mi na všetko brali krv, čakám výsledky, ale tie že mi doktor povie až pri kolono o 2 týždne

sorciera24
6. nov 2024

@dede30 môže to byť polyp, ja som tak mala,ako mi jo odstránili,tak už žiadna krv...neboj sa,určite chod na kolonoskopiu

dede30
autor
7. nov 2024

@sorciera24 a ak sa možem opýtať - tá krv bola tmavšia alebo skôr svetlá, mali ste aj nejaké bolesti?

sorciera24
7. nov 2024

@dede30 svetla, vždy po stolici....bolesti ani ine problemy som nemala žiadne.....a polyp velky - 2,5cm

dede30
autor
9. nov 2024

@sorciera24 Ďakujem, no snáď to bude aj môj prípad.